Tuesday, April 8, 2014

Masak-masak makan-makan #1

Salam..

Aku sangat memerlukan motivasi untuk pergi kerja sekarang ni... Setiap pagi sambil bersiap, aku akan cakap pada diri sendiri
"Aura positif sila datang pada aku...Aura negatif boleh pergi jauh2"
Sebelum keluar rumah, aku cium anak2 dan kuatkan semangat untuk kerja. Aku fikir kalau tak kerja sape nak bayar kete, sekolah anak, pampers, bla bla bla and the list goes on... dan aku keluar rumah dengan semangat baru untuk selesaikan hari aku. Itu yang aku buat sekarang. FYI, aku sangat stress. Stress ada di mana2 dalam ofis aku ni. Bukan kami yang local staff je stress, even officer2 pun stress. Gara2 big boss baru yang sangat mengannoykan. Bayangkan ye, 2 orang kat department aku berhenti keje sbb die. Sorang tu siap sakit xbaik2 sbb stress. Huwarghhh, kami kat opis ni hari2 bergosip pasal die. Kami tu termasuk officer tau. huhu. Apalah malang dapat boss baru macam tu.

Bertahan Anne! Bertahan! Lagi 2 tahun die akan blah dari sini... Itu je yang aku terapkan sekarang..

***********

Mari citer pasal masak-masak. Rasanya macam dah lama tak share masak2 lagi2 lepas bersalin mmg tak masak. No resepi sbb masakpun benda2 biasa je... Saje rajin amik gambar..hehe

Sup ikan merah. Lama giler tak masak. Husband pun rasa macam dah lama die tak makan sup ikan merah. Ni menu minggu lepas. Sempat gi pasar borong beli sekor ikan merah. Sedap betul dpt pekena sup ikan hari tu. Terbaik!

Roti jala dengan kari ayam. Satu peel aku ni kalau masak kari je terasa nak buat roti jala. Apsal ntah. Ni menu bulan lepas kot. Lupa sudah. Gigih balik kerja menjala roti..hehe

Nasi tomato dengan ayam masak merah. Masak masa cuti bulan 2 haritu kat kampung. Saje je sbb dah lama tak masak best2 untuk family aku. Kebetulan anak2 sedara pun ada so nasi mmg mendapat sambutan..hehe

Bawal masam manis. Husband yang beli ikan ni jadi aku buntu nak masak apa. Masam manis jelah. Campak dan tadaaaaa dah siap..hehe.

Itu jelah ye.. Aku ni saje je update blog nak release tension. Buat kerja jek pun boleh sakit otak. Stop buat keje kite santai2 jer... Lepas ni sambung balik...

Daaaaaaa..

p/s: Nak cari kerja lain ke tak?

7 Magic Words:

Zee Suhaini said...

anne, jangan stress sangat..nanti keje tak hepi..

aTieYusof Family said...

seronoknya masak2... :)

lieyalatif said...

jgn stress beb..kuatkan hati key...ape peel bos tu sebenarnye...jenis suke tekan pekerja bawahan ke ...atau jenis garang ke?....

perghh sedap menu2...tgk roti jala tu tertarik sbb dah lame gak menjala...

aTieYusof Family said...

singgah lawat Kasyah & Suci..:)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

memula mai sini terus perut lapo...nengok gambo dulu baru baca entrynyer hehe....
memangla streeskan kalo dapat boss yang tak best..banyakkan bersabo yer..

nana kimie said...

akak!nak roti jala tu..sedapnya!

Kesuma Angsana said...

jgn dilayan kan stress2 tu,. layan makan2 yg sedap tu lagi bagus hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...