Tuesday, November 25, 2014

Abang adik

Assalamualaikum...

Mood malas sebenarnya ni... Syok cuti sampai 3 hari tu yang hari ni rasa lemau jugak. Apa aktiviti semalam? Plan asalnya nak tengok wayang citer hunger games. Anak2 hantar sekolah mcm biasa tapi alih2 kasyah bangun tido tak nak pergi sekolah. Die kate sekolah dah tutup.. Aish macam tau2 je kami ni nak berjimba2 tanpa die. Puas pujuk tak nak jugak pergi sekolah. What to do? Layankan jelah. Pagi tu kami keluar pergi sarapan lepas tu terus ke IOI City Mall nak pergi beli brg dapur kat Tesco. Tapikan tak bestpun tesco situ sbb kecik dan aku rasa harga die mahal. Pelik pelik.. Lepas beli barang dapur, kami terus ke Parkson utk survey suits utk aku. Ada jumpa beberapa yang okay so tgklah esok lusa boleh gi beli. Husband pulak nak beli kasut kerja.. Layankan aje.. Ngok ngek ngok ngek sampai kul 2 kami kat situ. Plan nak lunch kat IOI saja tak dpt di buat sbb duit cash habis yilek tp mesin ATM langsung kami xjumpe.. Yapeda tmpt besar tp xde ATM ke? Ke tak pasang lagi. Last2 kami pergi makan kat Alamanda je. Lepas tu balik umah. Ingat petang2 nak ke MAHA tp hujan dari pukul 3 lebih sampai ke malam. MAHA kebendanya.. Mahap jelah..hehe

Ini gambar masa kat kampung haritu. Saja layankan anak2 mandi kolam. Kolam ni pun dah uzur. Takpe nanti beli yang lain.

Kasyah siap pakai swimming suit..hahaha poyo padahal kat depan umah je. 

Suci baru bangin tido so macam mamai lagi..

Suci nangis sbb abang usik.. Kasyah mmg kuat dengki adik die.. Geram aku. 


Oh ya, ramai ye orang komplen pasal karnival upin ipin tu.. Akupun komplen jugak. Yelah orang ramai gile tp tmpt limited space.. Husband smpi skrg sakit tgn dukung Kasyah nak kasi tgk upin ipin.. Kami pergi 2 kali tau. Yelah rumah dekat je pun tp still xpuas hati. Pagi sabtu kami pergi dah ramai orang. Aku parking kat dlm. Bab parking mmg kitorg nasib sgt baik. senang je dpt parking pastu dkt dgn pintu masuk. Tapi bab nak masuk dlm hall tu mmg tahap nak memaki je.huhuhu. Kasyah nak figurine mini upin ipin tp beratur nak bayarpun mcm hape so pujuk die utk dtg mlm je dgn hrpn org tak ramai.. Rupanya mlm pun orang ramai jugak..hadoiii tp tak seramai sianglah.. So dptlah beli figurine tu.. Pastu dpt tgk upin ipin tp hajat Kasyah nak tgk Ultraman tk dptler sbb dtg time diorg tak perfom.. Kalau dtg time tu aku rasa lagi gile kot...

Okaylah..kate takde mood tp panjang jugak bebel.. Daaaaaa

p/s: Aku bengang.

4 Magic Words:

Prince of Noob said...

bestnya cuti sekolah... teringat zaman budak2 dulu.

btw done follow u dear... follow mine too :) - Noob

nuyui a.k.a miss YUI said...

Huhu...byk kmplen n ipn..amboi kemain dua beradk tu =)

nini said...

amboi seronoknya dia main ayaq...

LYAfrina said...

Syoknyer berkubang dlm kolam nii..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...