Friday, November 14, 2014

Masak-masak makan-makan #7

Assalamualaikum...

Bertemu kita lagi dalam edisi masak-masak makan-makan dibawakan khas kepada anda pada hari Jumaat sahaja.. Jangan terlepas untuk menonton program ini..eh.tetibe... hahaha. Malam tadi aku tido lambat buat design banner untuk education fair ujung bulan ni. Terpaksa buat kat rumah sbb komputer opis takde software. Aku minta software diorg tak kasi.. Bila nak guna menggagau.. Sib baik aku ni baik hati tau tak. Eh, citer ni takde kena mengena dgn masak-masak...hehehe sorry.

Maggi kari yang dimasak minggu lepas. Masa ni husband makan nasi tomato yang berbaki sikit yang cukup untuk die sorang makan so aku nak makan apa? Buat maggi sudah. Letak kerang, telur, sotong ball dgn mixed veggie.. pergh mengancam.

Mihun kungfu semalam. Husband balik keje terus pergi gunting rambut so aku soh bungkus jelah sbb nak masak kalo die balik lmbt mana sempat. Perut dah lapooo.

Tetibe tekak ni teringin sangat nak makan ayam nando's.  Kitorg bukan peminat nando's. Last time makan nando's pon tahun 2009.. Giler lama. Amik sekor terus. Puas hati. Kali ni baru aku rasa nando's ni sedap.. Sblm ni aku tak suka sbb masam sgt.

Hari rabu buat nasi goreng jelah.. Buat pedas2 memang laju makan. Ayam nando's pun ada lagi. Memang terbaik.

Menu lunch hari ahad.. Aku ni kalo ahad jarang masak beria2 sbb husband takde pergi kelas. Aku dgn anak2 makan apa yang ada je. Selalunya anak2 aku buat bubur ayam. Untuk aku, korek2 dlm peti tgk apa ada.. Meggi goreng jelah. letak daging burger sbb sumber protein...kenyang jugak.

Nasi tomato minggu lepas. Datang angin rajin sbb dah lama tak masak beria sbb demam, terus buat nasi tomato... Hari kerja ni tau...Gigih balik keje tu kentang kentung kat dapur. hehe

Lunch hari ahad jugak... dah kata ahad aku jrg masak kecuali husband balik kelas awal nak makan nasi kat rumah.. Ada wrap kite buat burger wrap sudah.. letak segala sayur, sos, telur semua... Sedap.

Gitulahkan...Kadang2 masak.. Kadang2 beli bungkus..kadang2 makan kat kedai... Yang penting kenyang..hehe

p/s: Nak cari blazer murah..Kat mana eh?

8 Magic Words:

FiZ said...

sedap nmpk meggi tu.aihhh.tingin lak.kak...design banner gna software ape?photoshop ke?

AnneRaini said...

akak tak reti guna photshop..smlm dok belek2 mcm susah je..last2 guna paint.NET je...senang sikit.

Ann Ishak said...

walaupun simple tapi meriah uolsss makanannya :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

ok mencik tgk entry ni byk mknn..hahahah

At-Tarmizi said...

hahaha..lapau lah pulak =)

btw salam kenal =)

http://seronoknyermelukis.blogspot.com

LYAfrina said...

dapnyer...
macam2..
rajin gak la awak memasak kan..

Jueliza Jamani said...

wahh sedapnyaaaaa... salam perkenalan dr mamajue.. im follower #619

Muzai Samilan said...

aku kalau tengok maggi itu yang paling menggugat keimanan..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...