Tuesday, July 15, 2014

Jalan2 JB - Sarapan di Hutan Bandar

Salam Ramadhan ke 17.

Hari ni nuzul Quran. Buat pertama kalinya, kami kat KL pon dapat cuti. Yay, selalu tu org selangor je yg cuti dan memenuhkan KL sampai aku nak balik keje pon sangkut tp not this year. Kite sama2 cuti penuhkan mall..hehe. Buat yang tak cuti, selamat bekerja.

Sambung lagi citer JB. Pagi hari ahad, pukul 9 dah siap2 nak cek out sbb nak balik dah. Malas lah nak gi sarapan pastu baru sibuk nak cek out. Sekali harung je keluar. Kami decide untuk makan di hutan bandar yang femes tu.

Pukul 10 sampai xsangka orang masih ramai lagi. Yelah kat JB kan keje hari ahad. Sementara tunggu order, mari tangkap gambar sekeping dua.

Actually die medan selera je. Ko datang duduk je. Ade orang yang akan amik order. Nanti die orderkan kat kedai2 tu. 

Kasyah makan mee sup. Die memang feveret mee. 

Ni menu my husband. Lontong dengan paru goreng. Pergh.

Yang ni aku punya. Lontong kering dgn ayam rendang dan paru sambal. Macam tamak kan tapi memang tamak pon. Portion die banyak ah. Mak aku tolong habiskan nasi impit tu. Terliur siut tengok gambar ni. Paru die terbaik, ayam pon sedap, serunding pon sedap cuma 2 je slack. Sambal die manis...potong betul. Kalau tak mesti lagi syok sbb sambal die memang pedas tp manis die pon kemain lagi. huhuhu. 

Mak aku pulak makan nasi lemak. Kami saja pilih makan berat2 sbb lepas ni dah berjalan lagi. Alah bukan ke mana pun. Kami pergi Johor Premium Outler je. Memang dah on the way nak balikpon. Sambung lagilah ye... Oh ya, nak makan kat sini, ko waze je hutan bandar JB. Kompem jumpe.

Daaaaa...

p/s: Hari ni nak shopping lagi...

6 Magic Words:

Love Razila said...

Amboi Suci, dah saing2 besar macam kakak Iman je ni, Hehehehe...nampak anak dara dah kan Anne =)

aTieYusof Family said...

Nuzul Quran Sabah tak cuti..kmi tetap kerja.. hehe.. so duk opis..wah! shopping2 ye.. bestnya! :)

lieyalatif said...

fuhh ni le yg masuk majalah 3 aritu..meleleh2 tgk mazidul makan...sampai lieya bertekad balik johor nak pi sane .... sudahnye bile balik johor tak pergi pun sbb mak dah masak mcm2 kahkahkah

AnneRaini said...

suzy: kalo tgk depan2 kecik jek suci ni...mak die yg besar gedabak..hehe

AnneRaini said...

lieya:serius sedap lontong die tu....cuma manis sikit ah..

husna zahidi said...

suci dah jd gugirll.. besar dah dya..comey!! ;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...