Friday, April 24, 2015

Nasi Beriani Gam lagi....

Assalamualaikum...

Ececeh..mentang2 ler dah tau masak nasi beriani asikler menu ni yang keluar kat sini.. Hehe takdelah selalu pun masak. Last aku masak bulan 1 haritu. Kali ni pun masak sbb dah lama tak buat nasi berperisa. Kebetulan kawan husband dtg pasang aircond, so aku decide masaklah best sikit nak jamu org tu. Aku masih menggunakan resepi yang sama. Resepi chef wan. Memang menjadi dan terbaiklah. Boleh buat meniaga..hehehe..

Nasi beriani aku padankan dengan ayam masak merah, acar telur dan sambal tomato.. Tengok pon tau sedap..kahkahkah puji diri sendiri sungguh.

The nasi beriani gam ala chef wan...Nak resepi? klik sini

Ayam masak merah my mom's resepi.. Klik sini untuk resepi

Acar telur puyuh.. Aku dah suka masak acar telur puyuh gini.. memang sedap diratah. Resepi??? Sinilah

Ingat raya nanti nak buat nasi beriani lagilah... Inipun aku berhutang nasi beriani untuk abang aku. In sha Allah bulan puasa ni berbuka kat kg boleh aku masakkan.. momantai. sap sap soi je.. hehe

Mood nak menaip beria tadak lagi.. So daaaaaaaaaaa....

p/s: Petang ni tengok avengers..Jom

6 Magic Words:

Zee Suhaini said...

acar telur nampak menarik..nak try la..tunggu roh rajin datang..

aTieYusof Family said...

Salam Anne.
waahh ini sdh buat lapar...hehe..pndai btl anne masak beriani gam ni..nmpk menyelerakan btl..telur puyuh tu teringin..:)

Nieyl said...

Singgah petang...
Aduhai sedapnyaaaaa

adarnadzmie said...

sangat2 sedap nasi beriani ko dik... terliur akak dik...:)

nusha fasha said...

Sdp tgk telur tu kak oi..

mrs adam said...

teringin nak buat nasi beriani sendiri,tp mcm tak reti je.dulu penah try xberapa jadi,trus putus asa.haha
lps ni nk cuba resepi awak la anne

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...