Thursday, March 5, 2015

Kenduri kahwin adik iparku - Nikah.

Assalamualaikum...

Cuti CNY haritu mmg aku berkampung kat rumah mertua jelah sbb adik ipar aku yang seorang je tu nak kahwin. Tapi kami tak tidur umah mak mertua sbb rumah tu penuh dgn sedara mara so kami tidur umah mak aku. Pagi2 gi sana pastu malam balik umah mak. Anak2 mak aku jaga sbb aku sibuk nak tolong2 ni payah kalo ade anak lagi2 Suci yang tak nak kat org lain. Suci kalau dgn family aku die okay tp family husband die kureng sikit sbb jarang jumpa.

Hari khamis sibuk siapkan goodies bag. Nak masukkan coklat bubble rice yg tak siap buat lg. Kira banyak gak keje. Aku sampai sakit pinggang. Ptg tu jugak aku buat cupcake utk candy buffet. Tapi kurang menjadi. Aku rasa sbb oven mak tu panas sgt. kek tak masak sekata.. Xkesahlah jnji sedap..haha.. Bunga pahar pon aku yg cucuk beria dgn husband. 

Hari jumaat masih siapkan apa yang patut. Malam ni diorang nikah. Actually majlis buat kat Balai Islam taman perumahan tu. Balai tu xjauhpun dari rumah. Selang 3 buah rumah je. Kasyah rasmikan dulu pelamin moksu. Masa ni mak abah aku dah dtg utk rewang so anak2 aku adelah dgn aku. Lagipun mlm nak nikah xkan diorang takde kan. 

Sementara tunggu rombongan pengantin lelaki sampai. Adik ipar aku kawen dgn orang pasir mas kelantan... Jauh tuuu... Jenuh nak gi ngantor pengantin..hehe. Suci masa ni xreti duk diam. Budak dah pandai jalan so aktiflah dia, Susah nak amik gambar cantik2 tau. 

Tengok tu... Tak nak duduk langsung. Sepanjang proses nikah aku bg die tgk youtube. Baru diam sikit.. hehe. Kasyah pulak org sibuk nikah die boleh tidur sebelah aku. Penat sgt ler tu. 

Ni gambar sblm org dtg. kami gi balik dulu so sementara org takde ni mohler bergambar. Ni mak mertua aku. Jgn main2 matren hospital ni..hehe

Husband pon nak jugak. Mintak anak sedara amikkan habis gegar,,hahaha 

Majlis pernikahan berlangsung suspen..hehe. Aku tak ingat bape kali pengantin lelaki ucap lafaz sbb die mmg gugup habis. Practice dgn tok kadi pon fail. Nama bakal bini pun tak igt. Die igt nama depan je nama blkg tak igt...hahaha. Aku kat blkg dah gelak2 sengih tp taklah gelak kuat. Last2 tok kadi suruh tulis. Baca je tulisan tu baru ler "SAH".. Haduiii kuikuikui.. Memang jadi bahan seumur hidup ler...kehkehkeh

Hah  dah selesaipun.. Selamat dah menjadi suami isteri. Tahniah dan selamat pengantin baru buat adik ipar aku Tiha dan Faruqi. Gambar dgn mak pak mertua aku.. Korang mesti nak kata kurusnye pengantin lelaki.. Debabnya pengantin pompuan.. hehehe memangpun. Penat suruh diet tp haram..hahaha. Adik ipar aku ni mmg gebu segebu gebunya. Paling gebu dlm family. Tapi bagu gak sorang gemuk sorang kurus.. Kalau tak habis makan ade orang habiskan..hehehe. Sorry tiha akak terkutuk ko..kahkahkah

Abang dan kakak pon nak bergambar jugak... Masa ni Kasyah xde sbb diekan dah tertido tadi..hehe. In sh Allah majlis belah lelaki 21hb ni.. Aku tak sure aku dpt pergi ke tak sbb aku ade kerja tp tgklah camne. 

Okaylah, ade masa aku up pasal bersanding pulak.. daaaa

p/s: 200 je? Poyo!

8 Magic Words:

mun said...

cantiknya pelamin...

tahniah utk pasangan pengantin~

wahida said...

kesian kat pengantin lelaki...huhu...tak baik ko bantai gelakkan dia weh...hahaha...

weh, mak mertua ko mesti garang kan...maklumlah, selalu kan matron sepital kan garang...ekekek...

AnneRaini said...

wahida: tak grg pon. staff diepun kate die tak grg. membebel mungkin..hahaha

misskirokuza said...

tahniah akma!!! aku x p pon...dia invite kat fb..sebab aku x blk pon time ni...mak aku g masa langsung jerk hahahahaha

aishah nin said...

pinnkkk!! febret color..hihi

Love Razila said...

Amboi..kutuk adik ipar nampak =)

Ape pon selamat pengantin baru buat pasangan tu ye..semoga bahagaia till jannah.Amin!!

Amboi Anne, comel dia tau, kemain semangat cucuk bunga telur, falshback kah?? HEHEHE

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam anne,
gebu gebas comei2 gitew kan3
sedap peluk kekdahnya
kalo dedua kurus kang dok berlaga tulang sajork ateh katil he3

LYAfrina said...

Haha.. agknyer tlalu nerves tu smpai jd mcm tu.. mmg la org kata.. bg org lelqki saat nk.akad nikah satu tgungjwb y besar...

Btw.. tahniah buat adik ipar n psangan.jauh tu nkngator k pasir mas.. tp xpela.. jauh pjlanan luas pmndgan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...