Friday, November 21, 2014

Masak-masak makan-makan #8

Assalamualaikum....

Hai, bertemu kite sekali lagi dalam edisi siasat..eh?  Silap, silap. Edisi masak2 makan2. Anda semua sudah makan? Kalau belum sila menjamu mata..kehkehkeh.. Alah kejap lagi dah lunch dah so xyah nak terliur sangatlah...kihkihkih. Eh, esok ada Upin Ipin kat Putrajaya kan.. Excited Kasyah nak pergi sbb ada Ultraman... Sbb karnival tu dekat so bolehlah bawa die ke sana walaupun poket kering berhabuk je..hahaha.. Boleh pulak kan time nak guna time tu lah admin masukkan gaji lambat.. Selalu tu esok dah dpt dah...Bulan ni kena tunggu minggu depan pulak. Dengki sangat! Dah dah jom tengok edisi masak2 makan2 kali ini...

Festime masak dan makan kari kapitan. Sebelum ni tak pernah rasa pon walaupun pernah tgk chef2 masak dlm tv. Tapi jangan nak kagum sangat ye kawan2, ini aku guna pes segera jenama Delichef tu. Dah alang2 dpt free try jelah.  Sedap rupanya... Tekstur kuah mcm rendang tp rasa die lain sikit... Tak reti nak cerita tp pd tekak aku sedap ah. 

Daging masak black pepper.. Dalam peti ais rumah aku tinggal daging je yang ada untuk aku masak. Habis kontang dah freezer aku. Since bukan setakat barang basah yang kontang, dgn cili kisar pon kontang... So buat jelah blackpepper sbb blackpepper je ada.  Campur kacang panjang ada 4 btg yang dah nak kecut..hahaha.. Sedap ko!

Err dah kata barang basah kontang, abis tu nak makan apa? Asik nasi goreng je naik muak aku. Berat pon dah naik sekilo tau taram nasi hari2. Mari beli satay... Kali ni beli satay Haji Samuri.. Dah dekat 2 tahun kot tak makan sate samuri. 

Menu lunch lepas medical check up hari Rabu. Giler lapo ko. Sblm cek up kena puasa tp lepas amik darah sume langsung die tak sediakn makan. Sblm ni ada gak die bagi roti 2 keping... Menggagau cari nasi masa lunch..Ni aku makan Nasi ayam goreng Riezman Khuzaimi. Die bukak stall kat Restoren Jalan Stonor tu. Dekat hujung opis aku. Nampaklah die haritu. Komen aku ayam tu aku suka tp nasi tu biasa je. Rasa ajinomoto kuat sgt. 

Last week jumaat balik keje mcm mls nak masak tp husband bising ckp lapo last2 aku buat bihun goreng je.  Senang je. Sekali masak. Tak yah sibuk nak masak nasi masak lauk lg...hehe.

Menu lunch hari Sabtu lepas... Ade bawal ku sambalkan aje.. Tu yang stok cili kisar habis tu. Lawankan dgn sup cendawan+sawi+fishball dgn tempe goreng.. Ayam goreng utk anak2. Jadilahkan. 


Itu jelah untuk edisi kali ini... Next week monday aku cuti.. Yay,, Cuti bukan minta tau tp opis aku cuti Jepun..Syok woo cuti di kala orang lain tak cuti. Dah plan nak tgk wayang dgn gi MAHA.. So jumpe hari Selasa..

Daaaaaaaaa...

p/s: Banner dgn bunting aku dah siap.. Cantik. Saya suka! Saya suka!.

10 Magic Words:

eima said...

rajinnye memasak ... rindu nk mkn bihun plak ...lama dah tak masak ...lapo arrr

nusha fasha said...

Ok.nyampah lggggg. Hahaha

Love Razila said...

amboi...banyaknya makanan...sib baik baru lepas makan =)

Muzai Samilan said...

aku suka daging masak blackpaper..sedappp

Cik Sibuk said...

Sate samuri dah tak brape sedap. Ada org ckp suh try kedai sate lagi satu..tapi tak ingat lak nama..hehe sorii

Najib Ariyan said...

wahhhh gitu banyak makan tengah hari?? banyaknyaaaa... tak larat lah cheq nak tolong habih kan... tapau lah yer hahaha

Hana Syed said...

Excited bukan main dapat cuti hihi.. plz update pasai MAHA and apa yang u grab kat maha

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Good news untuk peminat Bagelen, Pisang Bolen, Brownies KARTIKA SARI & Brownies AMANDA

A taste of Bandung right here in your town.You 'll awesomely love it.


Pick-up point area: Putrajaya, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

Brownies ETA ✈✈✈ on 2 dec 2014

Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

Place order or grab our limited supply now. close order 27 Nov 2014.

WhatsApp/sms dazlina +60192633431

Http://mamarxstorymory.wordpress.com

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...

Good news untuk peminat Bagelen, Pisang Bolen, Brownies KARTIKA SARI & Brownies AMANDA

A taste of Bandung right here in your town.You 'll awesomely love it.


Pick-up point area: Putrajaya, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

Brownies ETA ✈✈✈ on 2 dec 2014

Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

Place order or grab our limited supply now. close order 27 Nov 2014.

WhatsApp/sms dazlina +60192633431

Http://mamarxstorymory.wordpress.com

LYAfrina said...

Mcm-macam ade...
lya pom skarang tiap2 mlm msk.. msk utk esk.. bwk bekal n utk husb jugak. Mls nk kluar skarang. Nk mkn kdai pom x babaloi sbb mhl.. skali mkn standard rm10

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...