Tuesday, June 30, 2015

Misi beli tudung di Jalan TAR

Assalamualaikum...

Eh eh dah 13 ramadanlah. Kejap jek kan. Dah nak masuk 2 minggu. Maknanya tinggal lebih kurang 2 minggu lagi nak raya.. Tapikan aku stress ah. Sana sini orang sibuk update berat turun bulan puasa ni tapi aku is no no no okay. Berat tak turun pun. Padahal aku makan nasi sekali je itupun kadang2 tak makan langsung.. Benci ah dgn diri sendiri. huhuhu. Kang aku gemuk pulak di pagi raya. Baju tak muat kang. Acaner? Nyampah.

Enough pasal berat yang tak memberi kerjasama tu, moh citer pasal shopping. Weekend lepas mmg aku peruntukkan untuk shopping dan settlekan keperluan raya. Hari jumaat malam, kami ke AEON Midvalley untuk beli baju anak2. Kami mmg suka beli baju di AEON sbb cantik2 dan murah2. Murah tu bila ada member daylah. Kebetulan hari jumaat tu Member's priviledge day so dpt extra voucher. Beli sekali handbag baru sempena besday aku hari tu pastu selipar semualah. Settle baju2an malam tu. Dptlah voucher 9 keping..

Hari sabtu aku ke Mydin USJ untuk beli brg dapur tapi bagusnya dpt jugak settlekan sampin husband dgn kasyah. Murah jek. Sampin mahal2 nak buat apa. Pakai sekali je. Beli jugak kasut dgn selipar Suci sbb fikir beli kasut mahal2pun Suci pakai kejap jek. So tak payah membazir. Beli kasut kat mydin je. Cantik jugak. Kasyah dah beli dah kasut adidas. Ngelatkan, Kasyah kasut nak best.. hehe. Brooch pon aku beli kat mydin je.

Hari ahad, kami ke Jalan TAR. Misi aku nak beli tudung. Alah cari tudung murah2 sudah. Aku ni agak berkira sikit kalau tudung puluh2 ringgit ni. Tudung paling mahal RM20 je..hahaha. Jadi mari ke MUAZ. komfem murah.

Kami dtg pagi sbb xnak terlalu bersesak2 dgn org. Lagipun kalau lambat sikit, DBKL tutup jalan nak masuk ke Semua House tu so parking jauh. Kasyah dgn Suci teman mama ye.

Sibuk memilih jubah untuk mak dgn mak mertua aku. Alang2 nak belikan mak aku, amiklah sekali utk mak mertua aku. Sekali sekala apa salahnya.

Pilih itu pilih ini, amik itu amik ini, dekat RM200 gak habis beli tudung. Padahal nak beli tudung maroon dgn purple je tp segala kaler aku sapu. Itupun masih ade je baju yg xde matching tudung bila nak keluar. Ai confius dgn diri sendiri..hahaha

Since masih awal lagi, kami decide nak jalan2 tgk booth kat area jln TAR tu.

Anak2 dok dlm  stroller. Xleh lepas. Orang ramai. 

Jalan depan semua house tu je pastu patah balik. Ade booth real hijab jual tudung 5 Rm100. Ai is geram u know tp dok tgk2 mcm xbape berkenan so aku ckp dgn husband xjadi ah beli. Terus bangga dgn diri sendiri sbb mampu mengawal nafsu. hahaha tapi balik rumah sampai la ni dok teringat. acaner? hahaha

Balik rumah Kasyah dah membongkang tido. Suci tu acah2 je konon baring sebelah abang. Ngade sgt. Lempang kang. hehe. Oh ya, aku dah buat bilik Kasyah tp tak citer lg kat sini. Tengoklah kalo rajin nanti.


Okaylah daaaaaa...

p/s:Minggu ni balik kg. Pulun buat kuih raya.

8 Magic Words:

ct cheery said...

Wah dah shopping noh..cheery xshopping pun lagi.ingat nak shopping online ja.mls nak bersesak hahahaa

SweetLikeWhat said...

bestnye dah shopping..kami minggu depan kot kak

Muzai Samilan said...

kemain ko anne.. brooch raya pun ada..

AnneRaini said...

muzai: alah brooch aku byk yg dah hilang batu so alang2 time raya ni mydin byk brooch, beli je la.hehe

wahida said...

weiiii, aku jugak la yg tak shopping apa pun lagi ni...hadoiii...

kemain ko ye nok...abes segala kaler ko sapu...ekekek..

Miss Kirokuza said...

amboi shoping sakan..aku pon dah target nk g muaz jerk..tapi masalahnye x sampai2 hahahahaa

Nazlee Ismail PCL said...

salam ..balik beraya mana tu?

info utk semua :
Exchange Feed Group ada menganjurkan GIVEAWAY MEGA RAYA Dengan hadiah bernilai RM 3100.00 Jemput join tau. Boleh buat duit raya. Terima Kasih.

LYAfrina said...

penat bersesak dgn org...sama mcm lya..msk mggu ke 2 puasa bru shopim..adoi..pening sgt...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...