Tuesday, April 15, 2014

Mendonut

Salam...

Hallu hallu hallu...Saje nak jenguk blog sbb aku dah bosan buat keje. Bos pun xmasuk lagi ni. Diorang sume gi lunch. Mari amik kesempatan update blog kejap.

Ini aktiviti 2 minggu lepas. Tetiba dtg mood rajin nak buat donut. Ate tak pernah sejak kawen ni aku buat donut. Tapi memikirkan tepung berprotein tinggi yang dah nak expired dlm kabinet so aku gigihkan jugaklah diri ni menguli doh nak buat donut. Cari je resepi dalam internet jadiler donut tu. Yang aku buat ni dpt byk giler. Siap aku frozenkan dlm fridge. Bila2 nak makan goreng saje. Aku tak plan nak share resepi sbb mls nak cari. Korang google jelah.

Donut panas2 memang sedap dimakan. yum yum


Kasyah pun suka tapi aku pulak tak suka tgk die makan. Habis satu rumah bersepah dgn gula.. Hadoiii. Kalau korang perasan, dlm gambar ni kat blkg tu ada budak kecik berenang2..haha. Suci skrg dah pandai bertarik. Ko letak je die jauh2 kejap je die dah sampai balik. Skrg ni pun tgh belajar makan. Lagi beberapa hari die akan genap 6 bulan. Aku bagi puree je dulu. Cuma pengasuh dielah pandai2 bagi nestum.. Stress aku..huhu

Okaylah, bos dah balik. mau sambung keje.

Daaaaaaaa....



8 Magic Words:

Love Razila said...

Anne, bekalkan puree pada pengasuh..senang nak monitor pemakanan Suci =)...

AnneRaini said...

suzy: mmg bg puree kat pengasuh tu tp die yg pndai2 bg nestum.. die kate suci xnak puree tu...padahal budak tu baru nak belajar mkn kot. mmgla mkn sikit je..

wahida said...

sedapnya nok donat ko tu...

kami anak beranak suka giler makan donat, tapi kesian kat anak2 aku tu, mama dorang buat donat tak lepas2...huhu..

FiZ said...

panas-panas sedap ni...arrrghh..akk bt sy stress.nk kena cri donut ni..

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

Lama dah tak wat donat sedapnyer lahai....ni yang teringin nak buat nih...

lieyalatif said...

fuhhh gebus nampak nye donat tuuuu...lieya pun dah lame tak buat...boleh laa buat projek weekend ni ke...hubby laa suke donat nie....

- said...

gebu donut.... nak sikit....lapar la plak.. hehehe

nana kimie said...

da lama nana xmendonut..tapi da beli stok mauripan baru ni^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...