Monday, July 21, 2014

Baju raya anak-anak

Salam Ramadan ke23.

Minggu akhir puasa. Minggu malas kerja. Seriusly memang tak kuasa dah nak ngadap jem pergi keje. Ikut hati nak je guling2 kat umah kemas umah ke. Tapi kalau tak gi keje sape pulak nak bagi duit belanja ye dak. Nak raya ni banyak nak pakai duit. Cerita pasal persiapan raya, as for me memang dah agak complete ah. Stokin Kasyah je xde lg. Kuih raya pun ada aku buat 2-3 jenis nak bagi kat mak. Malas nak buat banyak2. Tetiap tahun pun mak mertua aku bagi so nanti berlambak tak makan.

Baju raya anak2 aku dah beli bulan lepas. Masa tu Aeon buat member day kat Midvalley. Kami suka member day sbb murah banyak dan dpt voucher pulak tu. Rambang mata weh pilih baju lagi2 utk si kecik tu. Yelah baju die kan variety sikit. Moh ler cekidaut.

Baju raya si kecil. Tengok warna banyaknye pink je.. Dah mata ni tgk cantik aku rembat ler. Kebanyakan ada less 70%. Murah2 jer. Suke sgt. 

Dua helai gaun untuk Suci. Ingat nak cari lagi tp lom jumpe yang berkenan di hati. Tengok balik Sgmt nnti round kejap kalau ade yg best. 

seluar dan t-shirt. Jadilahkan sbb ada 2 baju untuk Suci aku dah tempah. Satu jubah dress satu lagi baju kurung. 

Yang ni pulak baju Kasyah. Paling best sekali seluar merah jenama Hush Puppies tu. Cantik sgt. Rm30 saje. Berbaloi2. Boleh padankan dgn kemeja putih tu. Mesti hensem. 

Baju aku xyahlah tunjuk. Korang tgk gambo raye jelah (kalau ada). Masuk minggu akhir ni, mood nak masak pon dah yilek. Xde selera pon ye. Xsabar nak raya. Bukan nak beraya sgt tp raya means cuti... yayayy..

Daaaaaa.....

p/s: Aku menang voucher berbuka tp smpi nak habis puasa xdpt2 pon... Sedih tau macam ni..huhuhu

5 Magic Words:

Zee Suhaini said...

banyaknya memborong anne..time sale la kalo nak jimat banyak pon..slalu zee pon tunggu sale..

baju suci sumer comel2..siap buat baju kurung ehh..mesti kiut suci pakai..

ct cheery said...

banyaknyer baju raya..ni nak raya ke nak fesyen show ni..kihkihkih..

AnneRaini said...

sy jarang shopping baju anak2...time rayalah pulun pakai setahun..hehe.. mmg untung byk haritu...

AnneRaini said...

ct cheery: nak fesyen show..ekekeke

LYAfrina said...

waaa.. meriah bju raya anak2. yela apa pon mmg truja bab shopping bju ank.. lg2 ank girl kan.. lya pon alhamdulillah dh settle.. cuma nk ptg pendek rambut asya mlm esk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...