Wednesday, September 24, 2014

Cuti2 Cameron Highland - Big red strawbery park

Assalamualaikum...

Jom sambung citer cuti2 Cameron jom... Lepas keluar dari Taman Mardi, kami decide untuk ke Big Red Strawbery Park pekena strawbery. Tapikan nak menyampai ke sini kami stuck dlm jem lebih 1 jam hokeh. Dari Taman Mardi lebih kurang kul 2.30, dekat kul 4 jugak baru sampai sini.. Perghh kan padahal bukan jauh mana. Tapi kalau dah tak gerak, 1km pun dekat sejam..huhu.

Sampai juga akhirnya.. Orang taklah ramai sangat. So nak beratur beli makanan pon kejap je. Memang dtg sini semata2 nak makan semua yang berkaitan strawbery. Tapi kami amik tak banyak pon.. Kire minum petang ler ni.


Sukanya dia... Setakat ni mmg syok bawa Suci berjalan sbb die behave.. Die jrg sgt buat perangai. Kalau menangis sbb lapar. Sungguh berbeza dgn abang die ye.. Pompuan agaknye sbb tu sopan sikit..hehe

Amik waffle dgn aiskrim, krim dan strawbery jem.. Sedap Sedap..

Amik juga jus strawbery dan strawbery with krim.. Yang dlm mangkuk tu sbb Kasyah yg beria nak strawbery... Sedap jg mkn strawbery dgn krim. compliment each other gitu.

Nampak tak muka sukeeee dpt melantak..hehe

Suruh pandang kamera payah sungguh..

Kan...bukan nak pandang orang amik gambo,

Dah sudah makan, marilah kite cabut..


Tak abis2 dgn Ultraman... 

Plannyer lepas ni nak ke KEA farm shopping2 dan balik singgah kat Bharat tapikan jam dah pukul 5 ptg. Jalan masih jam. Nak kea farm pun jam so nnti balik mesti Bharat dah tutup sbb dah malam... Impian nak gi ladang Boh pon terkubur.. Last2 kami decide untuk booking hotel. Mula2 nak booking thru Agoda tp husband ajak gamble je gi tanya kat kaunter. So kamipun terus ke Hotel Titiwangsa (cari hotel murah utk tido tp bukan hotel cikai..hehe). Bila tanya dpt rate RM170 siap steamboat utk dinner dan breakfast.. Wallaweii, best tu.. Xyah fikir nak makan apa dah.. Kalau booking agoda dah tentu kena RM180++.. Nasib baik tanya rupanya lagi jimat dan dpt dinner sekali. Jadinya tanpa dirancang kami stay overnite kat Cameron...hehe.. So esok boleh jalan lagi sblm balik...

Dah cek in hotel, jam pon baru pukul 5 lebih, mari ke pasar malam. Sambung lagi....

Daaaa...

p/s: Laparlah. Pagi ni sarapan pisang je.

5 Magic Words:

aTieYusof Family said...

waffle dgn aiskrim, krim dan strawbery jem tu sangat menggoda.. adoii! teringin.. ahaha.. bagusnya Suci kan, behave je dia.. kalau abg Kasyah memang boleh geng dgn Pa'e..suka sgt buat gaya ultraman bila nk ambil gambar..hihi...
gi pasar malam mesti bestt:)

adarnadzmie said...

seronok dpt jln cemeron highland kan... akak lama x jejak ke sana... ada gak plan nak ke sana bulan oktober ni... hrp menjadi ler...:)

lieyalatif said...

adoi aini saje je ko kan...teliur2 tgk nie hah....tu laa dah le dah lame tak jejak cameron...mauu tak ngidam tgk semua bende tu....ni kene gak ni satu hari heret en laki naik atas jengjalan2.....

bagus suci...behave jek jalan2...

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

waa lama dan tak mai sisni nengok kasyah n adik dah beso dah...bestnya jalan2 cameron...leleh air loio nengok waffle dgn aiskrim tuh...

LYAfrina said...

puas hati leh makan stoberi fresh..
wafer tu nmpk sedap sgt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...