Thursday, September 4, 2014

Sayonara Boss-san

Assalamualaikum....

Satu perangai aku ni kalo lepas cuti panjang sikit mulalah datang penyakit malas tu... Hari selasa standard ah kalo lepas cuti keje mesti banyak sikit. Pastu semalam ada student dtg jumpa aku... So hari ni pun sebenarnya malas jugak tapi kang takut korang lupa lak kewujudan aku ni hah.. Moh ler kite buat entry kejap..hehe

Kejadian hari Jumaat lepas. Macam yang aku mention sblm ni, bos aku akan balik hari Jumaat selepas berkhidmat kat Malaysia 3 tahun. Diorg gitulah, lepas 2-3 tahun, diorg akan ditukarkan or balik semula ke negara asal. Alah mcm diplomat kite jugak. So masa untuk bos aku dah sampai. Walaupun berat, tapi die tetap kena balik. Bila dapat bos baik ni tak sedar pun 3 tahun dah berlalu. Masa bos dulu tu aku pulak yg tak sabar tunggu die balik..hahaha. Dah dekat pukul 4.30 dah masa tu so aku ajak bos aku bergambar dulu.. Actually die yg ajak sbb akukan nak balik..hehe

Baru nak amik gambar bos dapat call pulak..So mari pedajal die..kahkahkah.. Ko boleh amik gambar dgn bos mcm ni??? Bos aku okey je..

Senyum.. Peace!

Aku dgn Yin kami sama2 assistant kepada bos aku ni.. Skrg Yin pun xde so tinggal aku jelah assistant bos baru.. Payah jugak sbb semua keje aku take over... Gaji dpt take over tak????? Haruslah takkkkkk

Motif angkat tepon????hehehe

Lepas tu bos kata "Anne-san, you sit here." Okey, akukan bos sbb diorg dua2 bukan keje kat situ lagi.. Aku yg kerja..hehe

Lepas amik gambar merepek meraban, akupun balik. Aku tanya Yin, bos punye flight pukul berapa. Yin cakap malam pukul 11.30. So aku decide nak gi KLIA hantar die. Tapi aku tak cakaplah dgn bos. Cakap dgn Yin je. Itupun tak kompem. Balik umah, aku ajak husband gi KLIA dulu sblm balik kampung. Die okey jek so sempatlah aku gi beli hadiah kat Alamanda dan terus shoot ke KLIA.

Aku sampai KLIA pukul 9 malam and Yin dgn bos pun baru sampai. So aku terus jumpa bos kat tmpt cek in.. Terkejut die tak sangka aku nak hantar die kat airport. Terharu okeh. Tapi aku tak lamalah dekat airport. Dekat kul 10 akupun balik.. Yelah kang pukul bape pulak nak sampai kampung. 

Sebelum balik, mari mengambil gambar kenangan... Silaplah apasal aku amik gmbr dlm kedai maxis ni..Cahaya lampu tu buat gmbr jadi gelap. Patut amik kat luar... hadoiiiii...

Sambil2 nak menuju ke parking, sempat lagi tu..hehe

Kasai-san, thank you so much. I has been a great pleasure working with you. You were a wonderful boss. Wait me in Japan okay and bring me to the best Unagi restaurant.. Bos belanja..haha..

Daaaaaaa....

7 Magic Words:

LYAfrina said...

Bos sporting.. best!!!

Klo dpt take over gaji lg best.. hehe

nuyui a.k.a miss YUI said...

eh dah pergi bos baik ea.. 3 tahun? lama dh..

rasa mcm baru je akk up entry yg bos lama tuu akk tak suka..ekekeke.

AnneRaini said...

lya: haruslah best tp opis ni kedekut..

yui: haahkan..kejap je.. yg boss dulu tu akak lak jenuh tunggu bile die nak balik...

lieyalatif said...

ooo bos aini jepun keeee.... best2.... so lepas ni tgu bos baru plak la kan..jepun mari jugak ke nanti....

tu la kalo bos baik mmg kite sanggup nak pi anta kat klia kan buat kali terakhir....kalo tak ntah bile dpt jumpe lagi kan....

nur anis said...

bestnya dapat bos yang baik...

Love Razila said...

Ok...boss awak hensom. kahkahkah...
Owh!! saya pon terharu baca, staff hantar boss ke airport.

Ok Anne, selamat berboss baru ye..harap boss tu baik =)

aTieYusof Family said...

sedih jugakkan bila bos yg baik dah kena balik ke negara asal.. erm.. dah pernah lalui tu semua.. lumrah alam.. hehe. InsyaAllah pjg umur boleh jumpa lgi... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...