Wednesday, May 13, 2015

Nasi lemak Warung Bunian

Assalamualaikum...

Beberapa minggu lepas (lupalah) hari ahad kami decide untuk pergi sarapan pagi kat luar. Bukanlah sbb malas masak ke hapa tp sbb mmg takde brg basahpun kat rumah. Lagipun aku nak pergi beli stock pampers anak2 so alang2 tu keluar jelah. Husband ajak makan lontong kat Dengkil. Aku okay jek sbb weekend mmg aku makan melantak sikit. Weekdays je beria diet..hahaha. Tapi sampai Dengkil kedai tu tutup pulak. Kedai sebelah die cuma ada nasi lemak je. Aku xnaklah sbb kalo betul nak makan nasi lemak or makanan yang heavy2 ni mestilah makanan tu yang aku teringin nak try je. So aku ajak husband pergi warung bunian sbb aku tak pernah pergi dan husband akupun tak pernah pergi untuk breakfast.

Orang memang ramai dan mejapun limited tapi masa aku sampai dapat je meja sbb ada orang nak balik.

Aku amik nasi lemak bungkus. Husband pon sama. Kasyah je nak roti telur. Makan kongsi2 dgn anak2. Kesimpulannya aku makan tak sampai separuhpun. 

Masa aku amik gambar ni baru aku betul perasan yang aku dah nampak kurus. Sblm ni macam tak berubah je..hahaha

Suci mulut penuh dgn nasi. Kasyah sibuk nak peace... 

Kasyah sibuk nak amik gambar papa.. Hasilnya bergegar..hehe. 

So sedap ke tidak nasi lemak tu? Secara jujurnya aku rasa biasa je. Sama je macam nasi lemak lain. Ktiorang pernah makan lagi sedap kot.. Tapi bukanlah tak sedap. Bila2 nak makan boleh je datang. Tapi lambat lagi kot sbb akukan diet nasi skrg..kehkehkeh..

Daaaaaa....

11 Magic Words:

aTieYusof Family said...

sesekali breakfeast kt luar OK lah kan anne... klu kat sni mmg susah nak jumpa nasi lemak yg mcm kat sana..mmg mkn tak puas, balik sana baru melantak nasi lemak..hahaha.. berbaloi anne diet, mmg dah kurusss pun...jeless i...haha

ruziyatul mona Adzibi said...

Sedapnya nasi lemak tu...

cuba share sket rahsia kurus? Diet macamana buat? +D

Fai Nardir said...

bila husband cuti, fai memang selalu sarapan luar.. tapi kadang2 tak tahu dah nak sarapan kat mana area JB ni.. balik2 kat tempat yg sama juga. hihi

wahida said...

mmg ko dah kurus pun nok....

jelesssssssss....

nadyana said...

Mcm sedap je nasi lemak dia.

AnneRaini said...

mona: xde rahsianya...tak makan nasi jek pun..hehe

AnneRaini said...

wahida: ko xyah nak jeles sgt sbb ko pon dah kurus...

nuyui a.k.a miss YUI said...

itula tekak org lain2 kan..hihi..

mmg dh nmpk kurus..eleh sblm ni mmg kurs pun! sajakan.

eima said...

betui la for me pun sama .. tp entah la nape viral sgt ... hehehe

Muzai Samilan said...

aku baru nk tegur ko dah kurus..rupanya ko dh gtau dulu..

Suhana Mohd.Diah said...

Apa ada dengan nama...kalau dah masakannya sedap...org tak heran la kannn...

nasi lemak tinggi kolestrol,tapi kalau nak sekat kolestrol dari makanan, moh try PHYTOCOL ST!

http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/phytocol-st-cara-mudah-sekat-kolestrol.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...