Friday, September 26, 2014

Cuti2 Cameron Highland - Pasar malam Brinchang dan Steamboat

Assalamualaikum...

Jom sambung balik citer Cameron jom. Lepas dah cek in, tapi kami tak masuk bilik lagi. Terus menuju ke Pasar malam Brinchang. dah alang2 adakan, so pergilah. Ramai no orang. Sesak ler jalan parking sume. Kami terpaksa parking jauh dan menapak nak ke pasar malam ni. Dahler naik bukit memang pakej sengal kaki balik dari Cameron. Tu belum esoknye menapak ke BOH centre tu..Yang tu nanti citer.

Seriusly aku cuma beli kimcam goreng je. Pastu Kasyah sekali lagi merengek nak menan.. Terpaksa gak belikan sbb xnak mood kami spoil semasa bercuti.. Pandai die mengambil kesempatan.  Suci ketiduran sbb penat. 

Sempat lagi tu laki aku selfie kat sini... Hahaha.. Hoverkan.

Jom ler turun. Masa ni Suci dah bangun so Kasyah memang suka menumpang stroller adik, jadi beginilah sudahnya.. Penat kot nak menapak balik ke kete. Takpelah.. Masa ni mama dalam kedai cari baju utk Kasyah sbb die punye baju spare dah kena muntah. 


Niat beli baju tapi takleh tahan tgk kecomelan topi animal ni... Rembatlah satu.. Kasyah nak elephant so belilah elephant walaupun mak ko ni nak menatang lain..huhu. Rm10 je topi ni.. Tapi ade je tmpt jual Rm15.. Pandai2lah cari.

OTW nak ke kete lalu balai bomba. Kasyah excited so sibuk nak bergambar..layan jelah.


Dah sampai hotel kami lepak2 sambil tunggu maghrib sblm turun makan steamboat. Siapkan budak2 dulu.. Giler sejuk air die. Lagi2 kalau nak basuh kencing ke berak anak ke, kesian tgk diorg menggigil kesejukan. Mama pun gigil...

Kami turun pukul 8 malam. Inilah yang disediakn... Boleh tahan banyak utk kami bertiga ni. Kanak2 bawah 5 tahun free je so xyah tambah duit. Sayur2 mmg pelbagai. Yang tu boleh tmbh sesuka hati.. Yang main ni die bagi ni je. Nak tmbh kena bayar.

Sibuk sgt nak tuangkan so tuanglah...

Duduk kat sana sejuk2 mmg syok ah mkn steamboat ni. 

Ni pinggan lagi satu... Yang tadi tu bahan2 mentah mcm ayam, udang sotong ikan.. Yang ni pulak yang frozen...

Kasyah mmg suka steamboat. Lagi2 ada mihun. 

Suci pulak makan meja..hahaha kesian anak mama... 

Gitulah berakhirnya hari pertama kat Cameron Highland... Esok kite explore lagi...

Daaaaa...

p/s: Semalam geram kat big boss. hari ni bakal geram kat dia lagi... Oii pakcik, bile nak balik daaaa??

10 Magic Words:

AINUN ZURIYATI MOHAMED said...

Best nyer...bilalah nak pi lagi?
Pi makan kat mana tu? Besar2 udangnya...macam di tepain pantai pula...:-)

Kesuma Angsana said...

Salam jumaat yer ! seronok jalan2 makan angin yer !

LYAfrina said...

meriah gak pasar brinchang ni..
steamboat tu puas hati..udang dia besar2

aTieYusof Family said...

Pasar malam Brinchang ni memang glamour kalau kat CH kan? seronok tgk abg Kasyah beli pkai topi tu..hehe..
punya besar udang steamboat tu..fuh, mewah makanan...:)

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah bestla kasyah dapat menan..ekeke..

nmpk best steamboat tu.

Love Razila said...

Anne, steamboat kat mana ni eh?? nak pergi gaklah kalau ke sana =) emailkan alamat please rz1109@gmail.com =)
Semangat tau kumpul nama tempat yang nak pergi kalau ke CH balik =)

- said...

alamak...sian suci..makan meja je... hehe

FiZ said...

akak!! nampak akak kurus la...haihh...jeles.haha.tetiba.

nur anis said...

seronok dapat spend time holiday dengan family macam ni kan...:) muat pulak budak berdua tu duduk dalam stroller ye..huhu

aTieYusof Family said...

Salam..aik.lama tak berupdate ni.. hehe..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...