Tuesday, July 22, 2014

Jalan2 JB - Johor Premium Outlet.. Dah habis dah

Hallu uolsssss... Ni entry last ni pasal JB. Lepas ni xde dah. Malas dah aku. Minggu depan dah raya so nak citer raya pulak. Lepas sarapan kat hutan bandar tu, kami memang terus ke JPO ni. JPO ni kat area Kulaijaya. Ko wazekan aje jumpelah. Masa aku sampai orang tak ramai sbb baru pukul 11 lebih. Xdepun orang beratur ke apa ke tp masa nak balik, kat butik Coach tu dah ramai yang beratur. Aku saje je gi sini. Xde nak cari apa pon. Tengok2 kalo ada beg yg berkenan dihati.

Baru sampai masa ni... aku tak ready dah amik gambar... One more please..

Baru lah cun sikit sbb senyum..hehe. 

Aku ni xdelah masuk semua butik. Mana yang nampak macam ada beg cantik aku masuklah. Tapi tengok harga riban2 takut gak aku. Aku belum sampai tahap nak beli beg riban2 ni. Beg aku selalunya 2-3 ratus je. Pakai sampai lunyai baru beli lagi.. Takdenya aku nak tukar beg setiap hari. Baiklah duit tu aku bagi mak ayah aku ke, simpan untuk anak2 ke ade gak pekdahnye. 

Servis bertukar tangan. Suci dah resah sbb die dah haus nak susu so dukung jerlah nak bagi die senyap. Si Kasyah pulak take over masuk jogger sbb dah penat. Last2 die tertido.

Sejak dah besar ni selalu berebut nak naik jogger adik. Masa kekecik dulu haram nak dok dlm stroller. 

Lebih kurang pukul 2 kami gerak balik. So apa yang aku beli? Kat sini aku takde beli pape untuk diri sendiri. Husband je dpt selai jeans Levi's dan Kasyah dapat kasut Clarks. Kasut tu smart giler.  Hrga baru RM85 terus sambar buat kasut raya... Aku ada gak berkenan seluar levi's tu tp nan hado saiznya..mencik ah. ko ingat aku pakai saiz 27??? Sah2 tak..huhuhu

Gitulah citer jalan2 JB aku. Ni memang kire percutian singkat last minit sblm puasa. Jadilahkan. Yang penting Kasyah punya hajat nak ke Legoland tercapai. Lepas ni xyah dah pergi legoland lagi... baik gi Genting..hehe.. Balik tu singgah jap umah baru mak mertua aku kat Kluang. Mak dah naik pangkat so kena pindah Kluang. Kami tak pernah sampai lagi tu yang singgah tu. On the way balik singgah Air Hitam jap beli bantal...Sampai Segamat pukul 9 lebih mmg lepak ah. Esoknya pagi2 pukul 4 balik Putrajaya...Huh penat.

Daaaaaa...

p/s: Petang ni nak makan buffet tp tekak pulak sakit..mencik tau.

7 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

ahahaha.. sbor jela..

kalau 27 kak tak heran la cari merata kan..

aih bilalah nk dpt 27 yui ni..wakaka

LYAfrina said...

huhu..kt situ mmg smua mhl2.. kna poket tebal.. takat cuci mata xpela... lya pom mmg gna waze..mmg tepat..

lieyalatif said...

lieya dlm 2 kali gak kesane...tapi mcm blur tak tau nak beli ape....tapi yg pasti due kali pegi due kali borong kasur clarks anak2....sbb mmg murah2....

Kesuma Angsana said...

Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

aTieYusof Family said...

seronok nya jalan2 kat JB ni.. shopping banyak tak?? hehe..
Suci & abg Kasyah tetap maintain comel..:)

AnneRaini said...

yui: akak kalo kurus pun xdenye saiz 27 sbb bontot besar..kahkahkah

AnneRaini said...

Kesuma: Selamat hari raya kak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...