Friday, February 27, 2015

DubuDubu Urban Korean Food

Assalamualaikum...

Sape pernah makan korean food? Aku pernah duluuuuu sekali jek. Itupun lecturer korea aku bawak. Masa tu semua menupon die yang pilihkan. Aku haram tak tau nama tapi tersangatlah sedap makanan korea yang aku makan tu. So dua tiga hari ni tekak teringin betul nak rasa makanan korea. Lagi2 bila ingat balik kesedapan makanan yang aku makan dulu. Ah, tak boleh jadik ni. So rengek2 kat husband ajak gi makan korean food. Pilihan aku kat Dubu Dubu je sbb tu yang dekat dgn umah. Kami makan kat IOI City Mall semalam. Giler cepat aku update..hehehe

Tagline Dubu Dubu. Kalau korang nak try Dubu Dubu kat IOI City Mall ni, restoran ni kat level LG.

Suci nak amik apa tu??? Kasyah tak nak makan walaupun aku suap. Suci je makan.

Ini menu husband. Korean Spicy Chicken Set. Set die dtg dgn banchan ataupun side dish. Ada taugeh besar tu, kimchi dgn fishcake kot. Rasa die pedas2 masam. Husband kata boleh bagi 3.5 bintang kot. Tapi die cakap die suka Japanese food lagi. Hahaha. sblm ni sombong ckp Japanese food tu just bolehlah tp sbb dah try korean food baru rasa Japanese food lagi sedap. kuikuikui


Yang ni aku punya. Dol sot Bibimbap. Yang ni aku suka jugak tp still Japanese food lagi sedap..hehe. Lagipun tak sama sgt dgn yang aku pernah makan duluuuu.. Yang tu tersangatlah sedapnya.  Tak tahulah lepas ni nak pergi lagi ke tak makan kat sini. Tunggu teringin sangatlah kot.. hehe

Balik umah kasyah mengadu lapar.. Aku buatkan roti canai tampal telur.. Habis die makan. So maknanya apa? Korean food not our favorite.. Japanese food yessss...hehehe

Daaaaaaa..

p/s: Nak start induction ke tak?????

8 Magic Words:

misskirokuza said...

aku pon xsuke hahahaha...
wei introduction????? start!! start!!

LYAfrina said...

Xpernah sekali pom mkn mkanan korea..so xtau nk kata apa.. tp nmpk cam ods2 jgk tu... nama pom belit2 nk sebut hehe..

Nooriah Abdullah said...

kaknoor pun tak reti makan macam ni nasik lagi sedap hahaha

nusha fasha said...

Aihh tgk menarik ni
Start je kak =)
Yui support!!

wahida said...

aku pernah makan korean food dululah...
tapi honestly aku cakap, aku bukan peminat japanese food dan korean food...serius tak boleh telan...huhu...

Najib Ariyan said...

saya kurang suka makanan Korea... orang belanja boleh je makan... nak makan sendiri memang tidak lah... hehehe

FiZ said...

tak sedap ke kak?
ce try brand lain pulak.
saya teringin sangat nak tteobbki a.k.a spicy rice cake.taktau kat malaysia ada ke tak.
hari tu makan kimchi steambot kat seoul garden, sedap sangat. sampai teringat ingat. aduh..kena cari ni.

Qhaifa Nur said...

Tgk mcm sedap...belum cuba lum tahu kan...apapun kena try dulu....oh tekak bole telan ke haaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...