Monday, June 2, 2014

Jalan-jalan klia2

Salam Isnin kawan2..

Lemau betul mood hari ni. Dah ler ngantuk tak hengat punyer. Tersengguk2 aku kat meja ni. Dari takde buat pape mohler update blog kejap. Semalam aku balik dari kampung ke Putrajaya 5 jam kooo.. Dari pukul 3 ptg, pukul 8 malam baru sampai. Jem giler kat highway dari simpang empat sampai ke RnR Seremban. Aje giler. Jauh tu.. Boleh pulak dalam jem tu Suci merengek nak susu. Aku tgh drive ni dan jalan pun terkemut2 kura2. Mak aku yang pegang Suci dok pujuk2 die suruh sabar sbb aku plan nak berhenti kat hentian sebelah Pedas tapi punyalah jem, hentian yang dekat tak sampai 5km pun amik masa 20 minit. Last2 Suci tak dapat dipujuk lagi, aku bagi je die brestfeed sambil drive... Huhuhuhu.. Sib baik kete aku auto so satu tgn dah boleh handle kete. Suami aku takde sbb die ade kelas so aku terpaksalah drive sendiri. Thanks to mak sbb sudi ikut aku balik pegangkan Suci dan layan Kasyah. Hari ni kena hantar pulak mak balik naik bas...

Back to the story, hari yang sama aku gi jom heboh, aku juga ke klia2. Saje je jalan2 nak tgk tmpt. Yelah, klia2 dgn putrajaya bukannya jauh so jom ler jengah jap. Lepas balik jom heboh tu mmg kami terus ke sini. Mula2 plan nak naik KLIA transit tp bila kire2 murah lagi naik kete... So naik kete terus. Sampai sana dlm kul 12 tghari.

Luas ye klia2 ni. Tempat baru so mmg best ler kan. Banyak kedai2 dah macam mall dah. Kedai makan pun banyak. Tapi still ada lagi kedai yang belum bukak.

Saje je posing dalam ni bukti dah sampai.. hehe. Lepas tu kami gi level 3 sbb nak ke tmpt tgk kapal terbang. Ape ke nama tempatnyer aku dah lupa tapi die kat sebelah departure hall. 

Panas ketik, panas giler, panas panas panas..haha. Gigih nak amik jugak gambar... Mata sume kecil sbb silau.

Tengok ler tu. Terkenyit2 mata sbb mengadap matahari.. memang ler panas.

Kat departure hall. Konon nak check in ler pas ni..

Pusing2 kat atas, perut pun dah lapar so decide nak makan jer kat sini. Tapi pusing2 takde yang berkenan. Fast food sume ada tp boring ah asik mkn fast food jer. So kami ke Kluang Cafe.. Duduk je terus tgk menu. Tak banyak pilihan langsung. Tgk harga mahal kemain. Kari laksa RM22.90???? Tak berbaloi hokeh bagi aku makan laksa je sampai RM23. Laksa mknn pasar malam jer.. Lainler kalo spageti ke boleh gak aku bayar dgn harga gitu.. Terus kami keluar dari cafe tu. Last decide nak makan kat luar je on the way balik umah.

Sebelum tu singgah Baskin Robin beli aiskrim... Peace kate Kasyah.

Alolololo senyum jer die.. Alhamdulillah Suci tak meragam pun. Die dapat gi jalan mmg mood die okayler..

Layan makan aiskrim.. Kemain kan aku menikmati aiskrim sampai terpejam2 mata..hahaha..

Lepas makan aiskrim kami pun balik.. Best gaklah klia2 tu. Lain kali boleh gi lagi.

daaaaaaa..

p/s:Aku ngantuk!


9 Magic Words:

Zee Suhaini said...

wah seronok jalan2..
anne, masa jom heboh tu kita selisih la kat booth bananana..nampak kasyah ngan cik laki..tengok maknya dah ke depan..

Love Razila said...

Anne tu yang depa dok cakap teh secawan rm8.00 kalau x silap. HEHEHEHE babun punya mahal =)
X sempat nak merasa and shippong kat sana lagi tapi open day hari tu dah pergi. HEHHEHE

LYAfrina said...

lya pnh sm[pai KLIA thun 1999.. huhu,.. punyalah lama.. skarang mesti dh byk berubah..

LYAfrina said...

lya pnh sm[pai KLIA thun 1999.. huhu,.. punyalah lama.. skarang mesti dh byk berubah..

husna zahidi said...

tudiaa harga makanan cekik darah gila..hahaha.. kalau husna pon husna keluar..:p

AnneRaini said...

zee: ye ke zee? kenapa xtegur? sy ni dah panas bhang gitu xkuasa nk tgk2 org dah..

AnneRaini said...

suzy: tu ler..aje giler makan kat sana..

nana kimie said...

adeh mahal sungguh tu kak..laksa je pon kan,huhu..ewah2....tepejam2 mata akak mkn aiskrim ye..sedapnya!

FiZ said...

macam best je..tak sabar lak nk g klia2 ni..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...