Wednesday, July 29, 2015

Di petang raya pertama - balik kampung

Assalamualaikum...

Walaupun ada gambar yg xtransfer lg tp kite proceed je dgn citer petang raya. Lepas je geng2 lelaki balik dari masjid, kami terus siap2 nak balik kampung mak kat kuala paya. Tak jauh pun dlm setengah jam je naik kete. Sampai kampung terus ke rumah atok ayah. Makan lemang dgn ketupat kat sana sbb aku dgn husband belum lunch lg. Nak lunch kat rumah xsempat sbb rumah kena serbu sblm tu. Lepas rumah atok ayah terus ke rumah makcik kat sebelah rumah atok ayah. And the list goes on.. Gedebak gedebuk 7 rumah kami beraya kat kampung. Itupun ada rumah yang tak dpt pergi sbb takde orang. Pukul 6 kami pun balik sbb Maklong aku satu family nak dtg pulak malam tu. Tahun ni mmg dalam sejarah sbb lauk pauk termasuk ketupat habis licin di malam raya pertama. Selalunya raya kedua kitorang dok repeat mkn ketupat lg sbb ade belen tp not this year. Memang habis licin sampai lauk2 org bagi pon habis. Syukur sgt esok xyah ulang lauk sama.. hahaha.

Masa ni tgh isi minyak kete so mari kite selfie..

Suci kalo dok dlm kete mulalah nak baring selak tudung. Nyampah.. 

Kalo perasan bawah mata Suci tu bengkak sikit. Boleh pulak kena gigit nyamuk bawah tu.

Kasyah pon nak gambar jugak.

One family. 

Ahli rombongan.. Sumbat dlm 1 kete sbb abg aku malas bawa kete lain. Nak kena consider beli mpv nampak gayanya.


Semasa di kampung. Kg aku ni jalan kecik so kete banyak xleh letak depan rumah. Rumah pun bukan ada laman. Kenalah letak jauh dan jalanlah kaki kasi buang lemak tu.. hehe

Ni je yg sibuk nak layan aku bergambar. Kalo x mmg xde gambar lgsung ah.


Menjeling menjeling ku bertentang. Mata kita sama memandang...


Kembung perut aku dengan air manis dan kuih raya. Raya2 ni lah baru aku minum air manis. Tapi air gas mmg aku elak sbb aku mmg kurang suka. Sampai balik rumah dah tak lalu nak makan sbb perut penuh.. huhuhu..

Nanti kite sambung lagi ye.. Daaaa

8 Magic Words:

Zee Suhaini said...

banyak gak rumah boleh jelajah dalam masa sehari..
kitorang ni banyak abis masa atas jalan..jem giler..

Nieyl said...

Singgah sini...
Cantik baju rayyyyaaaa=)

Khalid Kyle said...

Cantik tema baju raya sis sekeluarga, Selamat Hari Raya saya ucapkan :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

rupanya penuh kat blkg tu..hihih.. ingt dpn aje td..

lieyalatif said...

kemain lip lap tudung baju semuaaaa haih...lawo2 heheehehehe...

tu laa same laa kat umah pun, sampai raya ke 2 repeat ketupat lagi tapi tahun ni awal2 dah licin...legaaaa dpt mkn nasi hahaahahahah

Ann Ishak said...

selalunya hari rayalah hari paling best untuk makan banyak kan :p

LYAfrina said...

dekat aje...
cantiknyaa...sedodon berhijau ye..

ct cheery said...

Wah..cantik lah baju raya hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...