Thursday, January 8, 2015

Kecewa dengan NUFFNANG

Assalamualaikum...

Hari ni nak buat entry luahan perasaan.. Tapi bukanlah beria sangat pun cuma sedikit confuse jelah. Hujung bulan november hari tu aku ada cash out duit nuffnang.. Alah bukan banyak pon. Selepas 2 tahun baru dapat RM152. Saje tunggu sampai lebih 152 sbb nnti transaction fee kena RM1 so dptlah total RM151.. Okaylah tu buat aku ni.. Dah plan dah dpt duit tu mmg nak belikan mainan anak2. So lepas sebulan akupun cek la status pembayaran alih2 tgk amount dah jadi RM124.. Aikk? Mana pergi RM27?

Aku tak puas hati sbb aku ingat sgt aku click masa jumlah die RM152. So aku email nuffnang. First balasan die kata jumlah tu lepas tolak transaction fee. Eh transaction fee bukan Rm1 ke? So aku balas balik tanya berapa transaction fee sebenarnya.. Kenapa sampai RM27? Pastu die balas kata aku punye amount tu sbb aku terlibat dlm fraud activity. click sana sini iklan orang. What???? Aku ni orang yang tak suka klik iklan orang tau. Hari ni secara jujur dan terus terang aku bagitau aku tak click iklan korang. Sorry guys mmg aku tak click dan tak suka click. And aku pun tak pernah comment kat blog org bagitau "saya singgah sini.. Dah click your ads. Click ads i balik ye". Memang tak ah. Ko nak click, ko click. Tak nak click sudah. Aku tak pernah paksa dan tak pernah suruh pun.

So aku jadi bengang ah adakah sbb aku dpt a few comment ckp 'i click iklan u" tu menunjukkan aku terlibat? yang aku tau aku je click iklan aku sendiri kadang2.. Iklan yang aku berkenan jelah macam haritu old town white coffee tu yang terus link ke blog org lain. Dah la si nuffnang tu warning aku kata sila jangan terlibat sbb nanti aku akan diblacklist. Apakah? Pening ahhh!

Ini luahan hati aku je... Just nak clarify aku memang kecewa dgn nuffnang. Aku ni blogger biasa2 yang xde kepentingan dan tak sibuk2 pon nak gedik gi event or sibuk2 nak dpt advertorial job. Aku okay je dgn pendapatan bulanan tak sampai RM10. Aku okay je walaupun tunggu 2 tahun nak cash out tp bila tiba2 duit kena tarik sbb activity yg aku tak buat, perghhhhh sakit hati woiii...

Dah ah malas nak citer lagi... Bukan nuffnang baca pun blog aku.. Bongoks!

p/s:Orang takde pape mmg selalu tertindas.. tetibe.

8 Magic Words:

Jueliza Jamani said...

ramai yang terkena macam u.. masa i klik ok jer lah.. tp kawan i hilang 50 tu dia email & dapat balik duit tu.. fraud la sangat kan.. heran jugak kita tak pernah klik pun kata klik.. selalu klik utk diri sendiri jer..

Muzai Samilan said...

Laa ye ker?? aku rajin gak click blog sendiri.. blog orang kalau aku minat.. so camne tu?? huhu nak tunggu la.. kot2 terkena cam ko gak

nuyui a.k.a miss YUI said...

Yui bru trima cek Alhamdulillah ok ja..
tu sbb yui xsuka tnggu lama, kalau blh rm50 trus cash out..

Tkt mcm2 alasan depa. Huhu.. sbr ya kak..

nur anis said...

Uit..boleh pula tolak macam tu..saya x pernah cash out..huhu

eima said...

ye ke ... huhuhu .. jawabnye memang nk kena cash out le ni .. risau plak ... tkt jd cam anne ....
cam yui ckp tu

Love Razila said...

Owh..kes ni..kite pernah terkena gak. HIHIHI hari ni tengok jumpa 54+ esok plan nak cashout sekali esoknya masuk balik nak cash out sekali tinggal 26.90. HAHAHA terus terdiam x tanya sape2 pon. HIHIHI suzy anggap semalam yang tengok 54+ tu berangan/ dalam mimpi kot. Sakit hati gak tapi x tertanya pula kat nuffnang.

Cuma suzy pernah sekali tanya cara dia menilai iklan tu sebab ada dapat offer buat short video iklan tu tapi status pending2 je..padahal submit awal, pastu lepas seminggu deadline baru dpt email cakap pilihan ruangan iklan tu x memenuhi syarat...suzy tanya ape syarat2nya utk iklan tu..dia cakap...1/2 page yang atas je dia tengok...padahal dia bagi pilihan kat kite utk letak iklan tu kat atas or tepi or bawah...suzy kebetulan pilih bawah...so xde rezekilah...rejek sebab salah pilih ruangan iklan. Xpaham =)

ct cheery said...

hahahaha...sabor ye !! i wish nuffnanger baca luahan ni biar diowg aware sikit.sesuka hti nak tuduh owg.geram gak sy ni!!huhu

LYAfrina said...

ikut cara lya lps ni.. cukup je rm50 syarat utk cash out... trs je cash out.. lya mmg x nak kumpul2 tkut jd camni lah.. sama cam kes zura x silap.. amount dia kumpul byk jugak.. tp bila cash out dpt sikit.. alasannya sbb dikatakan "menipu" tu la...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...