Thursday, August 28, 2014

Pertama kali makan di Manhattan Fish Market

 Assalamualaikum...

Boooooooooooooooooooo.......

Hah dah kena booo tu mesti tau aku tak dpt nak up citer raya..hahaha.. Hari ni nak citer pasal festime makan kat Manhattan Fish Market. Orang lain dah berkurun dah makan kat sini.. Tapi seriusly sblm ni mcm tak pernah terfikirpon nak makan kat sini. Ini pergi makan pun dah lama dah. Masa bulan 6 haritu. Husband tanya nak makan kat mana, terus ku ajak ke sini. Die okay je. Mohler kiter..

Kebetulan masa makan kat sini ada promo untuk father's day. So kami try promo tu.. Harga die RM55 siap air semua. Menu apa akupun lupa.. Let's cekidaut.

Yang ni seafood chowder... Sedap gak. Kasyah balun makan ni banyak. Isi die banyak dgn sotong, kepah apatah lagi....

Air amik rootbeer kot (serius lupa) dgn strawbery..

Hah nilah main dishnye.. Seafood platters kot. Ada ikan, udang, sotong dgn kupang. Pastu nasi, fries dgn sayur sikit. Kenyang hokeh makan ni bertiga sbb kasyah xbape nak makan nasi sbb die sibuk dgn chowder tu je. 


Pelbagai jenis sos...

Suci tukang tengok je.. 

Haha nampak tak die terliur nak terkam makanan atas meja...hehe. Sorry dik, adik takleh makan lagi..

Lepas makan aku order desert. Saje je sbb nmpk menarik je. Brownies dgn sos caramel panas dn aiskrim.. Sedap tp karamel tu pahit sikit sbb die mcm hangus. Kalau caramel tu tak dipanaskan mungkin lg sedap.


Hah dah makan dan dah kenyang, apalagi balikler...hehe

Overall makan kat sini sedaplah.. Bulan puasa haritu pun ada kami terjah sini untuk berbuka. Tapi kali ni order ikan spicy..Lagi sedap.. Cuma takde gambo sbb buka puasakan lapo..Tak heran nak amik gambar.. baik aku amik nasi masuk dlm mulut..kahkahkah..

Okaylah...daaaaaaa..

p/s: Semalam dah makan pizza, hari ni makan fitness cornflakes je..huhu

8 Magic Words:

lieyalatif said...

lieya pun suke mkn kat MFM nie...tapi kene betul2 perut lapo kalo tak abis makan sbb portiondie besar2....lagi pun die muak sikit...kalo le ade cili potong mmg laju le makan ekekekeek

lieya pun suke brownies sizzling tu....berasap2 kene bakar heheheeh.... nak order byk2 takut tak abis kan sebab bende manis..share laa ramai...makan rebut2 tu yg sedap...

nur anis said...

saya pun suka makan sini..tapi sangat jarang la...mahal..hehe

Love Razila said...

Loh!! Suci ke tu??Ingat Kashah baby. Hahhaha.Awat si gegel tu muka macam boboy pula ni??ni kesti banyak kawan dengan kasayh ni =)
Besar ke Anne portion makan tu...hemm nampak menarik...lom pernah try menu u. Hhehehe

AnneRaini said...

suzy: hahaha, masa rmbut pendek mmg sebijik muka kasyah.. ni je nmpk gegel dah sbb rmbut dh pnjg n sy selalu tocangkan rambut die..

besarlah potion tu.. Mkn 2 org kena betul2 lapar baru habis mcm masa sy mkn buka puasa.

AnneRaini said...

lieya: betullah..kalo ada cili mmg sedap..

anis: akak pun baru 2 kali...gegel jugak nak bayar..hehe

FiZ said...

Dessert macam sedap...tapi bila akak cakap caramel mcm pahit...saya selalu juga terkena mcm tu, Susah nak cari caramel yang manis2 sedap kan..

LYAfrina said...

Mmg nmpk sedappp.. penuh tu..
kat sini xde.. mmg x de harapan la nk try

Cr. Siti Hazreen Shahrom said...

Pernah makan kat sini dulu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...