Friday, May 22, 2015

Bila hati di rumah..

Assalamualaikum...

Hari ni rasa tak seronok pergi kerja (bila masa yang seronoknya gi keje???). Hatiku tertinggal di rumah. Ingat nak cuti tapi ada beberapa perkara yang perlu disettlekan sbb hari ahad ni kena kerja lagi. Jadi walaupun berat kakiku melangkah, terpaksa kuteruskan jua.. Cewahh.. Aku ni sebenarnya teringat kat Suci. Die demam chicken pox. Kesian dia. Petang semalam lepas amik die dari taska aku terperasan gelembung air kat tangan die. Aik pelik ni. Lain mcm je gelembung ni dik. Automatik terus terfikir chicken pox.

Aku bukak baju die sampai ke pampers sume aku bukak.. Nah mmg dah ada beberapa gelembung besar kat seluruh badan.. Malam tadi gi klinik doktor cakap mmg nampak mcm chicken pox ni. Die bagi calamine lotion dgn ubat demam sbb katanya 3 hari pertama mmg akan demam. So Suci kena kuarantin takleh hantar taskalah. Hari ni papa die jaga sementara mak aku dtg. Mak aku dah ontheway dah tu. Kebetulan mak aku mmg kena dtg sbb akukan keje ahad ni. Husband pulak ada kelas so mak dtg nak tolong jg anak aku kejap tp nampak gayanya mak kena stay seminggulah jg Suci. Lepas start cuti sekolah baru hantar anak2 balik kg.

Gambar awal bulan haritu. Anak2 aku ni mmg spesis kena chicken pox awal ke apa?? Kasyah dah kena masa umur die 2 thn lebih. Suci ni setahun 7 bulan dah kena dah. 

Kesian anak mama. Pagi tadi merengek2 menggaru2. Gatallah tu. Nak ckp jgn garu mcmlah die faham. Kalo dah gtl garu jugak...

Kasyah jgn kacau  adik. Kasyah ni selalu kacau adik die. Adik tak sihat ni jgn nak bergomol sgt. 

Rindu kat Suci.. Hopefully nothing worse dan die akan sembuh seperti sediakala dalam 2 minggu ni. Sorry sayang mama terpaksa kerja. Mama sayang Suci tau. Daaaaaaa....

5 Magic Words:

Nieyl said...

Singgah pagi...
Semoga cepat sembuh :)

eima said...

harap2 tak jangkit pd si abg nya ...
fahim penah kena dulu ... kesian sgt /...19 hr br betui2 kering

nusha fasha said...

Kesian dia.. mga cpt sihat

adarnadzmie said...

cian suci demam baik ye... moga cepat sembuh....:)

LYAfrina said...

ye la..bila ank x sihat kt nk kerja pon x tenang... tp krn tuntutan kerja, tpkasa jugak kt hadap kan...

anne cuba cari air kangen water..cuba google.. byk khasiat.. lya sdri guna slps operation..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...