Friday, February 13, 2015

Masak-masak makan-makan #12

Assalamualaikum...

Hari yang menyedihkan bagi seluruh rakyat Malaysia. Kehilangan dua tokoh hebat dalam bidang masing2. Tuan Guru Nik Aziz dan juga Datuk Hasbullah Awang.. Semoga roh mereka dicucuri rahmat. Al- Fatihah...

********

Lemah lemau liut lisut segala tu meh kite tolak jauh2... Tak dpt tolak jauh tolek tepi sikit pun jadilah.. Dapat jugak update blog..hehehe. Kembali lagi edisi masak2 makan2. Kali ni banyak yang aku makan je.. Bukan aku masak...hehe. Acilah kan sbb kadang2 mood masak pon boleh lari ikut boifren..kehkehkeh..Moh ler layan.

First time beli cherry dan makan buah cherry fresh. Selalu tu cherry nak buat kuih je aku makan.. Tetibe rasa mcm teringin nak rasa fresh cherry so aku gamble beli gak walaupun mahal..haha.. Rasa die sedap masam manis.. Mcm anggur pun ada.. macam jambu bol pon ada..

Hari yang aku gigih gi tengok Caliph Busker tu, kami gi makan western kat restoran Chop n Steak kat Sri Serdang. Sedap dan berpatutan harganya. Menu ni aku order. Mix grill RM 14.90 kot. Lamb campur ayam.. Sedap dan banyak.. Mengah nak habiskan..

Yang ni menu husband.. Nasi goreng dgn chicken chop. Nasi goreng die tu sedap tau. Pedas. Makan dgn chicken chop tu memang sentak perut..haha

Yang ni pulak spageti blognaise utk Kasyah.. Tak pedas tp masam manis sikit. Sesuai utk budak2. Kasyah makan sampai habis...Tak rugi mama order.

Ini pulak menu 2-3 minggu lepas kot. Lupalah. Ikan siakap bakar dgn air asam power... meleleh hingus bak hang..

Yang ni menu minggu lepas. Nasi beriani kat restoran Anje Bangi.. Aku amik beriani ayam.. Sedap. Aku suka. lepas ni nak try laksa johor die pulak.

Beriani kambing untuk husband.. Pon sedap. Kambing die sedap. Aku suka.

Itu jelah untuk kali ini... In sha Allah berjumpa lagi di lain masa.. Daaaaaaaa

p/s: Esok nak jalan2 masjid india cari tudung.

6 Magic Words:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam anne,
salam perkenalan yer
Hat steak & chicken chop tu nampak sedap sangat he3
pa pun kalo sudi, jemputla singgah & join blog iols jugak yer nanti :)

wahida said...

aku mlm tadi pekena pizza hut lepas tgk n3 ko...terliur...

tapi tak pekena menu baru tu la, sbb ko ckp tak berapa sedap kan...pastu aku ngan laki aku tgk pun crust dia mcm tak kena je, terus order pizza crust cheese yg biasa je...hehe...
nampak tak pengaruh blog ko pada aku? hahaha...

mun said...

Perghh siakap bakar..sedapnya...

fuhh beriani kambing..lagi sedap nie...

adeii lapar..lapar... hehehe

Azian Elias said...

akak pun sangat suka cherry.. selalu beli sekotak tu dua hari tak sampai..heeeee tpi bit pricey la kan..

lieyalatif said...

perghhhhhhhh gile ko aini..meleleh aku tgk semua menu ko..semua peberet aku ....

eh berry tu penah gak beli...pejam mate beli sebab mahal haahahahah...tapi sedap kan...kalo laa dpt petik kat pokok fresh alamak lagi syiok...

LYAfrina said...

Yummmssssss... mcm2 adooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...