Thursday, November 27, 2014

Jom jakun..ke IOI City Mall kita..

Assalamualaikum...

Sana sini orang sibuk pasal IOI city mall tu.. Eh eh apsal sume sibuk2 sgt ni? Aku mula2 rasa biasa2 je sbb rumah dekatkan so bile2 boleh pergi. Tapi husband aku gatal ajak jadi jakun jugak macam orang lain. So die ajak pergi situ on the first day of the opening.. Hahaha nampak tak tahap jakun kat situ. Pergi hari pertama ko... Jadinya malam hari Khamis 20hb hari pertama tu kami jejakkan kaki kat situ. Ramai orang weh tp aku rasa hari sabtu ahad haritu lagi ramai kot. Tapi untuk sebuah mall di malam hari dan bukan time gaji, boleh diconsider ramai ler weh. Nak cari parking pon sampi kehujung peta. hihihi. Tapi takpe sbb kite nak jadi jakun, kite redah je..

So kalau dah jakun kena ambik gambar..hahaha.. Kedai pon banyak tak buka lagi. Tapi by hari sabtu rasanya dah lebih banyak yang bukak.  Eh, korang nmpk tak pipi Suci tu? Masa ni bekas gigit tu dah tukar kekuningan gitu.. Orang nampak mmg akan ingat die jatuh tersemban..hehe

Seriusly aku tak masuk kedai2 yg ada. Cume masuk H&M je tgk2. Kitorang cuma jalan dari one end to the next. Saja nak sakitkan kaki.. Nampak air pancut ni jomler tgk. 

Kasyah ler suka tgk sbb air pancut ni warna warni. 

Dah jom balik...

Ni dalam H&M...


So kesimpulan yang dapat kami buat, ingatkan besar sangat mall ni tp takdelah besar mana. Tapi kalau nak tawaf satu mall sehari mmg sengal kaki seminggu ah. Sama je mcm mall2 lain. Tapi sbb dah dekat dgn rumah so pergi sini jelah selain Alamanda. Tak sampai seminggu bukak kitorang dah pergi 3 kali dah.. Nampak sgt selang sehari melawat kawasan..hahaha.

Daaaaaaaaa....

p/s: Petang ni nak pergi lagi..:p

8 Magic Words:

LYAfrina said...

Cantik air pancut y ada api tu..
Lya pom leh tgk kat blog2 org je la.. klo ke sana.
Insyallah blh singgah.jugak.

ct cheery said...

mcm best jer mall ni siap ada air pancut lagi..hihi

adda syuhada said...

Tgk IOI City Mall terus mengidam nk g HomePro lgi...

adarnadzmie said...

sama cam akak klu weekend jer ronda sopin komplek...abis semua ronda...smpi bosan...hahaa

bestnya ada air pancuran....

eima said...

tu dia 3 kali dah ....
tp bila malam cantik jg juga air pancut die tu

Najib Ariyan said...

tak sabarnya nak balik tahun baru ni... nak gi sini... mesti dan wajib ke sini nanti...

nana kimie said...

Allah kak!lamanya nana xsinggah sini...da besar da baby suci :) da macam kakak2 da,comel rambut tu:)

FiZ said...

kak..mall ni kat putrajaya ke kat puchong?dulu slalu gak g ioi mall puchong tu.dulu la...lama tak g sana dah..xtau pe citer..kot re-build ke..haha..tu yg tanya akak ni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...