Thursday, August 21, 2014

BBQ di raya kedua

Assalamualaikum..

Moh ler kite sambung lagi cerita raya ni. Raya kedua barulah kami ni keluar beraya. Tak banyak rumah pun 3 je. Hehe. Rumah pertama rumah atok sedara husband yg memang setiap tahun buat open house di raya kedua. Gambar memang takdelah weh. Sibuk dgn anak2 ni payah dah nk amik gmbr. Yelah, anak sorang satu handle. So sape nak amik gambar??? Pergipun dah tghari. Lepas tu terus ke Batu Rakit juga umah atok sedara. Borak2 makan2, akak ipar ajak gi umah kawan die. Ikut jelah sbb kalau x mmg xde kemana2 lagi. Pergi raya umah kawan akak ipar tu dah pun pukul 4. Moh ler balik tido2 sbb malam ni kami nak balik Segamat pulak. Sebelum balik Segamat, layan BBQ dulu. Seperti biasa mmg akan buat BBQ di malam kedua.

Menunggu ayam yang dibakar... Perut dah lapor.

Husband tunjuk rajin. Padahal bukan die membakor pun. Saja je posing lebih.

Lambat benor ayam nak masak sbb api tak berapa kuat. Layanler budak2 ni main bunga api. 

Suci dok dgn nenek ye. Mama busy ler. 

Lambat sgt nak masak ayam ni, meh ler aku tolong membakor sekali. Aku bakor ikan. 

Bakor jgn tak bakor..dah bau asap dah aku.

Ini je gambar menu yg ada. Dah siap bakar tak sempat dah nak amik sbb dah kena serbu. Menu malam tu nasi lemak dgn sambal sotong, ayam bakar dgn ikan bakar, sosej, nugget dan kentang. Simple je. 

Lepas makan2, dah pukul 10 malam. Kami terus bersiap2 untuk balik. Barang sume dah packing dah, tinggal nak angkut masuk kete. Lebih kurang pukul 10.30 kami gerak dari Terengganu ke Segamat. Pukul 2.30 pagi dah smpi ke umah mak aku. Hah hambek ko, 4 jam je eh dari Terengganu. Jgn tanya bape speed laki aku bawa kete. Sampai kering minyak full tank ditaramnya. Malam2 tak banyak kete. Jalan biasa pon bawa mcm kat highway..huhuhu.

Itu jelah..lepas ni sambung raya di Segamat pulak ye. Hari ni aku sedih sikitlah sbb kawan baik aku kat opis ni akan berhenti. Last day die hari nilah. Sepanjang aku keje dah lebih 6 tahun ni memang dielah geng aku sbb die dok sebelah aku. Kami sama2 orang baru. Kami berkongsi bos yg sama. Aku incharge undergrade, die postgrade.. Kami mmg selalu bergurau senda. Share gosip pon banyak tp bukan gosip artislah sbb die mana kenal artis melayu. Artis cina pun bukan die kenal sangat..hehe. Sunyilah aku lepas ni. Orang baru nanti ntah camnelah agaknya.. Bos pun nak balik ganti bos baru.. Rakan sekerja baru, bos pon baru. Payahlah nnti. Sikit2 tanya kat aku..huhu.

Dear Yin, I wish you all the best and good luck in your future undertaking. It was a great 6 years we're working together. We share laughs and tears. We helped each other. I'm gonna miss you. Who wants to teach me cantonese after this??? Huwarghhhhh.... Love you.

p/s: hari ni big bos belanja makna. Aku nak bantai makan mahal2..Aci tak??


9 Magic Words:

Love Razila said...

Owh...so touching ni Anne. Good luck in new place for Yin, good luck Anne with new members and news boss also, hope dapat yang lebih bagus and baik then yang lama =)

aTieYusof Family said...

Meriahnya raya siap ada BBQ.. sedap, makan panggang2 ni..InsyaAllah nanti akan ada kawan lain plak yg dtg..jgn sedih2 bah.. hehe..

nuyui a.k.a miss YUI said...

bestnya bbq..

jelesss tgkkk sedappp,

FiZ said...

lama tu 6tahun...huhu..jgn sedey2 kak.lepas ni boleh cntact dia lagi ;).

mrs adam said...

wah lajunya bawa kete.

LYAfrina said...

meriahnya buat xtvt bbq ni..tgk rmai gk y wak bbq time raya

LYAfrina said...

meriahnya buat xtvt bbq ni..tgk rmai gk y wak bbq time raya

- said...

wahhh meriah...siap ada bbq lagi tu

nur anis said...

bestnya bbq..ramai-ramai macam tu..seronok..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...