Thursday, January 29, 2015

Edisi gigih bersama Caliph Buskers

Assalamualaikum...

Lepas je Anugerah Juara Lagu haritu, sana sini orang dok sibuk pasal Caliph Buskers. Kalau korang perasan, setiap hari ade je CB ni dlm mana2 rancangan kat TV especially rancangan bual bicara. Kejap kat radio, kejap kat tv3, kejap kat tv9, kat Selamat Pagi Malaysia, Meletop lah, masuk surat khabar sana sini. Popular bak hang. Semua orang kagum dgn bakat yang ada pada Caliph Buskers. So last week aku dgn husband telah menjadi gigih dgn tidak semena-mena. Caliph Buskers cabar Hot FM busking kat Central Market. Kru dgn Mojo pun ada. Eh, tergigih pulak nak pergi. Aku gigih sbb nak jumpe abang Yuci..hahaha. Sebenarnya, aku saja2 je ckp kat husband hari sblm tu ajak die pergi. Pastu hari Jumaat ptg lepas keje tu husband pulak beria2 ajak. Naik LRT je. So moh ler kite.. Tapi kitorang gi makan dulu ah. Pukul 9.30 baru kami sampai CM. Ramai dah orang. Harapanlah nak tgk depan2.

Dapat ler tgk sikit2 sbb aku ni bukan tinggi sgtpun. Diorg sume lg tinggi dari aku. Huhuhu..

Eh, abang Yuci ku.. hahaha... Haritu Yusri demam.. Agaknye demam loya2 jugak kot sbb aku tgk dlm IG Lisa, diepun demam.. Rupanya demam mabuk.. Tahniah Yusri dan Lisa. Suka sgt dgr yg Lisa pregnant. Hopefully selamat sampai melahirkan. Baby diorg mesti comel mcm aku.. hahaha

Masa ni Caliph Buskers dgn Kru, Mojo tu sume tgh break. Pastu ada group buskers lain buat performance. Biasa je la sbb seriusly suara Azmi tu sedap lg.. Duduk depan longkang pun jadilah.

Inilah group yg tgh buat performance tu. Genji buskers. Lepas diorg nyanyi 2 lagu, pastu CB nyanyi lagi lagu Selimut Tetangga sblm mengakhiri sesi malm tu dgn lagu Romancinta.. Best giler dgr live... Dengar jelah sbb aku kat blkg bukan nmpak sgt...

Habis je lagu terus kami bergegas ke lrt nak balik. Yelah dah pukul 10.30 kot. Memang pengalaman yg menyeronokkan. Husband gigih ajak pergi bukannya apa sbb die dah habis final exam so tgh cuti sem ni sabtu ahad takde kelas. Tak yah nak tido awal2 ke buat assignment ke. Tu yang boleh meronggeng di malam hari..hehe. Tinggal 1 sem je lagi sblm die habis bljr. Ade rezeki aku pulak nak sambung Master.. Aci???

Daaaaaaaaa...

p/s: Semalam buat ikan siakap bakar.. Perghhh layan.


8 Magic Words:

nuyui a.k.a miss YUI said...

Mmg gigih betul akk p juga tu. Hehe

misskirokuza said...

mmg gigih ko!!!

mmg betol2 rezeki diorang kan..berubah hidup diorang sekelip mata....sape sangka :)

wahida said...

motip anak lisa nnt comel macam ko?

muahahahaha...

lieyalatif said...

PERGHHH KO Pergi beb....mmg gigih...tapi mmg best pun group nie...hope murah rezeki dieorg dan berjaya dlm bidang muzik...edry pun dah janji nak bagi lagu...hope dieorg mendapat tempat dlm dunia muzik kite....dasat aku komen mcm juri maharajalawak...eh? hahaahahah

Najib Ariyan said...

Gigihnya suami isteri belajar.... tapi gigih lagi nak tengok penyanyi memalam buta kat CM .... kalau saya tak sanggup... oh baru tau Lisa mengandung yer... harap dia jaga baby dia bebetul

LYAfrina said...

WAA.MMG GIGIH SUNGGUH..
MMG KAGUM DGN cb.. SUARA MMG POWER..
HAPPY JUGAK BILA TAHU LISA DH PREGNANT..

mun said...

wahhh melayan caliph busker kat CM... gigih tu nak pergi tgk...

anajingga said...

memang dah jadi perhatian mereka sekarang ni, bagus juga dari melepak dan buat perkara yang tak baikkan,sekurang-kurangnya menghiburkan,:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...