Tuesday, December 23, 2014

Langkawi ~ Part 3 Pantai Cenang dan Laksa sedap

Assalamualaikum...

Cepat2 sambung citer Langkawi ni. Poyo kan perginya sehari je tp entry sampai bape part ntah.. Hehe.. Okay2 aku janji tinggal 1 part je lagi. Pastu habis entry Langkawi. Kiter citer entry Penang pulak..ehehehe...

Habis segala mala shopping, Masih ada lebih kurang 3 jam sebelum feri balik ke Kuala Perlis. Kami dah siap2 amik tiket balik pukul 6 so decide untuk lepak2 di Pantai Cenang. Kat Cenang ni ada satu port je yang orang awam boleh masuk. Yang lain2 semua chalet2 dah amik. So nak ke pantai kena lalu chalet. Kalau korang tau port tu memang kete boleh masuk sampai tepi pantai macam kitorang buat ni. Setiap kali pergi Langkawi memang ke sini jelah. Sampai2 orang tak ramai lagi, Yelah baru pukul 3 kot. Gile ke apa nak gi pantai kul 3. Matahari membahang tak hengat punya. Nampak ade lori stall jual makanan so kami try makan laksa dia. Amik air kelapa sekali. Suci pulak makan nugget.


Budak baik mama ni... Setakat ni mmg senang bawa die berjalan. Kurang meragam. Tapi kalau kat dalam kete die resah sikit sbb tak bebas. 

Ala tomei2 mama ni..

Eiiii ngadanyerrrr

Melentok pulak dah... Geram tau. 

Inilah laksanya.. Seriusly laksa ni sedap sangat hokeh. Cukup rasa masam masin pedas dia.. Dahle kuah pekat. Rasanya yang ni lagi sedap dari yg kat airport kami pernah makan... Recommend sgt weh kalo korg gi Langkawi makan laksa kat cenang ni. Thorrbaik. Husband aku siap tambah lagi 1..heheh.

Muka orang puas hati dpt makan laksa sedap.. Teringat2 aku laksa kat sini. 

Ini puas hati jugak. Harga laksa tu Rm4 sebekas. Okaylah kan. berpatutan. 

Dah dekat pukul 4 ptg so jom gi pantai amik gambar..

Nak gak bukti dah gi pantai cenang..hehhee walaupun matahari tengah panas ketik. 

Mama pun nak...panas woiiiiii

Itulah stall laksa yang kami makan. Aku lupalah landmark nak masuk lorong ni...Tapi kalau ko perati ade lorong masuk ke pantai kat situlah die... hahaha bagi panduan tak betul2. Sorryler memang lupa. 

So dah habis amik gambar kami terus menghala ke jeti kuah.. Ade masa lagi moh le ke Eagle square pulak...sambung lagi yeee.

Daaaaaaaaa...

p/s: Lagi sehari je keje pastu cutiiiiiii..

4 Magic Words:

mun said...

alahaiii comelnya dia tayang gigi

Zee Suhaini said...

amboii suci, ngader sangat dier tuuu..
geram tengok..

nuyui a.k.a miss YUI said...

Geram tgk suci..

LYAfrina said...

Hamboiii..
Kemain lg suci senyum tu..
Cute sgt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...