Thursday, March 12, 2015

Sembang-sembang

Assalamualaikum...

Hari ni tak tahu nak update apa sebenarnya. Entahlah. Like I told you before HORMONES.. hehe. Hari ni kita sembang2 jelah.

Aku skrg ni dah masuk ke tahap malas nak layan drama2 ni. Orang sibuklah dgn Teman Lelaki Upahan, Istikharah Cintalah apalah aku bo layan je semua tu. Malas ah. Tapikan dalam pada malas nak layan, ada jugak beberapa cerita yang aku tengok. Yang aku mengikuti skrg ni Yo Soy Betty La Fea. Cerita lama yang ditayangkan semula kat Astro Bella. Tapi aku tengok 1/2jam jelah sbb skrg aku dah xde PVR so xleh record. Balik keje sampai umah pukul 5.30 dptlah tgk 1/2jam sbb citer die start kul 5 sampai 6 ptg. Jadilahkan. Dapat jugak mengimbau kenangan.

Pastu akupun tengok citer Cinta Ilahi. Yang berlakon Johan Asari dgn Diana Amir. Best citer ni. Xdelah asik citer kahwin paksa pastu bajet sweet2 lama2 jatuh cinta.. Ni citer Islamik pasal seseorang yang nak berubah jadi baik dan banyak dugaan.. Best sgt. Yang ni takpe nak layan sbb seminggu sekali je. So xdenya tiap2 hari bertenggek depan tv tunggu..hehe

Ade lagi satu citer yang baru je minggu lepas kot aku follow. Citer Angin Syurga setiap selasa-khamis pukul 9 mlm TV2. Ini pun kebetulan je sbb husband aku sibuk nak tgk bola so aku takde pilihan gi tgk tv dlm bilik. Aku tak minat nak layan bola ni. Tv dlm bilik pulak channel basic jelah. So nak tak nak tgk jelah citer yang ada. Kebetulan tertengok citer ni, eh best pulak. So layan jelah. Citer ni best psl Kak long yang byk berkorban jg adik2 die. Lakonan Jue Aziz sbgai Kak Long.

Korang dah beli baju raya? Aku dah beli dah bulan lepas. Siap beli kain buat langsir lg tp tulah nak menjahitnya takde masa. Aku kalo budak2 ni ada mmg harapanlah nak menjahit. Sibuk mengacau sama. So kena tunggu husband xde kelas boleh layan anak2 aku consentrate menjahit dlm bilik. Tapi stkt ni bulan depanlah baru die takde kelas.. Bab baju pulak, aku beli 3 psg je. Minggu ni balik kg boleh hantar kat makcik aku. dah beberapa tahun ni aku tempah baju kurung je. Tahun ni tak tahu nak buat baju apa. Korang ada idea?

Okaylah...dahler tu. Banyak2 aku bebel bukan korang baca..kehkehkeh..

daaaaaaaaaaaaaaaa...

p/s: Statik beb statik.

8 Magic Words:

Miss Kirokuza said...

hahhahaha wei aku nye baju raya dah nak siap...jgn aku ubah saiz sudah hahahahahaa

nusha fasha said...

Amboi bju raya tuuu..hehe..

Yui skg layan korea.. emergency couple..

yen(toka ziizokukuto) said...

assalamualaikum kak,,salam kenal yeee,,,
wah kak,,,dalam malas malas tu,,,bnyk gak yg aka layan drama tu,,,saya pun tak follow drama bebanyak tu,,hihih

mun said...

haha...kiter baca tau....

moon jenis yg xlayan drama melayu...selama ni x pernah layan.tak minat dan menyampah..sbb bosan..best lg layan citer cina, korea..

tapi sejak tahun lepas.. mun boleh plak terlayan drama melayu.. citer mr arrogant, delina.. paling best teman lelaki upahan..sorang2 pon boleh layan...huk huk huk...

perubahan hormon apakah ini?? kekekeke~

mak aii awalnya beli baju raya..

mrs adam said...

saya tgk teman lelaki upahan je..pas tu delina, n asam pedas utk dia.drama2 melayu je.haha

wahida said...

wei nok, aku pun dah lama tak layan drama melayu bersiri ni weiii..mak jemah bz...huhu...

tapi ada tertengok citer Girlfriend Aku Dari Neraka...citer tu best..hahaha...tapi bukan bersiri lah, dua jam je ceritanya, tapi best!

LYAfrina said...

Lya pom dh krg jgk layan drama.. sbb mmg xde masa nk tgk. Ntah kemana masa tu hbs.. sdr2 nk tdo mlm dh.

Lya dh siap htr tmpah bulan lps . Pom buat 3 psg je.. sepasang tu kain thn lps y x smpt bjahit..

Waaa.. rupanya pndai jahit lngsir sdri. Jahit simple2 je dh cantek..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam anne,
waa
advance uols
iols jugak yang tak beli paper pun lagik sob3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...