Monday, June 16, 2014

Aktiviti hujung minggu

As salam...

Minggu baru menjengah lagi. Seperti biasa, hari Isnin adalah hari lemau sedunia. Lemau nak bangun gi keje, lemau nak buat keje, semuanya lemaulah sampai biskut keras pun boleh lemau kalau hari Isnin.. Tapi aku pulak, dalam lemau2 tu ada bestnye sbb boss yang maha annoying lagi irritating tu xde..I suke okey..Kalu die ada, jangan kata hari Isnin, hari Selasa, Rabu, Khamis, Jumaat dan sepanjang masa lah lemau. Ni lagi dua tahun nak mengadap die, maka dua tahunlah aku lemau je gamaknye. ekekeke..

Aktiviti berhujung minggu kalau suamiku xde kelas, bawalah anak2 beriadah. Alah takde beriadah sangatlah. Just bawa Kasyah pergi main basikal kat dataran Putrajaya tu je. Saje suke2 tengok gelagat orang ramai kat situ. Ini pun gambar bulan lepas beb. Minggu lepas pun ada jugak kami ke sini tp no photo2 sbb aku sibuk makan goreng pisang..hehe.

Dah lama giler kot Kasyah tak main basikal. Rasanya sblm aku bersalin agaknye. Lepas tu xdepun bawa die main basikal sbb lepas pantang aku asik berulang balik kampung sbb Suci tggl kat kampung. Lepas tu, bila dah amik Suci, papa die pulak dah start semester baru.. So weekend dok umah jerlah.

Cepatlah mama, along tak sabar nak main basikal ni.....

Wajah kesayangan hamba... hehehe.. Suci suke tengok kiri kanan sbb ramaikan org main macam2 kat sini. Jakun die tengok. Xpe dik, your time will come.


Saya pun naik basikal jugak, kata Suci.

So mama buat apa? Aku layan eskrim potong ni...Makan je keje ko kan. Pastu bising apsal tak kurus2 lagi. #takyahnaksentapsangat #koyangmakankolahyanggemuk

daaaaaaaaa...

p/s: Plan nak hantar Suci dgn Kasyah balik kampung seminggu tp I berat hati ler..

5 Magic Words:

aTieYusof Family said...

Kira OK tau bawa anak2 beriadah ni..sekurang2 nya anak happy.. kita pun senang hati..amboi! mama Kasyah layan ais krim..hehe..lama tak makan ni... :)

NURSHAKIRA ABDUL HALIM said...

best dah boleh beriadah satu family.. complete.. mak, ayah, anak :) seronok tengok :)

ct cheery said...

owh..macam tu rupa aiskrim potong..urmm..jakun xpenah nengok..hahaha

LYAfrina said...

ok la tu bwk ank riadah.. blh release tension ank2 jugak ni

lieyalatif said...

lieya pun dah lame tak lepak dataran...skrang meriah kan...mcm2 ade...siap sedia jek laa kene paw ngan anak2....nak sewa basikal laaaaa...nak main belon laaaa heheheehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...