Monday, September 15, 2014

Sukan tadika cilik genius (little caliph)

Assalamualaikum....

Salam minggu baru.. Ramai ye yang cuti hari ni.. Aku keje mcm biasa.. ni lepas lunch ni nak ke MITI amik dokumen uruskan kereta bos lama aku... Sementara itu mari menceceh jap di sini. Sabtu lepas berlangsungnye hari sukan sekolah Kasyah.. Excited gak kami ni nak tengok die bersukan.. So pagi pukul 6.30 dah bangun. Ni bukan bangun untuk Subuh je tau tp bangun terus...huhuhu.. Mak berkorban untuk anak bangun awal tau.. Aku siapkan sarapan simple dan aku siapkan anak2. Itupun pukul 8 baru kami gerak. Acara di buat di padang kejiranan Presint 16.

Sampai2 terus register... Kasyah duduk bawah khemah dan diberi sarapan. Aku tinggalkan je dia kat situ. Tak lama tu husband cek die tgk die makan tak habis.. So kami amik mee die tu. Dalam pukul 9 baru mula acara perbarisan...

Ni Kasyah tengah beratur nak berbaris. Masa ni awal2 die dah cakap xnak dah tapi aku pujuk die cakap nanti die nak nyanyi lagu tanggal 31.. Barulah die nak berbaris... 

Gambar yg first tu kalau korang nampak budak2 ni tengah berjalan masuk ke kawasan perbarisan... Kononnyelah. Lepas dah berkumpul adalah acara baca doa, ikrar, nyanyi sume tu. Yang bestnye Kasyah langsung tak buat tau. Die diam je dlm barisan tu. Budak lain beria2 menyanyi bagai, die saje je mcm takde perasaan. Stress mak ko ni nak. Lepas tu bila acara sukan, aku tengok Kasyah pon tak join. Pelik jugak so tanya kat cikgu apasal Kasyah tak main, rupanya die tak nak. Bila second game untuk budak 4 tahun aku pujuk die suruh join die tak nak jugak. Die mcm bad mood tau. Mcm boring pun ada.. hahaha... Masa game budak2 ni mak bapak banyak yg tgk dari seat je. Aku siap gi kat padang sorak "hijau, hijau, hijau,".. Tapi banyak game hijau kalah je. So hijau menang sorak..kahkahkah..

Bila dah habis game, sementara tunggu penyampaian hadiah, Kasyah dah start cranky.. Die ajak aku balik..Aku pujuk lagi ajak die main playground.. umpan die ckp nak belikan die mainan... Lepas tu barulah berbaris semula mcm gambar atas ni...Ada jugak badut tp Kasyah tak nak pergi dekat sbb takut... Badut kali ni gemuk tu yg die takut.. Selalunya badut die jumpe kecik je...kahkahkah.. Lepas tu ada penyampaian hadiah. Rumah hijau menang perbarisan..yay.. Kasyah pun dpt medal. Alah sume murid dpt... Lepas tu habis acara... Ada gmbr kasyah amik medal tp kat phone husband pulak.. 

Ni budak bagus.. Langsung tak meragam.. Baik je. She enjoys the program very much. Bile dgr muzik die pun mulalah goyang2 badan.. Good job adik. 

Mak yang excited tp anak buat perangai.. Xpelah baru 4 tahun kan... Tahun depan sila join ye... nanti mak ko ni support biar menang sorak lagi,,,,kahkahkah..

Sementara menunggu...Layah photo jelah... Kasyah masa ni kat khemah budak2. Biar die bergaul..

Belanja picca mak ko lagilah..kehkehkeh...Husband ajak pakai baju sukan tp aku xnak sbb aku ingat nak ajak gi Alamanda lepas tu...hehe. 

Habis sukan pon dah tghari.. Perut pon dah berkeroncong.. Soru lah apalagi.. Tapi sblm tu sempat lagi Kasyah ni mandi kolam.. Tghri buta mandi kolam, mmg pakej legam ler... Lepas makan terpksa tunaikan janji kat Kasyah nak belikan mainan.. So ke Alamanda ler kite...

Itu jelah citer di hari sukan... Ptg husband pergi kelas. Ahad pon so mak dan anak-anaknya bertapalah kat rumah..huhuhu

Daaaa... Selamat hari Malaysia..

p/s: Aircond opis rosak... Berpeluh aku dah mcm sauna....

11 Magic Words:

Zee Suhaini said...

opis ni pon ramai yang cuti..jeles jer..

sukan bebudak la paling sonok..biasa yang lebih mak pak..hahahahaa..

LYAfrina said...

meriah sukan...
kdg2 ibu lg eksited time ni kan..

Farra AM said...

Haha standard la kalau bab bersorak tu, mak mak yg over !!! Akak pun sama! Hehe.. Takpe, nanti dah makin besar mesti kasyah makin suka join.. Skang ni dia cool cool je hehe..

nuyui a.k.a miss YUI said...

meriah depa..

Noor Atikah Ramli said...

tag untuk anda :P

http://www.nooratikahramli.com/2014/09/liebster-award.html

aTieYusof Family said...

meriahnya sukan sek abg Kasyah.. mesti budak2 ni teruja..hehe
Selamat Hari Malaysia...:)

nadia mansor said...

comel la kasyah ngn babyy :) follow

nur anis said...

seronok je tengok....:)

lieyalatif said...

serius lieya rindu nak gi hari sukan, hari konsert anak.... ni tgu dayyan masuk tadika laa baru rase balik heheeheh....

bagus anak dare tu tak meragam...biase cuaca kan panas2...walo tak terik tapi panas tu tetap ade....mmg bersemangat nak support abang nieh...

- said...

wahhh bersukan gitu...

amboi...sakan emaknya duk posing...
emaknya still comel.. :)

aTieYusof Family said...

Salam Jumaat...singgah melawat:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...