Wednesday, January 7, 2015

Party hujung tahun

Assalamualaikum...

Tahun baru ni, akupun dapat rakan sekerja baru.. So banyaklah benda nak settle especially nak ajar budak baru buat kerja.. So semalam tak sempat langsung nak update blog. Hari ni curi2 masa update jugak. Citer basi tahun lepas ni..sebut tahun lepas macam dah lama sangat je padahal sebulan pun tak lagi. Hehe..

Entah apa mimpi opis aku ni, tetibe nak buat party hujung tahun untuk staff. Festime ni semenjak aku keje kat sini dah 6 tahun lebih. Tapi dah kate makan free haruslah pergi ye dak. Kali ni party di buat di rumah Duta Besar. Ade kejadian kelakar yang berlaku masa ni. Party tu start lepas keje dlm kul 5.15 gitu. Pukul 4, bos aku dtg jumpa aku tetibe suruh aku jadi emcee dgn die. Aku cakap Jepun die cakap Melayu.. Apakah???? Dah la text yang dia bagi dlm tulisan Hiragana, terpaksa aku merangkak2 baca dan tulis smla dlm rumi.. Hadoi.. Kelakar tau tak. Aku suruh colleague aku die xnak last2 kami share2..hahaha.. First half aku cakap pastu lepas Ambassador bagi speech die pulak cakap.. Yang masing2 dok kagum gile dengar aku ckp Jepun. Macam orang Jepun katanya padahal ko tak tau aku neves macam hapa walaupun majlis santai2 je...huhuhu

Makanan hari tu mmg sedap2. Aku bantai makan sushi yang banyak. Yang ni namanya Oden.. Ala mcm yong tau fu jugak tp kuah die lainlah.. Sup die sedap pastu di makan dgn mustard. Festime aku makan ni. Sedap.


Yang ni sape tak kenal aku no komen..hehe


Ade jugak makanan melayu.. Enjoy Jejepun tu makan nasi lauk sambal..hehe


Eh, ni duta makanan mana pulak ni? ;p


Hah, yang ni sedap, yang tu tak sedap, yang tu boleh blah.. hehehehe


Ambik jangan tak ambik... Sedap ni.


Lepas makan apalagi sesi bergambarlah... Seronok jugak sbb masing2 sume sporting. dah kata majlis santai2 ye dak.



Yang ni dengan madam, wife duta.


Nampak tak apa yang aku nak buat? Aku nak debik bos aku sbb paksa aku jadi emcee...dush!


Kat opis akupun ada minister jugak.. Ni ler minister yang selalu ceria.


Dengan bos paling besar sekali.. Ambassador.


Siap wefie... Kahkahkah... Diepun layan je..


Ni salah sorg officer yg aku suka sbb die suka senyum... Ceria sepanjang masa. Tapi bukan department akulah.


Gigih tak siap pakai baju melayu... Jgn tak tau, baju melayu siap samping tu die beli semata2 utk party ni..


Akhir sekali gambar beramai2. Ni festime kami amik gmbr bersama2. Besar tak pangkat aku? Duduk sebelah big bos tu.. Bos lain pun kalah...kahkahkah..


Overall party tu mmg fun sgt. Kite mingle2 aroung dgn bos2 yg sblm ni tak pernahpun nak berbual. Yelah takde urusankan tp masa nilah bercerita tanya itu ini.. Hopefully lepas ni akan ada lagi party mcm ni..

Daaaaa...

p/s: Lapar

11 Magic Words:

Amanda Suria said...

Waaaa....bagus la pandai ckp jepun...byk peluang awak nanti...sure dh pernah pi jepun

Kniedaz said...

sis kerja kat mana? wah...sesekali party macam ni, seronok la kan

nuyui a.k.a miss YUI said...

Handsome bila pakai bju melayu..wat muka lg..ehehehe..

Untung ni mkn sdp

eima said...

aku kagum aku kagum ..... terer ckp jepang tu ..... hebak hebak ....

Aida Azryn said...

perghh.. meriah! ;D

lieyalatif said...

ya Allah meriah gileeee..menu tuuuu ....gilee lieya teluir tau puase2 nie...dah le lieya ni hantu sushi anne oiii...ohh dikau sungguh kejam!!!

baru tau anne ko pandai ckp jepun...aku ni mkn mknn jepun teraa laaa hahahahah

Muzai Samilan said...

hebat ko anne... aku tengok berapa kerat je yang melayu...nak tumpang bangga ngan ko boleh tak??? hehe

AnneRaini said...

muzai: aku keje dgn org jepun muzai, mmgler byk org die je..Melayu mmg ada berapa kerat je.

AnneRaini said...

lieya: pandai cakap tak semestinya faham..hehehe

LYAfrina said...

majoriti cina...


wa..wa.. penuh hidangan tu..

LYAfrina said...

eyh... jeponnn.. silap..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...