Thursday, January 22, 2015

Riadah petang..

Assalamualaikum...

Hari sabtu dua minggu lepas, kebetulan papa budak2 ni habis exam awal dan cuaca pulak baik, jadinya marilah bawa anak2 beriadah kat taman. Alah gi taman kat Presint Diplomatik tu je. Dekat so bolehlah naik moto je. Kasyah macam biasalah main bola dgn papa die. Kejap2 kang berlari main playground pulak. Aku dgn Suci dok tepi padang je. Sambil2 tu aku latih Suci berjalan. Suci ni dah masuk setahun 3 bulan tapi masih tak jalan lagi. Die kalau jalan paling jauh pon 10 langkah pastu jatuh. Dah jatuh malas dah nak jalan balik... Haduiii, ikut sapa malas sgt ni dik??? Tapi 2-3 hari ni nampaklah jugak die berjalan sendiri tanpa aku suruh.. In sha Allah ujung bulan ni dah boleh jalan terus kot..hehehe..

Budak pipi bulat... Geram jer mama tgk tau. Dahla dah pandai ngader skrg.. Lentok kiri lentok kanan sambil buat muka kiut. Lempang kang. 

Jakun die dpt duduk atas rumput. Hah main ler rumput tu asalkan tak masuk mulut. 

Cuteness overload. Bab berdiri sendiri mmg dah lama pandai tp bab jalan tu mmglah dua tiga langkah je.. Dah 2 bulan asik dua tiga langkah.. Masa kat padang ni ler jauh sikit menapaknya. 

Budak manje budak ngade..


Uiiitttt apsal selak baju? Malulah!

Tak kisahlah Suci awak cepat jalan ke lambat jalan ke yang penting mama tetap comel.. Eh! hahaha. Mama sayang Suci sangat2. Nanti kalau dah betul2 pandai jalan, mama belikan kasut sport. Ikut mama joging okay.. ( :p konon joging padahal nan hadoooo)

Daaaaaaaaaa...

p/s: Hari ni jalan jem giler. Dah tak sempat nak tapau makan.. Lapar niii

8 Magic Words:

lieyalatif said...

lieya dulu suke lepak situ gak...tapi sejak2 dah ramai ni lari cari port lain eheheheh...suke lepak situ sebab dekat ngan mr kabab...dah penat2 berlari main terus pi pekene roti puri mr kabab yg sedap tuh....

suci comeeeellnye awak...mulut kecikkk...geram tgk!!

Ann Ishak said...

haah la hari ni saya pun lambat sampai office, stuck dekat kawasan rumah je pun dah 45mins :(

Nooriah Abdullah said...

assalamualaikum anne, tomeynya budak tembam tu suka kaknoor tengok pipi tuuu

Muzai Samilan said...

panjang dah rambut depan gegirl...nak tutup mata dah tu anne..yg penting comelll

nuyui a.k.a miss YUI said...

Gram tgk suci ni..

wahida said...

suci ni sebijik kasyah kan muka dia...seiras sangattt...
comel giler dak suci ni..

anak aku si abang dulu pun lambat jalan..setahun dua bulan baru jalan penuh...tak kisah la kan nok, janji sihat dah cukup penting..

AnneRaini said...

wahida: mmg sebiji..ni rambut dah pnjg nmpklah gegirl nye tu..kalo tak dah mcm kasyah.

LYAfrina said...

olor..comeynyer dia..
puas hati lah leh pusing padang puas2..klo jatuh pon x sakit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...