Thursday, October 30, 2014

Kasih seorang abang

Assalamualaikum....

Dua tiga menjak ni hujan je petang2kan. Mood pun sejuk je... Malas je rasa nak buat keje mahupun pergi keje. Akupun kalo ptg hujan payah nak amik budak2 ni balik. Rebeh2 nak dukung Suci pegang payung dgn nak pegang Kasyah supaya die ada bawah payung... Nasib baik dapat parking dekat. Nasib tak baik, menapak ler nak balik umah...

Hari ni takde mood sangat... Lemau je rasa...Kite update citer2 santai jelah ye... Gambar2 kasih sayang seorang abang gitu. Gambar bulan lepas ni masa makan kat Kenny Rogers. Gambar makanannye takde. Masing2 dah kebulur.

Kasyah sekarang memang suka sangat suap adik. Apa die makan, die nak suap kat adik die. So kalau die makan pape, kena mention awal2 yang die makan tu adik boleh makan ke tak. Kalau tak pesan awal2 nanti segala kerepek keras2 tu sume die bagi. Yang ni die suap adik die muffin. 

Bila die makan die tengok adik die macam nak jugak so dia akan tanya " Adik nak?". Adik die skrg dah pandai respon. Dah tau nak angguk ke nak geleng. Kalau die nak memang die angguk sungguh2. Being abang yang baik, so Kasyah akan suap adik dia .

Tengok tu, dengan die2 sekali nganga..kehkehkeh...

Sungguh2 adik ngunyah... Sedap ye muffin along suap...

Kalau time baik, ginilah. Kalau time dengki tu, sampai perit tekak adiknya menangis dibuat dek abang. Adik selalu main sendiri tapi along kuat dengki. Budak elok main diam2 die gi peluklah, tariklah, itulah inilah. Mana tak meraung budak tu. Suci pun kalau abang die main, die nak main jugak tapi pasal along dah besar so die cakaplah dgn adik "Adik, jangan kacau along." ooo Pandai ko ye... adik nak kacau tak boleh. Ko kacau adik takpe... Ini tak adil... Adik dah besar nanti balas balik kat along..hahaha

Daaaaaaaaa....

p/s: kain bertimbun 2 bakul kat rumah. Bercinta nak melipat weh.

5 Magic Words:

ruziyatul mona Adzibi said...

Goog boy Kasyah! =)

nur anis said...

bagus abang kasyah ni...hihi..

nur anis said...

bagus abang kasyah ni...hihi..

AnneRaini said...

mona: time baik mmg good lah..tp time dengki kite pon sakit hati..

LYAfrina said...

so sweet abg ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...