Monday, December 1, 2014

Karnival Upin Ipin yang memenatkan

Assalamualaikum...

December is back and we are moving towards a new year... Weekend sgt penat tp hari ni kena kerja juga. Petang ni mak abah akan balik. Kasyah aku pos sekali ke kampung so bulan ni Kasyah tak pergi sekolah. Stay kg je. Rindulah aku kat die nanti.. Takpe sbb si kecik Suci tu ada bolehlah buat pengubat rindu. Back to the main tittle lah ye.

Rasanya ramai dah bagi bad review pasal karnival ni. Akupun dah malas dah citer panjang2. Komen aku sama je dgn orang lain... Tapi sbb nak memuaskan hati anak, pergilah jugak. Kasyah excited nak tengok Ultraman sebenarnya tp tak dpt tgk jugak. Takpelah long, bulan 2 tahun depan mama bawa pergi tgk Ultraman kat Genting Highland. So korang kalau nak tengok Ultraman show live in Malaysia, boleh pergi Genting nanti. Ticket start dari RM48 seorang.. Beli awal dpt 30% discount. Lagi best kalau boss aku dptkn pass free mcm karnival Doraemon dulu..hehehe.

Kami sampai lebih kurang pukul 10.. Orang memang ramai tp mcm aku bgtau sblm ni kami nasib baik mmg dpt parking tak jauh dari lift. Kebetulan ade pulak konco patutlah ramai giler.

Mula2 bawa stroller tp seriusly tak boleh jalan tau dgn stroller. Stuck nak mencelah pon tak boleh...

Kasyah muka boring je. Asal suruh amik gambar gitulah die. Nyampah.

Suci dah resah... Cubaan nak keluar dari stroller..

Hoiii payahnye nak bergerak... Last2 aku suruh husband hantar stroller ni masuk kete. Dukung je Suci tu.. 

Ni dalam pukul 11 gitu. Sblm launching oleh menteri... Ade benda tak best jadi buat aku hangin je dgn orang yg dtg sini.. Macam ko sorang je yang tengok... Nyampah. Last2 kul 12 aku ajak husband balik. Yelah diepun nak kena pergi kelas kul 1.30. Masa ontheway nak balik ke parking tu kami terserempak dgn menteri dgn bos Les copaque tu.. So xyahlah tunggu pelancaran kami dah tgk dulu...hahaha..

Malam tu lepas husband balik kelas kami pergi lagi... Nak memuaskan hati Kasyah ler sibuk nak upin ipin tu.. Nasib baik dekat. Kalau jauh tak kuasa aku... Kesian betul kat org2 yg dtg jauh2 tp end up kecewa.. Kami ni okay lagi sbb nak pergi PICC tu 10 minit je. Siap diorg parking jauh giler menapak nak bukit.. Hadoi kesian2. Dahlah malas nak citer lagi... Kepada penganjur kalau rasa nak buat lagi, fikirlah pasal pengunjung.. Jangan fikir pasal nak untung je... Elok2 orang nak puji last2 dapat maki..

Daaaaaaaa

p/s:tak sabar tunggu cuti ujung tahun... Xlama pun. 11 hari je..hehe

5 Magic Words:

Ann Ishak said...

ye...banyak review yang tak best pasal karnival upin ipin ni :)

Zee Suhaini said...

penat!!
tu jer nak cakap..

Najib Ariyan said...

saya nak ajar satu tips lah.. benda ni agak pelik tapi menjadi sangat... dan selalu saya amalkan...

kalau kita akan pegi ke tempat yg kita tau ramai orang dan susah nak dapat parking, sebelum gerak atau semasa memandu tu cuba lah bacak doa makan... insyallah bila sampai sana akan ada parking atau orang keluar dari parking... saya tak tahu rasionalnya doa makan ngan parking tapi tak pernah gagal lagi... wallahualam

nuyui a.k.a miss YUI said...

Huhu byk yg bad review ja. Huhu

LYAfrina said...

huhu..patutlaaa...mmg penuh org.. tu ramai y komplen tempat x sesuai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...