Friday, January 16, 2015

Masak-masak makan-makan #11

Assalamualaikum...

Cepat2 update blog sementara ada masa.. Aku dah nak bengong dah dgn sistem uploader yg ntah pape tu. Hari ni hari Jumaatkan so kembali ke edisi masak2 makan2. Malas nak bebel lebih2.. Layannnn jelah.

Somtam yang sangat sedap. Somtam ni bukan aku buat tp yg ni aku makan kat Kuantan masa pergi rumah sepupu aku lepas balik dari Gambang tu. Die bawa gi kedai makan biasa2 je tp sedap2 makanan die. Don't judge the food by the kedai okay..

Sebelum balik ke Segamat, sempat lagi gi bandar Kuantan nak beli mango cheese caje kat Kula Cakes ni.. Dpt jugak lepas ngidam... Sedap.

Kuih keria dgn popia ni dibuat masa aku cuti seminggu kat kampung tu. Kan asik hujan so kepala otak ni asik fikir nak mengunyah je. Dtg ler idea nak buat kuih makan masa hujan.. Sedap wooo...

Second round goreng keria dan sempat pulak buat samosa ayam. Tapi tak berapa pandai aku nak lipat samosa tu, Rasa comot je. Lantak! yang penting sedap jugak..hahaha

Siakap macam2 rasa. Ni pon menu masa kat kampung. Abah aku beli siakap besar so aku buat macam2 rasa je lah. hehe

Sushi mini kaiseki kat Fukuya restoran. Sedapnye sbb sushi die fresh. Ikan cheese tu pun sedap sgt.. Tp tak boleh makan kalo org tak belanja. Set ni je dah RM80... nangis.. hukhuk

Keropok lekor di petang hari... Belen beli kat gambang haritu yg aku frozenkan.. 


Itu jelah buat masa ni... jumpa lagi di next edition.. Daaaaaa

p/s: aku takde lunch hari ni.. Telan biskut jelah..

15 Magic Words:

aTieYusof Family said...

Salam Jumaat Anne.. wah meriah edisi makan2 ni.. sedapp nya... :)

Zee Suhaini said...

sedapn makanan..arini tak kuar lunch pon..malasss..

tengah baca entri langkawi ni nak wat rujukan..

adarnadzmie said...

semua menu memikat kalbu....memang sgt terliur... somtam tu akak suka...:)

adda syuhada said...

sedapnyerr...

Papaglamz said...

Waoww.. sedap tu..

Jom la join GA Papaglamz..
RED CARPET GIVEAWAY BERSAMA PAPAGLAMZ

nuyui a.k.a miss YUI said...

Ahhh mencik..

Najib Ariyan said...

saya suka ayat tu... jangan judge makanan dari kedainya... contohnya saya suka makan kat William sebab makanan dia sedap walau kedai dia beraroma longkang dan kedai dia macam kena puting beliung...

wahida said...

aku tgk ko lipat samosa tu cantik jer weiii...pandai ko buat kuih muih ni...donat ko tu seksi oiii...aku dah la puasa neh....

aku kalau bab kuih muih mmg surrender...huhu...tabik spring kat ko beb!

misskirokuza said...

anne ko da lame x buat cheese bedebah ko! aku guna resipi ko je kalau buat! mmg bedebah tol! hahahahahahaha

lieyalatif said...

adoi anne sedappppp.... lagi2 sushi tuuu....dah lame tak makan sushi sebab takde geng dah ...teliur2 tgk tau....

manggo cheese kek tu lieya tak penah rase...tapi mcm terbayang2 sejuk2 masuk tekak....

nur anis said...

somtam dengan kepok lekor tu kecurkan air liur saya...

AnneRaini said...

wahida: kamera trick tu je nok..sbnrnya hazab..haha

AnneRaini said...

reha: mmg dah lama dah..skrg ni aku tgh mls baking.

Nur Inani said...

amboi banyaknya makanan. :D

LYAfrina said...

macam-macam adaaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...