Friday, December 26, 2014

Jalan2 Penang.

Assalamualaikum...

Selamat bekerja kepada sesiapa yang masih bekerja hari ni. Aku dah cuti dah. Aku cuti sampai 4hb januari 2015... Yay dapat cuti lama sikit. Cuti apply 2 hari je selebihnya cuti ofis bagi. Skrg aku dah berada di kampung. Jangan ingat aku gigih sangat update blog time2 cuti ni. Ni entry autopublish. dah aku siapkan sblm cuti haritu. Kalau xde aral skrg ni aku dah berada di Gambang Waterpark bawa anak2 bersuka ria.. Tunggu aku balik aku citer ye..

Sekarang mari citer pasal Penang. Hari Khamis sehari lepas balik dari Langkawi, husband ada meeting site di Kuala Perlis. Tapi pagi tu kami sempatlah breakfast sama2 sbb hotel tu siap breakfast sekali. Makanan biasa2 je. Tak banyak pilihan pon. Hotel budget sangat die punye makan tau. Jadilah untuk alas perut.

Nasi goreng cina dgn pasta penne carbonara je main dish die.. Pastu ade fish nugget.. Roti, cereal tu standard ah. bubur juga. Alah standard je makan die. Nak ulang2 pun makanan sama je. 

Suci makan nugget, bubur, pasta dgn roti. Segala benda lah die sumbat.. hehe.  Pukul 9 lebih husband dah gi meeting so aku tinggal berdua dgn Suci kat hotel. Husband balik meeting dlm kul 12.30 tu kami cek out nak balik dah. Since dah waktu makan tengahari dan plan kami nak pekena nasi kandaq kat Penang so kami cari makanan yang agak ringan.. Mai pekena laksa beras kak su. Femes di kuala perlis katanya..

Inilah die laksa beras kak su.  Kat sini femes jugak dgn pulut panggang. Katanya diorang letak pulut panggang tu dlm laksa.. Aku makan pulut panggang tu macam tu je. So sedap ke tidak? Sedaplah jugak tp aku rasa laksa cenang sedap lagi woii.. Teringat2 dah ni..hehe

Kami meneruskan perjalanan ke Penang. Gerak lepas makan laksa tu dalam pukul 1.30 ptg. Sampai penang pukul 3.30 lebih kurang. Terus ke restoran Hameediyah sbb restoran tu baru masuk JJCM..hehehe..

Kami amik nasi kandaq. Amik lauk daging rendang yg katanya femes dan juga ayam masak rose yang femes jugak. Amik sayur kobis dgn rassam sekali.. Perghh sedap weh. Husband sgt suka daging tu. Ayam tu pun sedap.. Boleh datang lagilah kar sini.. Harga pon berpatutan aku rasa. Puas makan. RM18.90 semua sekali termasuk air... Masuk akal lah harga nak banding dgn tomyam RM20 semalam tu.....phuiiii. 

Sempat bergambar dlm restoran. Restoran Hameediyah ni restoran nasi kandar tertua kat Penang tau.. Trylah. Ikut tekak aku sedap je.. hehe

Depan restoran.. Lepas makan kami decide nak ke art street. Alang2 dah sampai Penang pergi jelah.. Kami waze je so dlm waze kate 1 km je so kamipun jalan kakilah dari restoran tu.. Berpeluh ketiak woiiii...

Lepas dah ketaq lutut berjalan 1 km cari art street sampai jugak kat gambar motor ni... Nak amik gambar ikut turn tau.. Pastu tak bolehlah nak gedik sorang2. Ramai lagi orang nak amik gambar...hehe.. Layan jelah semua gambar kat bawah ni.. Malas nak letak caption..hehehe












Tak semua tempat pun kami amik gambar sbb dah penat dah. Aku advice kalau korang nak cari gambar2 ni korang sewalah basikal.. Sbb jauh2 jugak tmptnye.. Penat weh jalan kaki.. Lagi2 kitorang yang dukung anak ni.. Patah pinggang..ehehehe..

Lepas tu kami terus gerak balik.. Sblm tu kenalah pi beli jeruk madu pak ali dulu. Dah alang2 nak balik ikut jambatan kedua so kami beli kat kedai area bayan lepas.. Waze kan aje..hehehe. Kedai pak ali ni banyak kat penang. Korang pilihlah yang mana korang nak pergi..

Malam tu kami layan bola sepak Malaysia dgn Vietnam kat radio je.. Husband bengang ah sbb banyak pulak gol Malaysia hari tu tp die tak dpt tgk..hahaha...Lebih kurang pukul 12.00 malam kami sampai Putrajaya.. so berakhirlah cuti singkat 2 hari 1 malam ke Langkawi dan Penang.. Tak pasal2 kan dapat gi bercuti..hahaha...

Okaylah..daaaaa..

p/s:Mandi manda time.

7 Magic Words:

nini said...

cantik gambar2 3d depa kannn

Love Razila said...

Wah!! berwajah baru, maaf baru sempat BW hari ni =)
Nanti nak baca entry yang terlepas berminggu2 yang lalu. HIKHIKHIK.

Teringin nak ke Penang lagi tapi my pakwe x berminat sebab kami bukan jenis tekak nasi kandar but kalau sesekali tu bolehlah... sedih terliur tengok lauk. HAHAHA

Najib Ariyan said...

alahai... terpaksa lah posing dukung anak tengah tido...

saya kalau sarapan kat hotel simple takper janji ada sambal... jadi lah tu... kalau makan ngan roti je pun takper

Mrs Azs said...

salam kak anne, jadik ke pegi Gambang? ktrg pon plan nk pegi last Saturday. tp banjir byk tempat - terpaksa cancel.... =(

AnneRaini said...

Apit.. Jadi akak pergi.. Pg tu on the way hujan je tp dlm kul 10 hujan berhenti so terusla masuk waterpark... Hujan kejap2 je..

Najib Ariyan said...

Salam

SELAMAT TAHUN BARU 2015

Semoga tahun2 mendatang menjanjikan kemakmuran, keamanana dan kesejahteraan kepada kita semua.... aminnn....

LYAfrina said...

Sekarang byk tmpat ada art street ni.. kat KT pom ada.. tp x smpai lg.. tringin jugak nak ke sana..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...