Tuesday, November 18, 2014

Tanda-tanda ko dah tua...

Assalamualaikum....

Semakin hari umur kite makin meningkat.. Takdenya tibe2 hari ni 30 esok 29 pulak.. Ko ingat ko Benjamin Button? Hehe.. Ni aku nak share ni beberapa tanda yang ko tu dah masuk kategori remaja purba. Sebenarnya aku lah tu..hahahaha

1. Bila ko mula dengar sinar fm instead of Hot fm ataupun Era fm.. Kenapa tukar ke Sinar? Sebab ko rasa lagu2 baru tak kena dgn ko. Ko rasa lagu baru kebanyakannya mengarut. Havoc? Apa tu? Malam ini kita punye?? Sory tak layan dik. Sekarang ni lagu Razis Ismail tu lagi syok dengar... hahaha..Hah tak kenal Razis Ismail? Google jelah.  Nasib baik aku bertukar ke Sinar fm.. Kalau tibe2 aku dengar Klasik Nasional.. Lagi haru..huhuhu

2. Lagi satu kenapa malas nak dengar radio urban2 ni sbb tak suka dengar dj2 mengilai2 mcm orang gila kat konti. Cakap sikit gelak sebatu dengar.. cakap lagi gelak lagi.. Kalau die bercakap 5 minit, aku rasa gelak je dah 4minit setengah..bingit seh! Nampak sangat dah tua..

3. Bila kau dah mula drive slowly. I mean slowly tu bukanlah bawa mcm siput. Tapi dah tak bawa kete mcm pelesit ah. Dulu kat highway bantai 150km/j.. Skrg ni 130km/j je...Ingat orang yang tersayanglah katakan...

4. Bila kau mula cari baju2 labuh.. Ye ye aku skrg sdg memperbanyakkan koleksi baju labuh... Bukanlah labuh sampai lutut tu tp yg tutup punggung montok aku ni.. sejak2 dah beranak dua ni, allignment dah lari..kahkahkah... Dah tak sesuai dah nak pakai baju singkat2 ni.. Malu.. Tp bile tgk org lain yg lebih berumur dok galak lagi menyeksi sana sini tertanya gak aku, takde rasa malu ke? Well, lain orang lain caranya... No komen!

5. Bila ko letak gambar ko skrg sebelah gambar ko 15 tahun lalu.. Sah-sah tua..kahkahkah...

Daaaaaaaaa....

p/s: layan Suria Cinta pon best...

6 Magic Words:

lieyalatif said...

hahaahah betul2.... tapi bile tgk anak makin meningkat darjah dari situ dah datang kesedaran dah tua...aiyoooooooooooooo...takpe2 biar tua umur, hati jiwa biar remaje selaluuuu...auwww!!

nuyui a.k.a miss YUI said...

ahaha mmg lawwak..

tp aah yui siap buka klasik..ok harruuu kalau kami ad dlm keta.. tifdo jela kekdahnya..

Ann Ishak said...

hahahahah sangat suka point no 5 tu :)

AnneRaini said...

yui: bapak akak mmg hari2 dgr klasik..lagu tahun 40an pon ada...akak kalo balik kg rasa mcm org tua..kahkahkah

LYAfrina said...

hahaha...

lya sdiri pon sekarang mula kurang pkai seluar.. mmg pkai baju labuh y penting lengan pnjang.. klo lgn pendek akan pkai cardigan

Muzai Samilan said...

aku setuju tang no 4 tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...