Wednesday, December 24, 2014

Langkawi ~ Last part Datarang Lang dan balik...

Assalamualaikum....

Sambung lagi naaaa.... Sampai kat area Dataran Lang ni dlm pukul 4.30. Perghhhh panas tak usah citer ler.. Nasib baik kami dpt parking betul2 kat laluan masuk ke dataran. Taklah jauh sangat berjalan.

Cepat2 gi hujung nak amik gambar. Ambik gambar sedas dua pastu terus lari ke belakang helang pulak.

Nak bukak mata pon payah tau..

Wefieee

Bila dah duduk kat belakang helang ni baru boleh lepak lama2 sikit..

Tapi takdela lama mana pun. Lebih kurang pukul kami dah pergi ke jeti untuk pulangkan kereta sewa. 

Dalam jeti sementara tunggu feri sampai. Masa nak masuk jeti ni, kastam tak cek pun. Kalau aku tau aku beli segala periuk belanga..hahaha... Lgpun aku bijak sikit. Aku bawa luggage sekali so segala coklat aku letak dlm luggage. Yang pegang cuma pisau dgn kuali leper tu je. So tak nampaklah macam aku ni belanja sakan.. 

Dah masuk feri dah.. Bye bye Langkawi.. Ade rezeki boleh pergi lagi...

Ini je coklat yang aku beli.. Dah bagi kat family aku serba sikit so adelah lagi sikit tinggal kat umah tu. Jadilah kan.. Banyak2 sgt kang kencing manis pulak...kehkehkeh...

Ohya lepas balik dari Langkawi, kan aku stay kat Kuala Perlis. so malam tu kami pergi makan kat medan ikan bakar depan hotel putra brasmana.. Kami kena cekik kaw2 punye. Memang kuang ajar kedai tu. Korang bayangkan aku makan tomyam untuk 2 orang, telur bungkus, sup sayur yg ada sawi dgn kobis, sotong goreng tepung untuk 2 orang, sup kosong sekosong-kosongnya, nasi putih 3, dgn air limau dan teh o ais, kami kena RM60... Hoiii terkejut kot masa nak bayar, Terus mintak bil. Korang tau tomyam tu RM20 semangkuk.. Bukan banyak mana pun. Lepas tu telur bungkus tu RM10 satu. Giler ke apa? Yang lagi best, sup sayur sawi dgn kobis tu RM6 dan paling bangang abadi sup kosong takde isi tu RM3.60... Giler ke tak giler????? Memang aku sumpah kedai tu bankrap. So korang kalau ke medan ikan bakar kuala perlis, jangan pergi kedai makan Kak Ida.. Serius mahal nak mampus.. Biar bankrap kedai tu.

Marah beno nampaknya aku ni..hehehe.. Mau tak marah, aku mmg pantang org berniaga tak jujur n suka kesempatan ni...Kalau nak rezeki berkat jgnlah buat mcm tu.. Haram dah jadinya rezeki tu sbb menipu.. Dah dah malas nak ingat lagi. Buat hangat hati je...

Okaylah.. Daaaaaa...

p/s: Petang ni aku balik kampung.. Rindu betul dgn Kasyah..

4 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

Rindu nk p lgkwi..
uih mak aiii.mahal benor hrga gituuu.

adarnadzmie said...

dapat pegi langkawi memang best sgt... memang x jemu....hahaa...yg best dpt sopin coklet byk2...:)

LYAfrina said...

Tak pernah sampai lg langkawi....

Muzai Samilan said...

gila banyak coklat ko borong

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...