Wednesday, January 21, 2015

Nasi Beriani lagi...

Assalamualaikum...

Tahun baru 1.1.2015 kan hari cuti. Masa tu aku dah pon balik dari kampung. Nak menghabiskan cuti kat umah sendiri pulak. Kebetulan mak pon ada, so hari tu aku masak nasi beriani lagi. Mak aku mana pernah rasa aku punya nasi beriani. Aku guna resepi yang sama macam sebelum ni. Nasi beriani gam Chef Wan. Memang terbaik.

Set nasi beriani aku simple je. Xpayah nak acar2. Ade lauk, makan dgn salad je senang. 

Kali ni guna beras basmathi jenama maharani.. Xpanjang macam Jasmine Pusa Gold. Tapi bolehlah.. Habis je beras ni, aku nak beli Pusa Gold je.. 

Di gandingkan dgn ayam masak merah. 

Set macam ni pun dah okay dah. Masak nasi 3 pot lebih memang cukup puas makan. Kebetulan adik ipar akupun dtg, hah rezeki ko ler tu. 


Okaylah itu je... Daaaa

p/s; Perut masuk angin..huhuhu tak senang duduk aku dibuatnya..

6 Magic Words:

wahida said...

aku pun baru je masak ayam masak merah hari tu..tapi bukan mkn dgn nasi beriani la..mkn nasi putih biasa je...

aku tak pernah buat nasi beriani wei...nasi tomato tu biasalah aku buat...nnt aku nak try la buat...

mun said...

waduh..terliur sudah... meriah tgk nasi beriani tu...

nur anis said...

terliur tengok..huhu

eima said...

ayam masak merah tu sedap sgt le wei aku nengoknye .... kecur air liur org tgh lapo ni

Nur Inani said...

sedapnyaa nasi beriani. lama gila dah tak makan

LYAfrina said...

sedappp sgt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...