Thursday, March 20, 2014

Operasi spring cleaning

Salam...

Dah alang2 mc seminggu tu, marilah kite buat spring cleaning atau dalam bahasa melayunya pembersihan tempat... Tapi aku bukan nak bersihkan tempat aku nak bersihkan wardrobe. Banyak sangat baju2 yang tak boleh pakai atau dalam bahasa kasarnya takmuatdekkeranakodahgemuk.. huwarghhh nangis :'(

Sementara Suci tido, akupun apalagi punggah semua baju2 dalam gobok (Johornya.. : p) letak atas katil. Mulalah sesi sorting baju. Yang mana tak muat, xnak pakai, xsesuai bagai semua aku campak dalam plastik itam. Mana yang cantik2 tapi xmuat dan tak sesuai utk aku tu, aku nak bagi kat anak sedara aku or sepupu aku yang memang spesis tak boleh nak besar..hehe

Baju berhanger yang aku longgokkan. Skrg ni wardrobe aku dah clear sikit. Dah tak payah nak tolak2 untuk sangkutkan baju..haha.

Tapi hari tu aku bukan buat pembersihan untuk baju aku je tp baju suami dgn anak aku sekali. Mana baju Kasyah yang tak muat dan dah lama, aku buang. Nak bagi orang pun dah mcm belacan so takyahlah.  Baju husband pulak, aku suruh die pilih nak ke tak nak. Tudung pun aku buat cleaning jugak. So total 4 plastik hitam besar barang2 yang aku xnak.. Setakat ni tudung mak aku dah angkut bawa balik sbb byk tudung yg masih cantik mak aku boleh pakai. In sha Allah ptg ni nak balik kg so boleh bawa lagi 3 plastik tu.. Oh kenapa aku balik ptg ni sbb esok aku cuti sbb opis tutup. Yay dpt cuti time org lain tak cuti. Lagipun dah rindu sgt kat Suci. Suci mak aku bawa balik Isnin hari tu sbb anak pengasuh kena demam campak sblm ni so aku mmg kebetulan mc tp lepas mc tu mak aku tolong jaga. Lepas tu mak aku insist nak bawa Suci balik... Tu yang rindu aku kat dak tembam tu...

Tunggu bonus hujung tahun boleh beli baju baru... Harapannya size boleh jadi M..haha

p/s: Semalam aku sgt stress dgn bos dan bebanan kerja. Sampai menggigil tangan menahan marah dan bengang. Hari ni aku dtg opis dgn aura positif jadi harapnya takde yang tukar jadi negatif..


4 Magic Words:

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa kemain banyak bajunyer tuh..dah kemas mesti puas hatikan...saya belum lagi buat gini nampaknyer kalo buat makan seminggu juga nih nak clearkan semua naka nyusun balik..

nuyui a.k.a miss YUI said...

pergh berlambak2..huhuh

Love Razila said...

Wah...banyaknyer baju. hehehe, meh2 jual lelong kat kite meh. HIHIHI. Kite pon naik menyampah buat cleaning...semua sayang ...makanya bertimbun baju x berpakai. HUHUHU

izzah said...

Leh bkk carboot sales kalau byk sgt cmgini...hehe...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...