Thursday, November 20, 2014

Suci kena gigit

Assalamualaikum...

Semalam aku dah letak WW Suci kena gigit.. So sambung hari ni nak citer pasal Suci digigit tu.. Sape yang gigit? Hamboi3x...Sesuka hati gigit anak aku ye.. Biasa die ni.. Haip! Hehehe...

Tengahari hari Selasa tu husband dah wasap dah bgtau Suci kena gigit dekat pipi. Akupun macam pelik2 jugak sbb sampai taska bagitaukan. Kalau bagitau selalunya teruk tp kite pk positif jer...So balik tu macam biasa aku yang amik anak2 dari sekolah dan taska. Tengok2 pipi Suci dah merah lebam siap ade kesan gigi.. Alolololo ciannya die... Bukan kat pipi je tapi bawah mata pun ada kesan gigit..huhuhu.. Pengasuh die bagitau, budak yang gigit die tu baya2 die jugak. Baru nak belajar jalan.. Pengasuh baru tinggalkan kejap gi dapur sbb diorg baru lepas makan alih2 dah kena gigit...huhuhu.   Kesahnya budak tu nak tumbuh gigi. Gatal gusi agaknye tu yang keje nak mengigit je. Suci bukan mangsa pertama sbb sebelum2 tu ada jugak budak kena gigit dgn die. Adeh, budak kecik yang buat ni payahlah aku nak backhand die..kehkehkeh.

Mak bapak budak yang kena gigit tu pun takut jugak siap nangis2 sbb rasa bersalah gile anak die gigit anak aku.. Tu pengasuh yang cerita la sbb aku tak jumpa pon mak budak tu. Pengasuh citer mak bapak die siap dtg taska nak tengok sendiri.. Aku nak kata apa lagi. Budak2 kan. Bukan die paham pon. Takkan aku nak gigit budak tu balik..Kihkihkih.. Cume pengasuh kena pantau lebihlah budak2 tengah aggresif nak menggigit tu..Kesian budak yang kena gigit.. Mesti konfius "Apa salah aku?" hehehe. Lagipun semalam bapak dgn mak budak tu ada call husband minta maaf.. Yolah.. takkan nak marah pulak. Kite take a chill pill. Asalkan tak memudaratkan sudah. In Sha Allah dua tiga hari lagi hilang kot lebam tu..

Cantik tak saya? Hehehe.. Dengan pipi lebam tu... Perasan tak rambut depan die dah pendek. Aku dah potong weekend lepas. Rambut Kasayah pon aku potong sekali. Rimas rambut depan die dah mencucuk mata, 

Kalau tengok betul2 kesan kena gigit tu ada calar sekali.. Tajam gigi budak tu,,,hehehe

Tapi kite maintain happy...

Ngeeeeeeee.......Tayang gigi 6 batang.. Suci ni lambat tumbuh gigi.. Dah dekat setahun baru tumbuh.. Tumbuh sekali 4 terus... Ni dah tambah lagi 2..hehe

Tengok pipi Suci ni dah nampak macam pakai blusher pon ada... Berseri2... hahahaha.  Pagi tadi merah2 tu dah tukar jadi lebam biru2 tapi taklah biru pekat pon.. Kebiru2an sikit... Weekend ni hilang kot... Hopefullylah... Suci kan hebat...

Okaylah daaaaaa....

p/s: Semalam ada medical check up..kena jaga makan pulak...

10 Magic Words:

lieyalatif said...

alahai sian suci...comel sgt tuuuu...tu budak tu geram nak geget2 tu heheeheheh.....

nampak gak lebam tu aini...sapu la minyak bagi cepat redha lebam tu....

nuyui a.k.a miss YUI said...

kesian dia.. xpe2 t baik naaa...

adarnadzmie said...

alolooo...cian sgt suci kena geget.... walaupun berbekas lebam kt pipi tetap comel...hihiii....

Cik Sibuk said...

Nasib la parents budak tu jenis yang baik, sampai tepon mintak maaf. sejuk la jugak hati tengok dorang pun prihatin & mesti dorang rasa tak best yg anak dorang suka gigit orang. Btw comel lah ur baby!

ruziyatul mona Adzibi said...

kesian kasih.. nasib baik tak terkoyak kulit! huhu ..tapi nak kata apa lagi kan.. hmm

Hana Syed said...

alahai tak memasal dapat tanda. Mcm ank sepupu pun mcm gitu suka gigit. Dia mengigit kat lengan selalunya.Tapi peliknya budak gigit Suci ni pilih tang muka la plak..

LadyBird said...

Huhuhuhu.. siannye.. ank lady suke pukul org.. huhuhu.. xth nk ajr mcmn.. bmbg sgt org lain ckp xreti nk ajar anak.. huhuhu

LadyBird said...



Awak, trm kasih yer komen d blog lady sal sireh.. awak berminat? Harganya sangat2 berbaloi n boleh thn sehingga 2 bulan.. boleh juge dgunakn untuk ruam2 pd badan baby.. :)

suhaili mohd isa said...

Ala kesiannya suci...sis letak ice pack takut bengkak. Anak sue dulu kene gigit sampai bengkak. Jemput singgah blog sue ya www.suerizal.com

LYAfrina said...

siannya suci..teruk gak tu smpai lebam..mesti meraung time kena gigit tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...