Wednesday, December 17, 2014

Langkawi ~ Part 1 Idaman Suri

Assalamualaikum....

Adoiii dah hujung2 tahun ni mulalah penyakit malas datang. Eh tapi rasanya sepanjang tahun pun malas..kuikuikui... Bercinta nak ngadap blog skrg ni.. Padahal bukan ada keje pun kat opis. Malas ni kalau dah dtg, ade banyak masa pon melepak je. Dah2 takmo malas2 mohler citer pasal percutian singkat ke Langkawi last week. Memang takde plan pon. Ni memang betul2 tetibe je. Hari Isnin husband dpt surat ada meeting kat site die kat Kuala Perlis. Kuala perlis maksudnya apa? Jeti ke Langkawilah. So husband tanya nak ikut tak. Mula2 macam malas sbb duit takde pastu cuti pon dah hujung2 nyawa. Tapi bile fikir bile lagi nak ke sana. So nekad jelah.

Pagi2 buta hari rabu pukul 1 pagi kami gerak dari rumah. Husband ah drive. Aku tido. Die dah tido dulu sblm tu, Aku je kat rumah sibuk mengemas basuh baju sume. Tak basuh kang lagi menimbun baju bawa dari Langkawi. Perjalanan smooth je. Sekali sekala berhenti untuk buang air. Akhirnya pukul 6.30 pagi kami sampai ke Jeti Kuala Perlis. Terus menuju ke masjid untuk solat subuh dan mandi2 tukar baju. Alah bukan mandi beria pun. Mandi koboi je asal kena air. Sblm ke jeti kami ke Hotel Putra Brasmana untuk booking untuk malam tu. Kete pon park kat situ je.

Budak dah siap mandi. Pagi2 dah kena mandi ye. Dahler takde heater.. Hentam sajalah. 

Ngeeeee..ngada sangat die ni. Asal hala kamera je mulalah buat muka mengada. Gigit kang.

Ngadakan????Nyampah. 

Hahaha layan jelah... Kami amik feri pukul 9.30 pagi sbb dah terlepas yg pukul 8.15 punye. So kami sarapan dulu pastu ngangalah tunggu feri. 

Yay nak naik feri dah. Harga tiket RM18 ye. 

Dalam feri sempat lagi selfie.

Sampai Langkawi pukul 10.40 lebih kurang. Kami terus cari kete sewa. Cari kat kaunter kat jeti tu je. Kami dapat kete Saga FLX tu RM50 utk separuh hari. Ni memang puas hati sbb kete baru. Sblm ni kami amik kat jeti kuala perlis kete buruk je. So this time bile org tanya kami ckp dah ada kete pdhl kami nak cari kat kaunter. So destinasi pertama teruslah menuju ke Idaman Suri. Aku suka Idaman Suri sbb brg dapur die lagi murah. Ni yg aku perasanlah.

Tada...tetibe je dah ada kat Langkawi..hehe

Nak jugak bukti tu..hehe

Since kami ni datang sehari je so takde plan nak shopping pinggan mangkuk ayun sume tu sbb takut kena cukai. Walaupun geram je nengoknye tapi ku buat dek je..haha

Set ni yg aku geramkan ni...Geramnyer... Kumpul duit pergi lagi ah..hehe

So kali ni aku borong sudu je. Tapi aku tak beli kat Idaman Suri. Aku beli sudu kat HIG sbb sudu yang aku nak takde kat sini. Tapi seriusly sudu cantik2 yg gantung2 tu murah banyak kat Idaman Suri. Better korang compare harga dulu sblm beli. Aku beli set pisau kat Idaman Suri baru RM43.90. Tapi kat HIG RM52.90. Beza banyak tu. Pastu aku amik pinggan hidang melamin yang putih tu. Amik 3-4 jenis je dgn kuali leper nak buat roti jala.. Itu je. Habis RM100 je kat Idamn Suri. Gila jimat aku. hahaha. Last time dtg sampai seribu.. Dah kata tak dirancang so bajet pon xdelah..hehe. Takpe lain kali. In sha Allah. 

Sambung lagi naaaa.....

Daaaaaaaa...

p/s: Tak sabar nak cuti aih.

4 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

amboi kemain sudi buat muka.. ni msti mak dia yg ajar..hihihi..

hahah mmg jimat byk akk tu.. bajet perlu cut ya..

nuyui a.k.a miss YUI said...

typo

suci =)

Nur Inani said...

kita kalau dah sampai langkawi memang tak puasa rasa berjalan :)

LYAfrina said...

Mmg rambang.mata lah smpai sini..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...