Wednesday, August 20, 2014

Santai-santai di petang raya

Hallu hallu....Assalamualaikum...

Kononkan semalam kata nak up entry petang tapi biasalah aku. Janji dicapati..kihkihkih. Alah update hari ni pun bukan kena marah dgn cikgu pon..hihihi.

Petang raya pertama tu, dek kerana kebosanan (suamilah bosan, aku ok jek) husband ajak aku keluar gi pantai. Saja pusing2. Yang lain2 bila dgr kami nk ke pantai, so masing nak ikut tp biasalah lambat no siap. Sudahnya aku ajak husband gi dulu. Kami gi pantai Tok Jembal. Kat situlah umah adik beradik mak mertua aku. Sederet tu mmg rumah diorg je. Tapi umah mak mertua aku masih in progress lagi. Ntah bila siap ntah.

Kat area tepi laut sblm smpi pantai yg boleh mandi tu ada palyground so sajalah bawa Kasyah gi playground. Bulan puasa haritu mmg xde keluar gi playground ke, mandi kolam ke, so kali ni bagilah die bersuka ria. Dia pon bosan jugak duk umah.

Main lebih kurang 15 minit je sbb masa ni pun dah pukul 6 dah. Nak gi pantai lagi. Kul bape nak balik. Suci belum makan ptg lagi.

Sampai pantai, Kasyah dah mengelitik nak mandi. Papa die rajin nak layan so layankan jelah. Aku memang kureng sikit mandi laut ni. Xsuka berpasir2.

Boleh tahan ramai jugak orang mandi. Kawasan die ni kecik je. Sbb yg lain2 sume dah kena tambak. Ni je ada kawasan mcm lagun siap ada batu2 untuk halang sbb dalam.



Suci baru bangun tido. 

Abaikan lembaga hitam die belakang tu ye..kehkehkeh. Tu adik ipar aku tolong pegang sbb konon nak amik gambar Suci lepak2 kat bot tp sah2 die takleh duduk sndiri...

Dan lagi... Alololo masham je muka tapi tetap comel. 



Lepas mandi pantai sampai pukul 6.45 gitu, kami terus gi umah makcik husband untuk mandikan Kasyah dgn sepupu die yg sama mandi laut. Berpasir2 tau. Kat pantai tu xde toilet pun. Aku tgk masing2 bawa air dlm botol buat jirus2 lps mandi pantai.

Gitulah raya pertama aku. Malam memang melepak je kat umah. Tengok tv kejap pastu akupun berlayar dalam mimpi dgn Suci.

Hah best ke tak raya aku? kuikuikui

p/s: Sakit perut pulek.

9 Magic Words:

Zee Suhaini said...

biasa jer raya anne...kalo kat umah zee jangan harap nak santai camni..tetamu tak putus2 datang... yang leth kita la tukang buat air..hohohoo..

suci omel sangat..gebus tu yang buat geram..

AnneRaini said...

zee: 2 taun lps ry kat sini mmg sy penat buat air ngemas dapur tp tahun ni dpt ngelat sikit sbb ada anak kecik. hehe tu yg relax tu sbb bergolek dgn anak je.

LYAfrina said...

besnya mndi pntai.. dh lama gile x pegi..last pegi tanam kaki msa kak lumpuh aritu..

aTieYusof Family said...

Raya2 pun kadang pandai bosan kan..hehe..
amboi abg Kasyah..mandi sakan..suka leww tu dpt berendam.. :)

aRz MoHa said...

hai singgah sini.Pantai tok jembal ni di terengganu kan?
Best ya raya leh mandi laut lagi :)

ieda immi said...

bestnyaa dk
budak2 kalau ajak beraya memang susah sikit , bawak tmpt macam nie harusss suke !
anak2 akk punn sama dik
cantik permadangan , dah lama x mandi pantai huhuh

Tihara said...

bestnya raya di pantai
tengok views pantai
one day akak memang plan nak beraya di chalet,boleh ke gitu :)

::NureeN:: said...

ramai gak blogger beraya tepi pantai.. hihii
time cuti2 la nk terjah pon kan

mrs adam said...

alolo suci cepatnya membesar,gheram ngan dia yg berbaju polka dot tu.meh cubit skit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...