Friday, November 28, 2014

Sakae Sushi buat pertama kalinya..

Assalamualaikum....

Dah hari jumaat.. Bila hari jumaat mood mesti baik sikit sbb esok cuti tp bagi aku tak cuti sbb sabtu ahad ni aku kena keje. Weekend ni ada Facon Education Fair kat KLCC so aku kena keje 2 hari tu. Selalunya sehari je tp since Yin dah berhenti keje dan pengganti die akan hanya masuk keje taun depan terpaksalah aku cover 2 hari... huhuhu... No weekend utk aku this week tapi tak mengapa, boleh claim ot.. Ratus2 woooo...hehehe rezeki untuk hujung tahun...Hujung tahun kan banyak nak pakai duit anak nak daftar sekolah. Hehehe

Tajuk nak citer pasal Sakae Sushi tapi melalut tak hengat..hehe. Di hari gaji, semestinya aku xnak masak dan nak ngendeng makan sedap2 kat husband. Sebulan sekali je boleh makan sedap2 ni... Time gaji..hehe. So husband tanya nak makan apa. Aku ni memang teringin sangat nak makan kat Sakae Sushi sbb ex-ofismate aku pernah citer makan kat sini sedap. Husband aku ni pulak die bukan adventurous mcm aku bab2 makan ni. Die konservatif. Balik2 makan benda tu je... Nasi, lauk, mee goreng ke, senang citer makanan Malaysia. Western tu boleh jugaklah. So aku nekad tak kire nak jugak makan kat Sakae Sushi. Kebetulan kat IOI City Mall tu ada so kite pergi situ jelah.

Suka tengok sushi berpusing2 cari tuan..hehehe.. Harga mengikut warna plate. Paling murah warna hijau tp payah gile nak jumpa plate hijau. Yang banyak merah dan biru. Pink pun susah nak dpt. Hijau RM1.99, Pink RM3.99, Merah RM5.99 dan biru RM7.99.

Sebelum makanan sampai kite pose dulu... Alololo comelnye anak mama ni. 

Husband suruh amik gambar ni nk makan wasabi. Konon eksyen wasabi tu die boleh tahan.. Last2 pening kpla sampai balik rumah sbb kepedasan tu menangkap ke kepala.. Padan muke. Letak lagi banyak2 kat sushi..huhu

Husband amik bento set sbb die kate die kurang suka sushi lagipun makan sushi tak kenyang... Supposely amik set sliced beef tp beef die tak defrost lg so ganti dgn salmon with the same price dan discount 10%.. Untung.

Set untuk Kasyah. Mula2 mcm nak suruh die kongsi je dgn papa die tp die nak pulak set fire engine ni. Order jelah.. 

Sukeler bebudak mkn nasi dlm lori bomba.. Kasyah makan habis tau nasi tu. Siap mintak lagi nasi papa die..hahaha. 

Beria2 makan sbb sedap.. dalam set die tu ada nasi dgn chicken, tempura, takoyaki, smiley fries dan sayur2. 

Eh eh Suci pun nak makan jugak.

Suci pun makan banyak. Aku bagi die sushi, habis jugak 2 ketul. Pastu makan smiley fries tu seketul dgn takoyaki seketul.. Kenyang sampai nak muntah...hahaha.

Aku makan sushi yang berpusing2 tu... Tak banyak pon. 5 plate saja.. Itupun ade yg husband amik dgn bg suci lagi.. Ingat nak makan banyak2 sampai tinggi pinggan tp dah makan 5 tu pun dah kenyang...huhuhu..

Definitely akan pergi lagi makan kat sini.. Tapi sblm tu aku nak ajak husband try korean food pulak.. Ade beberapa korean restaurant kat IOI tu... Tunggu gaji bulan depan..hehehe

Daaaaaa...

p/s: Mak, abah dan abang aku ade kat rumah skrg..yay.. Tolong jaga anak2 weekend ni sbb aku keje husband pulak ade kelas...

Thursday, November 27, 2014

Jom jakun..ke IOI City Mall kita..

Assalamualaikum...

Sana sini orang sibuk pasal IOI city mall tu.. Eh eh apsal sume sibuk2 sgt ni? Aku mula2 rasa biasa2 je sbb rumah dekatkan so bile2 boleh pergi. Tapi husband aku gatal ajak jadi jakun jugak macam orang lain. So die ajak pergi situ on the first day of the opening.. Hahaha nampak tak tahap jakun kat situ. Pergi hari pertama ko... Jadinya malam hari Khamis 20hb hari pertama tu kami jejakkan kaki kat situ. Ramai orang weh tp aku rasa hari sabtu ahad haritu lagi ramai kot. Tapi untuk sebuah mall di malam hari dan bukan time gaji, boleh diconsider ramai ler weh. Nak cari parking pon sampi kehujung peta. hihihi. Tapi takpe sbb kite nak jadi jakun, kite redah je..

So kalau dah jakun kena ambik gambar..hahaha.. Kedai pon banyak tak buka lagi. Tapi by hari sabtu rasanya dah lebih banyak yang bukak.  Eh, korang nmpk tak pipi Suci tu? Masa ni bekas gigit tu dah tukar kekuningan gitu.. Orang nampak mmg akan ingat die jatuh tersemban..hehe

Seriusly aku tak masuk kedai2 yg ada. Cume masuk H&M je tgk2. Kitorang cuma jalan dari one end to the next. Saja nak sakitkan kaki.. Nampak air pancut ni jomler tgk. 

Kasyah ler suka tgk sbb air pancut ni warna warni. 

Dah jom balik...

Ni dalam H&M...


So kesimpulan yang dapat kami buat, ingatkan besar sangat mall ni tp takdelah besar mana. Tapi kalau nak tawaf satu mall sehari mmg sengal kaki seminggu ah. Sama je mcm mall2 lain. Tapi sbb dah dekat dgn rumah so pergi sini jelah selain Alamanda. Tak sampai seminggu bukak kitorang dah pergi 3 kali dah.. Nampak sgt selang sehari melawat kawasan..hahaha.

Daaaaaaaaa....

p/s: Petang ni nak pergi lagi..:p

Wednesday, November 26, 2014

Nasi Tomato sap sap soi...

Assalamualaikum...

Hari ni aku nak share resepi nasi tomato senang banget kate orang Indonesia ataupun sap sap soi kata orang cina. Kalau orang Melayu kata senang beno..hahaha. Senang sebab balik keje je aku buat. Tak yah tunggu hujung minggu.. Sebenarnya aku buat nasi tomato ni dah lama.. Awal bulan haritu. Lepas badan betul2 sihat tetibe rasa nak makan something yang sedap2. Kat rumahpun yang ada cuma ayam je. Terus decide buat nasi tomato. Tomato biji pun ada, tomato puree pun ada, even susu cair pon ade so apalagi cergaslah kite memasak.

Nasi tomato sap sap soi siap..hehehe. Cume suruh husband gi beli salad je. Yelah kang nak makan dgn apa. Nak buat acar malas..


Jom semak resepi.. Sebelum ni pernah buat kat sini.. Ni saje rajin aku bagi resepi lagi.

Nasi tomato sap sap soi

Bahan2
3 pot beras basmati (tak agak2kan buat sampai 3 pot padahal makan 3 orang je..hahaha.. Ini untuk husband makan tghari esoknya sekali)
3 biji tomato (potong dadu)
3 sudu minyak sapi
50ml susu cair (kalau suka lebih rich rasa die boleh lebihkan.. aku agak2 je tuang dari tin)
200gm tomato puree (Aku guna tin kecik tp mcm tak cukup masam.. patut lebihkan tomato puree or buah tomato)
daun pandan
garam
air secukupnya

bahan2 tumis
1 biji bawang besar *kisar
3 ulas bawang putih *kisar
bunga lawang
kayu manis
bunga cengkih
buah pelaga

Cara2.
1. Basuh beras basmati dan letak dalam rice cooker.
2. Panaskan minyak sapi dan tumis  b.lawang, kayu manis, cengkih dan pelaga. Kemudian masukkan bawang kisar. Tumis hingga naik bau.
3. Masukkan tomato, tomato puree dan susu cair. Biarkan mendidih sblm masukkan air secukupnya. Ikut berapa banyak beras daaaa...
4. Bila air mendidih, masukkan garam secukupnya. Biar masin sikit sbb bila nasi masak kemasinan tu akan hilang.. tp janganlah tuang garam mcm aziz satar, kompem darah tinggi nanti..hehehe.
5. Tuang kuah dlm beras tadi dan adjust jumlah airnya. Kalau air kurang boleh tambah. Letak daun pandan dan masak nasi mcm biasa dlm rice cooker.


Digabungkan dengan ayam masak merah versi Chef Wan. Sedapnye..

Nasi tomato siap untuk dinyekik..hehehe. Ayam goreng tu untuk anak2. Suci mmg suke ler nasi berperisa ni. Banyak die makan. Akupun jadi lagi suka nak masak sbb tgk anak2 makan banyak.

Simple je kan. In Sha Allah kalau masak dgn kasih sayang jadi kot. Memasak ni kite kena pandai2 adjust ikut sedap tangan kite. Okaylah dah lunch time pon...

Daaaaaaa.....

Tuesday, November 25, 2014

Abang adik

Assalamualaikum...

Mood malas sebenarnya ni... Syok cuti sampai 3 hari tu yang hari ni rasa lemau jugak. Apa aktiviti semalam? Plan asalnya nak tengok wayang citer hunger games. Anak2 hantar sekolah mcm biasa tapi alih2 kasyah bangun tido tak nak pergi sekolah. Die kate sekolah dah tutup.. Aish macam tau2 je kami ni nak berjimba2 tanpa die. Puas pujuk tak nak jugak pergi sekolah. What to do? Layankan jelah. Pagi tu kami keluar pergi sarapan lepas tu terus ke IOI City Mall nak pergi beli brg dapur kat Tesco. Tapikan tak bestpun tesco situ sbb kecik dan aku rasa harga die mahal. Pelik pelik.. Lepas beli barang dapur, kami terus ke Parkson utk survey suits utk aku. Ada jumpa beberapa yang okay so tgklah esok lusa boleh gi beli. Husband pulak nak beli kasut kerja.. Layankan aje.. Ngok ngek ngok ngek sampai kul 2 kami kat situ. Plan nak lunch kat IOI saja tak dpt di buat sbb duit cash habis yilek tp mesin ATM langsung kami xjumpe.. Yapeda tmpt besar tp xde ATM ke? Ke tak pasang lagi. Last2 kami pergi makan kat Alamanda je. Lepas tu balik umah. Ingat petang2 nak ke MAHA tp hujan dari pukul 3 lebih sampai ke malam. MAHA kebendanya.. Mahap jelah..hehe

Ini gambar masa kat kampung haritu. Saja layankan anak2 mandi kolam. Kolam ni pun dah uzur. Takpe nanti beli yang lain.

Kasyah siap pakai swimming suit..hahaha poyo padahal kat depan umah je. 

Suci baru bangin tido so macam mamai lagi..

Suci nangis sbb abang usik.. Kasyah mmg kuat dengki adik die.. Geram aku. 


Oh ya, ramai ye orang komplen pasal karnival upin ipin tu.. Akupun komplen jugak. Yelah orang ramai gile tp tmpt limited space.. Husband smpi skrg sakit tgn dukung Kasyah nak kasi tgk upin ipin.. Kami pergi 2 kali tau. Yelah rumah dekat je pun tp still xpuas hati. Pagi sabtu kami pergi dah ramai orang. Aku parking kat dlm. Bab parking mmg kitorg nasib sgt baik. senang je dpt parking pastu dkt dgn pintu masuk. Tapi bab nak masuk dlm hall tu mmg tahap nak memaki je.huhuhu. Kasyah nak figurine mini upin ipin tp beratur nak bayarpun mcm hape so pujuk die utk dtg mlm je dgn hrpn org tak ramai.. Rupanya mlm pun orang ramai jugak..hadoiii tp tak seramai sianglah.. So dptlah beli figurine tu.. Pastu dpt tgk upin ipin tp hajat Kasyah nak tgk Ultraman tk dptler sbb dtg time diorg tak perfom.. Kalau dtg time tu aku rasa lagi gile kot...

Okaylah..kate takde mood tp panjang jugak bebel.. Daaaaaa

p/s: Aku bengang.

Friday, November 21, 2014

Masak-masak makan-makan #8

Assalamualaikum....

Hai, bertemu kite sekali lagi dalam edisi siasat..eh?  Silap, silap. Edisi masak2 makan2. Anda semua sudah makan? Kalau belum sila menjamu mata..kehkehkeh.. Alah kejap lagi dah lunch dah so xyah nak terliur sangatlah...kihkihkih. Eh, esok ada Upin Ipin kat Putrajaya kan.. Excited Kasyah nak pergi sbb ada Ultraman... Sbb karnival tu dekat so bolehlah bawa die ke sana walaupun poket kering berhabuk je..hahaha.. Boleh pulak kan time nak guna time tu lah admin masukkan gaji lambat.. Selalu tu esok dah dpt dah...Bulan ni kena tunggu minggu depan pulak. Dengki sangat! Dah dah jom tengok edisi masak2 makan2 kali ini...

Festime masak dan makan kari kapitan. Sebelum ni tak pernah rasa pon walaupun pernah tgk chef2 masak dlm tv. Tapi jangan nak kagum sangat ye kawan2, ini aku guna pes segera jenama Delichef tu. Dah alang2 dpt free try jelah.  Sedap rupanya... Tekstur kuah mcm rendang tp rasa die lain sikit... Tak reti nak cerita tp pd tekak aku sedap ah. 

Daging masak black pepper.. Dalam peti ais rumah aku tinggal daging je yang ada untuk aku masak. Habis kontang dah freezer aku. Since bukan setakat barang basah yang kontang, dgn cili kisar pon kontang... So buat jelah blackpepper sbb blackpepper je ada.  Campur kacang panjang ada 4 btg yang dah nak kecut..hahaha.. Sedap ko!

Err dah kata barang basah kontang, abis tu nak makan apa? Asik nasi goreng je naik muak aku. Berat pon dah naik sekilo tau taram nasi hari2. Mari beli satay... Kali ni beli satay Haji Samuri.. Dah dekat 2 tahun kot tak makan sate samuri. 

Menu lunch lepas medical check up hari Rabu. Giler lapo ko. Sblm cek up kena puasa tp lepas amik darah sume langsung die tak sediakn makan. Sblm ni ada gak die bagi roti 2 keping... Menggagau cari nasi masa lunch..Ni aku makan Nasi ayam goreng Riezman Khuzaimi. Die bukak stall kat Restoren Jalan Stonor tu. Dekat hujung opis aku. Nampaklah die haritu. Komen aku ayam tu aku suka tp nasi tu biasa je. Rasa ajinomoto kuat sgt. 

Last week jumaat balik keje mcm mls nak masak tp husband bising ckp lapo last2 aku buat bihun goreng je.  Senang je. Sekali masak. Tak yah sibuk nak masak nasi masak lauk lg...hehe.

Menu lunch hari Sabtu lepas... Ade bawal ku sambalkan aje.. Tu yang stok cili kisar habis tu. Lawankan dgn sup cendawan+sawi+fishball dgn tempe goreng.. Ayam goreng utk anak2. Jadilahkan. 


Itu jelah untuk edisi kali ini... Next week monday aku cuti.. Yay,, Cuti bukan minta tau tp opis aku cuti Jepun..Syok woo cuti di kala orang lain tak cuti. Dah plan nak tgk wayang dgn gi MAHA.. So jumpe hari Selasa..

Daaaaaaaaa...

p/s: Banner dgn bunting aku dah siap.. Cantik. Saya suka! Saya suka!.

Thursday, November 20, 2014

Suci kena gigit

Assalamualaikum...

Semalam aku dah letak WW Suci kena gigit.. So sambung hari ni nak citer pasal Suci digigit tu.. Sape yang gigit? Hamboi3x...Sesuka hati gigit anak aku ye.. Biasa die ni.. Haip! Hehehe...

Tengahari hari Selasa tu husband dah wasap dah bgtau Suci kena gigit dekat pipi. Akupun macam pelik2 jugak sbb sampai taska bagitaukan. Kalau bagitau selalunya teruk tp kite pk positif jer...So balik tu macam biasa aku yang amik anak2 dari sekolah dan taska. Tengok2 pipi Suci dah merah lebam siap ade kesan gigi.. Alolololo ciannya die... Bukan kat pipi je tapi bawah mata pun ada kesan gigit..huhuhu.. Pengasuh die bagitau, budak yang gigit die tu baya2 die jugak. Baru nak belajar jalan.. Pengasuh baru tinggalkan kejap gi dapur sbb diorg baru lepas makan alih2 dah kena gigit...huhuhu.   Kesahnya budak tu nak tumbuh gigi. Gatal gusi agaknye tu yang keje nak mengigit je. Suci bukan mangsa pertama sbb sebelum2 tu ada jugak budak kena gigit dgn die. Adeh, budak kecik yang buat ni payahlah aku nak backhand die..kehkehkeh.

Mak bapak budak yang kena gigit tu pun takut jugak siap nangis2 sbb rasa bersalah gile anak die gigit anak aku.. Tu pengasuh yang cerita la sbb aku tak jumpa pon mak budak tu. Pengasuh citer mak bapak die siap dtg taska nak tengok sendiri.. Aku nak kata apa lagi. Budak2 kan. Bukan die paham pon. Takkan aku nak gigit budak tu balik..Kihkihkih.. Cume pengasuh kena pantau lebihlah budak2 tengah aggresif nak menggigit tu..Kesian budak yang kena gigit.. Mesti konfius "Apa salah aku?" hehehe. Lagipun semalam bapak dgn mak budak tu ada call husband minta maaf.. Yolah.. takkan nak marah pulak. Kite take a chill pill. Asalkan tak memudaratkan sudah. In Sha Allah dua tiga hari lagi hilang kot lebam tu..

Cantik tak saya? Hehehe.. Dengan pipi lebam tu... Perasan tak rambut depan die dah pendek. Aku dah potong weekend lepas. Rambut Kasayah pon aku potong sekali. Rimas rambut depan die dah mencucuk mata, 

Kalau tengok betul2 kesan kena gigit tu ada calar sekali.. Tajam gigi budak tu,,,hehehe

Tapi kite maintain happy...

Ngeeeeeeee.......Tayang gigi 6 batang.. Suci ni lambat tumbuh gigi.. Dah dekat setahun baru tumbuh.. Tumbuh sekali 4 terus... Ni dah tambah lagi 2..hehe

Tengok pipi Suci ni dah nampak macam pakai blusher pon ada... Berseri2... hahahaha.  Pagi tadi merah2 tu dah tukar jadi lebam biru2 tapi taklah biru pekat pon.. Kebiru2an sikit... Weekend ni hilang kot... Hopefullylah... Suci kan hebat...

Okaylah daaaaaa....

p/s: Semalam ada medical check up..kena jaga makan pulak...

Wednesday, November 19, 2014

Wordless Wednesday

Assalamualaikum....



Budak kena gigit...huhuhu. Lebam bawah mata dgn pipi...

p/s: Esok I cerita hokeh...Tak sempatlah hari ni.

Tuesday, November 18, 2014

Tanda-tanda ko dah tua...

Assalamualaikum....

Semakin hari umur kite makin meningkat.. Takdenya tibe2 hari ni 30 esok 29 pulak.. Ko ingat ko Benjamin Button? Hehe.. Ni aku nak share ni beberapa tanda yang ko tu dah masuk kategori remaja purba. Sebenarnya aku lah tu..hahahaha

1. Bila ko mula dengar sinar fm instead of Hot fm ataupun Era fm.. Kenapa tukar ke Sinar? Sebab ko rasa lagu2 baru tak kena dgn ko. Ko rasa lagu baru kebanyakannya mengarut. Havoc? Apa tu? Malam ini kita punye?? Sory tak layan dik. Sekarang ni lagu Razis Ismail tu lagi syok dengar... hahaha..Hah tak kenal Razis Ismail? Google jelah.  Nasib baik aku bertukar ke Sinar fm.. Kalau tibe2 aku dengar Klasik Nasional.. Lagi haru..huhuhu

2. Lagi satu kenapa malas nak dengar radio urban2 ni sbb tak suka dengar dj2 mengilai2 mcm orang gila kat konti. Cakap sikit gelak sebatu dengar.. cakap lagi gelak lagi.. Kalau die bercakap 5 minit, aku rasa gelak je dah 4minit setengah..bingit seh! Nampak sangat dah tua..

3. Bila kau dah mula drive slowly. I mean slowly tu bukanlah bawa mcm siput. Tapi dah tak bawa kete mcm pelesit ah. Dulu kat highway bantai 150km/j.. Skrg ni 130km/j je...Ingat orang yang tersayanglah katakan...

4. Bila kau mula cari baju2 labuh.. Ye ye aku skrg sdg memperbanyakkan koleksi baju labuh... Bukanlah labuh sampai lutut tu tp yg tutup punggung montok aku ni.. sejak2 dah beranak dua ni, allignment dah lari..kahkahkah... Dah tak sesuai dah nak pakai baju singkat2 ni.. Malu.. Tp bile tgk org lain yg lebih berumur dok galak lagi menyeksi sana sini tertanya gak aku, takde rasa malu ke? Well, lain orang lain caranya... No komen!

5. Bila ko letak gambar ko skrg sebelah gambar ko 15 tahun lalu.. Sah-sah tua..kahkahkah...

Daaaaaaaaa....

p/s: layan Suria Cinta pon best...

Friday, November 14, 2014

Masak-masak makan-makan #7

Assalamualaikum...

Bertemu kita lagi dalam edisi masak-masak makan-makan dibawakan khas kepada anda pada hari Jumaat sahaja.. Jangan terlepas untuk menonton program ini..eh.tetibe... hahaha. Malam tadi aku tido lambat buat design banner untuk education fair ujung bulan ni. Terpaksa buat kat rumah sbb komputer opis takde software. Aku minta software diorg tak kasi.. Bila nak guna menggagau.. Sib baik aku ni baik hati tau tak. Eh, citer ni takde kena mengena dgn masak-masak...hehehe sorry.

Maggi kari yang dimasak minggu lepas. Masa ni husband makan nasi tomato yang berbaki sikit yang cukup untuk die sorang makan so aku nak makan apa? Buat maggi sudah. Letak kerang, telur, sotong ball dgn mixed veggie.. pergh mengancam.

Mihun kungfu semalam. Husband balik keje terus pergi gunting rambut so aku soh bungkus jelah sbb nak masak kalo die balik lmbt mana sempat. Perut dah lapooo.

Tetibe tekak ni teringin sangat nak makan ayam nando's.  Kitorg bukan peminat nando's. Last time makan nando's pon tahun 2009.. Giler lama. Amik sekor terus. Puas hati. Kali ni baru aku rasa nando's ni sedap.. Sblm ni aku tak suka sbb masam sgt.

Hari rabu buat nasi goreng jelah.. Buat pedas2 memang laju makan. Ayam nando's pun ada lagi. Memang terbaik.

Menu lunch hari ahad.. Aku ni kalo ahad jarang masak beria2 sbb husband takde pergi kelas. Aku dgn anak2 makan apa yang ada je. Selalunya anak2 aku buat bubur ayam. Untuk aku, korek2 dlm peti tgk apa ada.. Meggi goreng jelah. letak daging burger sbb sumber protein...kenyang jugak.

Nasi tomato minggu lepas. Datang angin rajin sbb dah lama tak masak beria sbb demam, terus buat nasi tomato... Hari kerja ni tau...Gigih balik keje tu kentang kentung kat dapur. hehe

Lunch hari ahad jugak... dah kata ahad aku jrg masak kecuali husband balik kelas awal nak makan nasi kat rumah.. Ada wrap kite buat burger wrap sudah.. letak segala sayur, sos, telur semua... Sedap.

Gitulahkan...Kadang2 masak.. Kadang2 beli bungkus..kadang2 makan kat kedai... Yang penting kenyang..hehe

p/s: Nak cari blazer murah..Kat mana eh?

Thursday, November 13, 2014

Kluang Rail Coffee

Assalamualaikum...

Lepas mandi manda, husband ajak pekena kopi dan roti bakar kat Kluang station. Femes satu Malaysia tmpt ni. Dah alang2 ada kat Kluangkan marilah kite cuba. Sedap ke tidak ye dak..

Masa kami sampai orang memang ramai tapi masih ada beberapa meja kosong so senanglah nak dpt seats. 

Senarai menu dan harga sekali... Murah je aku rasa. 

Husband dgn bapak mertua aku layan kopi. Dah kata kat sini femes dgn kopi yang sedap so mestilah try kopi. Tapi aku tak minum kopi so aku amik teh tarik je.. Husband kate kopi die sedap.. Kaw! 

Yang ini roti bun bakar mentega+kaya.. Ada beberapa jenis inti yang boleh pilih.. marjerin+kaya, peanut butterlah...akupun tak ingat..

Yang ni pulak roti keping mentega+kaya... Kaya die manis pastu butter die sekeping2 gitu.. Sedaplah jugak tp kalau korang dtg sini amiklah roti bun sbb lagi lembut. Roti keping ni die keras sikit sbb dah garing. 

Menikmati nampak....

Selain roti ada juga nasi lemak yg diletakkan kat atas meja. Kami amik 3 bungkus. Kasyah je makan 2 bungkus.. Yerlah dah berendam dlm air mestilah lapo. Nasi lemak die sedap jugak. Sambal pedas. 

Aku order roti bakar juga utk Kasyah tp die tak nak so aku kena habiskan.. Dah tu caner nak diet???

Nampak pinggan aku tu ada 2 roti.. Orang lain sume satu je..hahaha. 


Kesimpulannya sedap. Nasi lemak sedap, rotipun sedap. Bila2 balik Kluang bolehlah pergi lagi... Sementara mak duduk sana lagi ni.. Tapi tak lama pun sbb 2 thn lg nak pencen dah..hehe

Daaaaaaaa....

p/s: Akukan tengah takde keje sbb sume dah siap.. Pastu boring kat opis..haha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...