Thursday, January 9, 2014

Ayat-ayat Kasyah

Salam.

Sejak2 dah pandai bercakap ni, selalu jugak aku terkedu dgn ayat2 yang keluar dari mulut Kasyah. Lawak pun ada.

Situasi 1:
Kasyah tengah main2 tepon dgn Pak Ngah die (abang aku ler tu).. Konon2 tgh borak2 dlm tepon alih2 je dengar die cakap
"Papa ni poyolah".
Tergelak aku terus. Husband pon konfius apsal tiba2 papa yang poyo ni??? haha

Situasi 2:
Kasyah tengah tengok TV citer Mickey Mouse Clubhouse.

Mama: Along, mama nak tengok citer mama..
Kasyah: Along nak tengok citer along..
Mama: Alaaa, mama nak tengok citer mama laaa..
Kasyah: Along nak tengok citer alonglaa.. Citer along xabis lagi..
Mama: Alaaa.. mama nak tengok citer mamaaaaa...
Kasyah: Jangan kacau along!
Mama: ????? (hampeh, kena sound aku. hahaha)

Situasi 3:
Aku tengah siap2 nak keluar. Kasyah datang dekat.

Kasyah: Mama, along nak ikut.
Mama: Xboleh. Along xnak dengar cakap mama so xboleh ikut. Mama xnak bawa along.
Kasyah: Alaa, along nak ikutla.. Mama ensem. (konon bodekler tu)
Mama: Ek? Apsal mama ensem. Mama cantiklah. Papa yang ensem.
Kasyah: Mama ensem, papa comel.
Mama: ???? Apakah?

Situasi 4:
Kami sedang siap2 nak gerak balik Putrajaya dari kampung. Masa ni malam kul 9.

Kasyah: Mama, tu antu tu.
Mama: (terdiam sbb dah start nak seram).
Kasyah: Tu antu tu. (sambil tunjuk ke atas bhgn beranda rumah)
Mama: Tu bukan antu. Tu lampulah..
(hadoiiii..tak pasal2 seram..)

Gitulah serba sikit yang aku ingat.

Ni gambar pagi tadi. Husband letak kat fb. Katanya hari ni die xmengaruk nak gi sekolah. Semalam pun die cerita die makan kek angry bird kat sekolah die. Nampak seronoklah sikit semalam. Hopefully teruslah bertahan. Trauma2 tu boleh die lupakan. Budak2 ni kalau xde yg menakutkan die, die okay je.

Daaaaa...

p/s:Esok nak balik naik bas ke drive sendiri ek???

4 Magic Words:

aTieYusof Family said...

Hahaha..lucu lah ayat2 Kasya ni..bijak..bijak..:)

FiZ said...

dah big boy kasyah...moga jadi anak yg soleh :)

Muzai Samilan said...

bijak kashah.. Apapu anak ko handsome anne..bukan comel

aTieYusof Family said...

Salam singgah Jumaat:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...