Wednesday, May 28, 2014

Not so wordles

Salam..

Hari ni xnak buat entry wordless sbb nak menceceh sikit. Saja nak cerita gelagat Suci hari tu. Last week jumaat kami decide nak makan kat luar je and terus pergi beli barang dapur kat Tesco. Kami makan kat kedai mamak kat Presint 15 dekat umah tu je. Tengah2 makan, husband mintak list brg. Aku mmg setiap bulan akan buat list dan kami pergi shopping sebulan sekali ke Tesco. Kali ni list tak panjang so husband kata kite shopping kat Mydin je. Aku macam berat hati tapi layankan jelah. Suci pulak asiklah menggeleng kepala. Cakap nak pergi Mydin die menggeleng2. kitorg gelak je tgk die.

Lepas makan, terus jalan kaki gi Mydin. Masuk je Mydin sampai kat bhgn sejuk beku alih2 ternampak pulak pengasuh lama Suci yang aku hanginkan tu. Pergh terus menyirap rasa sbb mmg aku taklehlah tgk muka die tu. Geram weh. Aku buat tak nmpk. Diepun buat tak tau. Yelah ala2 aku bukan kenal ko pun. So cepat2 amik brg, bayar dan keluar. Kuasa aku nak berlama2an belek brg mcm selalu. Hatiku sakit hokeh. Terus teringat agaknya Suci dok menggeleng tu sbb die boleh rasa aura negatif pengasuh die tu.. Tu yang tergeleng2 tak nak gi Mydin.. hahaha. Bestkan teori aku. Hehe. Lepas tu aku terus cakap kat husband, lepas ni nak beli barang dapur walaupun sikit aku nak gi tesco gak. Biar jauh asal hati tenang.. hahaha..

Budak makin aktif dan makin mengada. Tak boleh nampak mama die. Nampak je merengek nak susu.. huhuhu.

p/s: Kejap aku rasa aku kurus. Kejap kang aku rasa macam gemuk pulak.. huiii stress!

10 Magic Words:

FiZ said...

suci dah big...nampak gegirl dah sikit.

betul kak...biar jauh sikit nak berjalan, janji hati tenang.huuhu

nuyui a.k.a miss YUI said...

ololo comelnya dia..

Love Razila said...

Eh terlepas cerita pasal pengasuh Suci tu pula..nak kene cari balik ni. HEHEHE

Sabarlah ye, solepas ni x singgah Mydin lah ye. HEHEHE

mrs adam said...

alololo.cepatnya suci besar...
comel betul.gheram nak cubit.huhu

aTieYusof Family said...

aduiii... suka tgk Suci dok senyum lagu tu..comell OK.. takpelah, shoping jauh skit ke Tesco janji puas hati kan..hehe..Dan harapnya tak bertembung dgn org tak berkenaan..

lieyalatif said...

anne mcm lieya laaa...kalo tak suke org tu, tgk rambut die pundah meluat....lieya pun ade kes dendam ngan pengasuh dayyan dulu...kakak tu dok kat appartment p15 tu....mmg lieya ingat die sampai mati n tak halalkan duit byr ....uihh dasat gak aku ni pendendam orgnye hhahaha alah lieya kalo bab2 anak mmg takde kompromi....

LYAfrina said...

comelnyer suci senyum..
knp dgn pgasuh suci? sori..lya dh ketinggalan cerita.. sbb lama sgt bcuti dari blog ni..

AnneRaini said...

lieya:sape ler tu... sy ni dah ler duduk apt tu..huhuhu. ntah2 org yg sama..hehe

AnneRaini said...

Lya: Pengasuh buat hal..huhu

nana kimie said...

kuat betul instinct (eh betul ke nana eja ni) suci ye kak=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...