Tuesday, September 23, 2014

Cuti2 Cameron Highland - Taman Agroteknologi Mardi

Assalamualaikum....

Cuti-cuti Cameron Highland tanpa dirancang... Sama macam gi Legoland sblm puasa tu.. Tetibe je husband kate jom pergi.. Aku ni pantang orang ajak berjalan. Takde duit pun (tgh bulan kot) cari gak di mana2 asal dpt pergi..hahaha.. Kami pergi minggu lepas masa cuti Hari Malaysia. Yang geramnye husband aku ni ajak bukan bersungguh.. Akupun macam ye tak ye je nak pergi. Pagi selasa tu kul 5.30 pg aku dah bangun sbb Suci berak..hehe. Aku tunggu laki aku ni tak bangun pon. Last2 aku kejut gak die kul 7 pagi tanya nak pergi ke tak? Dia pun standard ah, apasal tak kejut bla bla bla.. Last2 decide pergi gak and terus mandi2 siapkan anak semua.. Pastu aku bising, takkan nak gi kejap je sbb gerak pun dah pukul bape.. Sampai nnti dah tghri.. Sempat ke nak gi jalan2 semua tu.. So husband kate tengoklah kang. Bawa je baju.. Gamble je pergi..yolah. Pukul 8.30 baru keluar rumah. Kemas barang cincai2 je bawa backpack.

Kami lalu Tapah so kereta agak banyak masa nak naik. Ni festime kami gi Cameron time cuti. Selalu pergi time orang keje. So rasa tak syok kena follow kete yg slow motion tahap setiap corner pun nak berhenti... Hadui.. Sudahnya pukul 12.30 baru sampai Tanah Rata. Since perut berkeroncong, kami decide makan dulu. Kami makan kat kedai zainab kat medan selera tanah rata tu... Sedap. dah makan so destinasi pertama ke Taman Agroteknologi Mardi. Jom.

Taman Mardi ni nak masuk kena bayar. Alah RM3 je... Macam2 taman ada... Masa aku sampai sini waktu tghari so panas terik okeh. Takde sejukpon kecuali kalo ada angin... 

Kasyah belum apa2 dah pow menan... Die kalo tak dibelikan menan takut buat perangai so belikan jugak...Suci jugak baik...

Cubaan Suci nak bukak topi.. No no no sbb kat sini panas terik...

Di taman strawaberi... Strawberi banyak yang tak masak so tak best pon nak tengok..huhu

Kat taman bunga pulak... Suka kat sini sbb rasa mcm romantik je. Tetibe teringat masa honeymoon dulu..hehe





Ada rabbit... Gemuk2 rabbit die.. Geram.

Kasyah muka cuak padahal rabbit tu kat dlm sangkar bukan leh gigit die..









Ni gambar kat pusat informasi Mardi sblm keluar.. Takde apapon dlm taman mardi ni. Die mcm kompilasi taman2 yang ada kat Cameron.. Senang citer ko gi sini je takyah gi tempat lain..hehe. Kat sini pun ada pusat jualan tp aku tak beli pape pon...

Jomlah pergi next destination...Big Red Strawbery Park...

Daaaaa.....

p/s: Tak sabar tunggu gaji sbb malas nak masak.. hari gaji selalu makan kat luar...hihihi

9 Magic Words:

Amanda Suria said...

Dah lama x naik cameron....

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah2 banyak seronok jalan2...hihihi

Love Razila said...

Wah!! lamanya x naik camaron =)
Next kalau gi nak pi taman ni lah, Hihihi. Jagung sana sedap...keledek sana pon sedap gak...aduhai, lapar =)

LYAfrina said...

cantiknya...
xpernah naik sini...
eyhh..tipu..pernah sekali zaman sekolah..tahun 97-98 camtu...
tp msa tu x cantik cam skarang

Farra AM said...

huwaaa rindunya cameron Highland... tgh dalam pantang ni mmg rasa geram je bila tgk pic orang pi jalan2... hahaha tak sabo! tinggal 10 hari lagi makin tak sabo! :-)

aTieYusof Family said...

percutian yg tak dirancang sllu nya best jugak kan.. seronok nya ke CH... teringin nak ke taman strawberry tu..hehe..
tunggu gaji nak makan kat luar...besttt...:)

FiZ said...

Saya sama dengan akak. Pantang orang ajak g berjalan, nak je. Haha.

2 3 thn lepas pernah masuk tmn mardi ni.dah banyak berubah, untuk pergi lagi, mngkin tidak.hehe.

Muzai Samilan said...

nak pergi gakkk... puas ku pujuk2 en krul.. x menjadi jugak.. keras cm batu dia tu..huhu

nur anis said...

seronoknya cameron..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...