Wednesday, October 15, 2014

Tukang sepah

Assalamualaikum...

Hari rabu ni biasanya orang suka buat entry tanpa kata tapi aku kurang suka. Nak gak berceloteh sikit..hehe. Moh ler layan si kecik ni. Minggu depan Suci genap setahun. Aih kejap je rasa. Macam baru je stress2 bila nak bersalin..haha.. Sekarang Suci dgn Kasyah dah joint venture jadi tukang sepah. Geram jer rasa. Abang die sepah belah sini, die sepah belah sana. Lagi2 kotak cd bawah rak tv, mmg suke sgt die sepahkan. Rumah aku yang sebelum ni jarang2 kelihatan kemas dah jadi double sepah....Balik keje sampai tak kuasa nak kemas sbb rasa letih giler. Kemas pun kang ada dua tukang sepah..huhuhu.. Sabtu jelah nmpk kemas sikit sbb bila Suci tido, aku akan kutip sume menan.

Feveret die sama macam abang terbalikkan bakul. 

Kadang2 Kasyah konon bertanggaungjawab marah adik die sepah2 sambil die kemas masuk menan dalam bakul balik. Tapi most of the time diepun sama nyepahkan. 

Haip! Adik kemas balik menan ni sume! Tak nak kawan. 

Muka budak tak bersalah sepahkan umah... Selalu kalo aku marah die, die lagi galak senyum comel sambil senget2 bahu.. Padahal aku tengah marah die..die ingat aku tengah agah die..hahaha... So marah Suci mmg takde hasil ye sbb die watlekwatpeace je. tak reti pun marah tu apa...hahaha. 

Mama sayang adik sangat2...Geram ni cium die tak puas2...Gigit kang baru tau. hehe

 Daaaaaaaaa....

p/s: Takde plan untuk sambut besday Suci. Just makan2 kami saja.

6 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

geram tgk suci ni..nak gomoi2 je rasa..hihih

aTieYusof Family said...

Suci tengah mood nak sepah2 rumah tu.. biar jer, sambil sepah sambil kembangkan skill motor dia.. hehe.. mama jgn stress2 tau...hihik

Noor Atikah Ramli said...

suci . comey nye name dia . suci pon comeyyy jugak . hehehe

Ann Ishak said...

yg last tu pic muka nakal nak mengacau mama la ek :)

(Lizz) http://haslizalizz.com/ said...

suci kenapa comel sangat nih...geram auntie nengok tau..suka sepah2 yer...ikat toncet 2 tu menambah lagi kekiutan suci ni...

LYAfrina said...

biasa usia mcm ni..buat sepah..salah satu xtvt y myeronokkannya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...