Friday, January 9, 2015

Kecewa dengan Nuffnang (part 2)

Assalamualaikum...

Cerita semalam pasal kecewa tu tak habis lagi. Balik rumah aku dapat email balasan pasal pertanyaan aku tentang macam mana diorang dpt bukti tuduh aku terlibat dlm fraud activity.. So kat bawah ni adalah email balasan tu..




Selepas aku baca,  terus rasa sakit hati yang amat sangat. Dalam email tu dengan jelas dan nyata nuffnang tuduh aku penipu sbb katanya dalam sistem dia dpt detect earning aku tu melalui illegal click.. PERGHHHHH, festime ni orang tuduh aku penipu secara terang terangan. Lagi best sbb aku tak buatpun. Macam aku cakap semalam, kalau orang click iklan aku dengan tujuan minta aku click iklan die balik, adakah itu bermaksud aku terlibat? Orang yang buat kot bukan aku. So atas kapasiti apa die tuduh aku terlibat? Sbb orang yang click tu dah terlibat sbb nuffnang perasan die click semua iklan bloggers? So orang yang kena click pon subahat ke? Penipu ke aku ni? Ke sbb die perasan aku click iklan aku sendiri? Bukan setiap hari pon. Kadang2 kite ni berminat jugak nak tgk iklan yang die letak tu. Abis kalau kite berminat tgk iklan sendiri tu kire fraud ke? Bila aku tanya apa bukti aku ni terlibat siap kata sorry tak boleh disclose kecuali ada polis report... Memang macam &*&&#*$**.... Sbb ko memang tau orang takkan report setakat hilang bape ringgit. Tapi kalo ada 10 ribu orang korang potong sikit2 jadi banyak jugak... This is totally SH*T.

Lepas tu siap advise supaya aku tak repeat lagi kesalahan ni sbb nanti kena ban.. Nak repeat apanya? Aku tak buatlah BO**H... Faham tak aku tak buat! Sekarang ni bukan lagi pasal duit tu tau tp pasal sesedap rasa je nuffnang tu tuduh aku menipu. Ini tuduhan berat tau. So semalam aku balas email tu buat kali terakhir sbb seriusly aku sangat kecewa dgn NUFFNANG. So cukuplah kot sampai sini je. Aku buang dah semua link iklan NUFFNANG kat blog aku ni... Korang tak boleh click dgn aku aku sekali tak boleh click. Padan muka aku dengan korang jugak..hahaha. Bongoks!

Takpelah aku ni berblog bukan nak cari duit sgt.. Dpt duit tu kire bonus je.. Takdepun berimpian nak jana ribu2 dgn blog. Aku tak suka glemer2 sgt... Makin ramai orang kenal, makin ramai orang tak suka. Aku appreciate kawan2 blog yang ade beberapa ketul tu yang selalu singgah tukar2 komen. Aku dah happy sgt dah dpt kawan dgn korang. Tak perlu nak kejar trafik sampai ribu2 sbb aku ikhlas buat blog untuk dpt kawan2 setia. Sayang kawan2 blog aku ni.

Takde NUFFNANG pon aku tak kisah.. Tak mati pon kalau xpasang NUFFNANG. Mati kalau dah ajal je..

To NUFFNANG, terima kasih sangat *tangan di bahu mata ke atas*...Bye bye. Aku tak halalkan.. Booooooo

p/s: Korang sayang akukan????

23 Magic Words:

Mar Mansor said...

eh pasal apa ni? macam kes besar

Amanda Suria said...

erk...ssampai macam tu sekali....erm....ikutkan memang kita x leh klik iklan kita sendiri...tp x tau plak macam mana diorang detect....susah jugak eh

Love Razila said...

Uik?? awat ni?? jap2 aku pi baca part 1...sat gi aku komen balik noo =o

AnneRaini said...

Mar: besar kat sy je..hehe

AnneRaini said...

Suria: Sy klik kalo berminat nak tgk iklan je. bukan klik sbb nak earning. Stkt iklan education ke apa ke tak berminat nak tau. tp kalo produk menarik, nak lah tgk. sng tak payah letak terus.

Love Razila said...

Anne, takpelah xde rezeki dengan nuffanang maybe rezeki dari tempat lain tu... eh suzy suka gak klik2 iklan kat blog korang kalau melawat tu. HAHAHA kadang2 xsempat komen tapi klik gak kalau ada iklan. dah kalau iklan tu bukan utk diklik nak buat camne nak tau kami tgk x iklan kat blog Anne ni?? Sabar jelah.
Ke sebab dia tgk ada iklah dari pihak lain terus dia cakap mcm tu??

AnneRaini said...

ntahla suzy.. mls nak fikir. tak yah letak lagi senang. die ada email bgtau boleh je klik iklan sndri tp kalo dr ip yg sama je so die consider tu fraud.. kalu dah kite yg tgk iklan tu mmglah dari ip sama kan.. ermm lantak kolah nuffnang, aku dah tak nak amik tau. bye bye

Yuzaine Samilan said...

aku cnfius dah ni..agaknya iklan nuffnang tu kita xboleh click ke..pastu kalo menarik n nak tgk cmne..kalo gitu buat apa letak iklan..poning den

AnneRaini said...

yuzai: senang citer ko xpayahlah click yuzai.. kalo ko berminat, ko gi blog org yg ade iklan tu baru ko click..hahaha.

die kate kalo kerap sgt dari ip yg sama die kire fraudlah. dah kalo mmg berminat xkan tak boleh kan. So aku ckp kat nuffnang bye bye jelah. lantaklah ko nak ckp apa lg pasni. Pastu die kata die feel sorry kalo aku end up hubungan tu..bla bla bla.. tp aku dah malas. tak letak lg senang hati. Segala iklan nuffnang lepas ni aku takkan klik walaupun kat mana.

Muzai Samilan said...

aduii.. payah gak ni anne.. aku selalu gak klik iklan aku.. hehehe.. xpelah aku tunggu result ye nanti..

nuyui a.k.a miss YUI said...

bye2 nuff.. huhuhu.. kecewa sgguh kalau jd mcm ni..

tkpela kak.. takde nuff takpe, yui tetap singgah kan..ekekeke.. opkosla syg.. walau kt kenal alam maya gitu..

hihihi..

mun said...

kuang hajo punya nuffnang!
kalau moon kena, moon pun tak halalkan gak...

xpe..xmati pon kita kan..klu xde nuff nie...

kita buat nuff ni pon utk suka2.. skadar sampingan je...

yg penting...kita nak update blog..kongsi citer suka duka...
ada kwn blogger yg rajin follow kita .kan..kan....

AnneRaini said...

Yui: akakpon syg yui jugak..hehe

AnneRaini said...

Haah moon..ade moon n kawan2 lain yg selalu singgah pon dh cukup seronok dah...

Najib Ariyan said...

hmmm... satu ketika dulu ketika saya sangat ligat berblog ada pernah kena ngan diorang macam tu... kami kena lebih teruk lagi seolah2 kami ni lapar sangat mende tu siap blog kami kena block... sakit hati berlebih lah lagi kan...

tapi sekarang ni take easy jer... belajar dari org2 lama lah cemana nak buat duit bebetul... bukan depa jer yg boleh bagi duit tu

nadia mansor said...

takde modal nak bayar commission ler tu...oh nuffnang

AnneRaini said...

Well xde die pun xdenya kita lapar kan... Lantakla...duit yg dh terkumpul tu pun amik jelah...xhadap pon.

ct cheery said...

diowang tak nak bayar lah tu. takpe lah kak, rezeki tu dari Allah, nuffnang ni perantaraan ja.

Papaglamz said...

Lorrr.. Ingat ok nufnang ni.. Papaglamz singgah n follow blog ni.. Jom terjah papaglamz..

Papaglamz.com

Azian Elias said...

wow!!! terkejut akak.. tp tak pe lah.. yang penting kita enjoy berblog.. suka suki kita lah kan.. akak pun berblog ni sampai kan tak tau cam ne nak dpt kan duit.. sumpah.. sampai laa i tak tau cam ne benda tu link dan org boleh dpt duit.. akak main tulis je..sebab sayang kan gambar2 yg akak ambik.. percaya lah rezeki itu allah yg pegang.. jgn sedih ye..

Azian Elias said...

wow!!! terkejut akak.. tp tak pe lah.. yang penting kita enjoy berblog.. suka suki kita lah kan.. akak pun berblog ni sampai kan tak tau cam ne nak dpt kan duit.. sumpah.. sampai laa i tak tau cam ne benda tu link dan org boleh dpt duit.. akak main tulis je..sebab sayang kan gambar2 yg akak ambik.. percaya lah rezeki itu allah yg pegang.. jgn sedih ye..

adarnadzmie said...

sama gak ngan akak...selalu gak nak tgk iklan kat blog sendiri...itupun salah ke... setakat ni belum lg la dpt email mcm anne dapat...
biar ja la...usah dilayan... kita berblog just suka2 jer...nuffnung tu just sampingan je... itupun kalau ada rezeki la kan....

LYAfrina said...

eyhh.. boleh plok gittu???
tp aritu ada jgk beberapa blogger lain y kena.. tp amount tu dikurangkan..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...