Tuesday, September 9, 2014

Ikan bakar sos Bangi

Assalamualaikum...

Waduh waduh waduh...kok lama menyepi.. Seminggu 1 entry je? Hebat ko Anne..hehe. Adoilah kemain menjadi2 sifat kemalasan melanda hamba.. Lagipun aku busy sikit. Yelah skrg kan aku dah take over keje orang. Pastu bos baru pun blur2 lagi. Suruh buat itu ini kemain panjang nak explain bagi die faham apa aku nak. Padahal benda simple tp sbb die blur terus jadi mcm susah je..huhuhu... Ye ye aku yang suruh bos buat keje bukan bos suruh aku buat keje..hahaha besar pangkat aku kan...kahkahkah.

Sape ingat bulan lepas aku punye anniversary? Hah tak ingat? Sentap iols..hehe. Hari kejadian merupakan hari jumaat di mana esoknya husband aku akan pergi makmal seminggu je JB. So malam tu mak aku datang untuk temankan aku. Lepas amik mak dari stesen bas, kami terus ke kedai makan ikan bakar 4 rasa di Bangi. Konon2 dinner sempena anniversary gitu. Husband kata nak makan seafood so layankan aje.

Tak amik banyak lauk pon sbb makan 3 orang je.. Kasyah bukan makan banyak kalo lauk2 gini. Die kalo mee memang habis sepinggan. 

Sayur biasa kailan ikan masin... Sedap.

Ikan bakar sos. Katanya specialty kedai ni.. Komen aku memang sedap. Dia siap bagi kuah extra untuk cicah. 

Udang tiga rasa. Hah ni biasa je. Takdelah kebabom sangat.. Tapi ok jek.

Sotong goreng tepung takleh tinggal sbb ni feveret aku.. Yang ni sedap. Tepung rangup je. 

Sebelum makanan sampai meh bergambar sat...

Ala tomei tomei anak mama ni... Suka senyum macam mama jugak..

Kasyah tu skrg kalo amik gambar ade je memek muka die... Takleh nak ambik gambar betul2.

So pada kami overall makan kat sini sedaplah jugak. Harga pon berpatutan. Haritu kena RM50++ kot. Lupalah. Ke tak sampao 50 pun...serius lupa. Oh nak tau kedai ni kat mana. Kalau tak silap aku kat seksyen 3 tapi kalau silap aku mmg tak tau..haha.. Alah die dkt2 petronas area rumah Mawi tu... Sape tau rumah Mawi taulah. Takpun korang google je ikan bakar sos.  Kompem jumpe..

Daaaaaaaa...

p/s: Stress pulak dgn diri sendiri sbb dua tiga hari ni aku asik masak sedap..eh???



8 Magic Words:

aTieYusof Family said...

haha..jgn macm sy plak..malas yg menjadi2 nak up entry..huhu..
wah! makan besar nampaknya tu..sedap2 semua.. :)

adda syuhada said...

terliurnya tengok makanan..

lieyalatif said...

mak oiii kuah berladong2...mcm mane org tu angkat hidang pinggan kuah penoh tuuu hehhehe....

Zee Suhaini said...

hahaha..sama macam lieya nak komen..banyak sungguh kuah..
ikan bakar kalo perapan sedap ditambah sos plak sedap memang mantop la anne..

adarnadzmie said...

semua menu nampak sedap sgt... :)

- said...

adui..makanan lg nie... hehehe
lapar...lapar....

husna zahidi said...

hahaha awat berkerut dahi Suci kat gmbar first tu..:p pelik tgk kamera ke mcm mna..:D

LYAfrina said...

dh lama giler x mkn ikn bkr..asyik mkn ikan stim or 3rasa je..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...