Friday, November 28, 2014

Sakae Sushi buat pertama kalinya..

Assalamualaikum....

Dah hari jumaat.. Bila hari jumaat mood mesti baik sikit sbb esok cuti tp bagi aku tak cuti sbb sabtu ahad ni aku kena keje. Weekend ni ada Facon Education Fair kat KLCC so aku kena keje 2 hari tu. Selalunya sehari je tp since Yin dah berhenti keje dan pengganti die akan hanya masuk keje taun depan terpaksalah aku cover 2 hari... huhuhu... No weekend utk aku this week tapi tak mengapa, boleh claim ot.. Ratus2 woooo...hehehe rezeki untuk hujung tahun...Hujung tahun kan banyak nak pakai duit anak nak daftar sekolah. Hehehe

Tajuk nak citer pasal Sakae Sushi tapi melalut tak hengat..hehe. Di hari gaji, semestinya aku xnak masak dan nak ngendeng makan sedap2 kat husband. Sebulan sekali je boleh makan sedap2 ni... Time gaji..hehe. So husband tanya nak makan apa. Aku ni memang teringin sangat nak makan kat Sakae Sushi sbb ex-ofismate aku pernah citer makan kat sini sedap. Husband aku ni pulak die bukan adventurous mcm aku bab2 makan ni. Die konservatif. Balik2 makan benda tu je... Nasi, lauk, mee goreng ke, senang citer makanan Malaysia. Western tu boleh jugaklah. So aku nekad tak kire nak jugak makan kat Sakae Sushi. Kebetulan kat IOI City Mall tu ada so kite pergi situ jelah.

Suka tengok sushi berpusing2 cari tuan..hehehe.. Harga mengikut warna plate. Paling murah warna hijau tp payah gile nak jumpa plate hijau. Yang banyak merah dan biru. Pink pun susah nak dpt. Hijau RM1.99, Pink RM3.99, Merah RM5.99 dan biru RM7.99.

Sebelum makanan sampai kite pose dulu... Alololo comelnye anak mama ni. 

Husband suruh amik gambar ni nk makan wasabi. Konon eksyen wasabi tu die boleh tahan.. Last2 pening kpla sampai balik rumah sbb kepedasan tu menangkap ke kepala.. Padan muke. Letak lagi banyak2 kat sushi..huhu

Husband amik bento set sbb die kate die kurang suka sushi lagipun makan sushi tak kenyang... Supposely amik set sliced beef tp beef die tak defrost lg so ganti dgn salmon with the same price dan discount 10%.. Untung.

Set untuk Kasyah. Mula2 mcm nak suruh die kongsi je dgn papa die tp die nak pulak set fire engine ni. Order jelah.. 

Sukeler bebudak mkn nasi dlm lori bomba.. Kasyah makan habis tau nasi tu. Siap mintak lagi nasi papa die..hahaha. 

Beria2 makan sbb sedap.. dalam set die tu ada nasi dgn chicken, tempura, takoyaki, smiley fries dan sayur2. 

Eh eh Suci pun nak makan jugak.

Suci pun makan banyak. Aku bagi die sushi, habis jugak 2 ketul. Pastu makan smiley fries tu seketul dgn takoyaki seketul.. Kenyang sampai nak muntah...hahaha.

Aku makan sushi yang berpusing2 tu... Tak banyak pon. 5 plate saja.. Itupun ade yg husband amik dgn bg suci lagi.. Ingat nak makan banyak2 sampai tinggi pinggan tp dah makan 5 tu pun dah kenyang...huhuhu..

Definitely akan pergi lagi makan kat sini.. Tapi sblm tu aku nak ajak husband try korean food pulak.. Ade beberapa korean restaurant kat IOI tu... Tunggu gaji bulan depan..hehehe

Daaaaaa...

p/s: Mak, abah dan abang aku ade kat rumah skrg..yay.. Tolong jaga anak2 weekend ni sbb aku keje husband pulak ade kelas...

8 Magic Words:

eima said...

tak brani nk try sushi bagai ni .. sbb aku jenis konvensional jg hahhahaha

eima said...

anak sy yg sulung tu pizza regular die boleh mkn sorg je tau .. tinggal 1 slice je .. huhuhu kagum mak ..sbb mak die bloeh mkn 3 slices je ....

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui pnh sekali je..hihiih..

wah mmg menarik letak dlm lori bomba tu..trik minat budak =)

LYAfrina said...

sampai licin..mesti sedap tu..
lya pernah msuk time belajar dulu2 je..skarang lgsung tak..sbb husb lya x suka mkn mde2 camni.. huhu.. nak nasi aka lauk2 melayu tu jugak.. hahah...

comel bekas nasi mcm kereta tu.

Zee Suhaini said...

ramai jer minat sushi tapi takat ni tekak takleh nak terima lagi anne..
terliur tak yah cakap ler..nengok orang makan cam sedap..

amboi kasyah, makan dalam keto..kelasss

FiZ said...

aaaaa...lapar...aaa..nakkk jugakk...korean food pun sodap jgk..pedas masam masin...sedap2..taip time lapar..mmg arr smua sedap :p

- said...

uiiitt...nak jugak makan situ...huhuhu~

lieyalatif said...

sushi2 mmg makan lieya laa anne heheeheh...paling peberet salmon sashimi...mmg leh geng ngan mia mija ...hantu sushi jugak tu....tapi tulaa dieorg minat sushi king jek....atau pun zanmai...sakae ni dieorg tak pandai sgt....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...